Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Όπου φύγει φύγει


Τι έγινε συντρόφια; Με τα χέρια μας βγάλαμε τα μάτια μας!

 Σάμπως είναι πρώτη φορά; Όχι! Γιατί; Μα επειδή όρος ύπαρξης της Αριστεράς είναι ο διχασμός, η «ανθρωποφαγία» η πολυδιάσπαση. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.
Και τι θα γίνει μετά; Η διάσπαση θα φέρει μια δεύτερη, η δεύτερη μια τρίτη και πάει λέγοντας. Τον Συριζαίο όσο και να τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς.

Κάπως έτσι το πολεμικό διήμερο συνάθροισης των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, για τα ειδησεογραφικά δελτία, τα πρωινάδικα, τα sites και για πάσης φύσεως και προελεύσεως media, μετατράπηκε σε ατελείωτο «φαγοπότι» όλων των δημοσιογραφικών «πηγών». Ο χλευασμός πήγε σύννεφο. Τα καλαμπούρια ατελείωτα. Οι περιγραφές σαν στιγμιότυπα επιθεωρήσεων επιπέδου Μάρκου Σεφερλή. Και τα ειρωνικά σχόλια το καλύτερο, το πιο εύγεστο και πληθωρικό γεύμα όλων των γαλάζιων στελεχών, κλητήρων, οδηγών, φρουρών, μαζί με τις γυναίκες, τα παιδιά τους και όλο το σόι τους.
Τέτοιο πράγμα μόνο στα γήπεδα. Και μάλιστα ερασιτεχνικών ομάδων. Και μάλιστα της περιφέρειας. Και μάλιστα κωμοπόλεων. Ισως και χωριών. Να πέφτεις χάμω και να κυλιέσαι από ατελείωτα χαχανητά.

Κάπως έτσι, για το πλήθος των «ανυποψίαστων» περί της ιστορίας της Αριστεράς, όλα αυτά τα κωμικοτραγικά, ενθρονίστηκαν στην συνειδήσεις τους με τους εξής χαρακτηρισμούς. Όπως τα άκουσα έτσι και τα μεταφέρω.
Τι είναι Αριστερά; Τσίρκο. Τι είναι Αριστερά; Καφενείο. Τι είναι Αριστερά; Λέσχη συζητήσεων (αυτός και ο πιο ήπιος χαρακτηρισμός). Τι είναι Αριστερά; Γήπεδο. Τι είναι Αριστερά; Κάποιοι τύποι που σκοτώνονται μεταξύ τους για ακατανόητα πράγματα. Τι είναι Αριστερά; Κόμματα αποτελούμενα από κάποιους άσχετους περί την κοινωνία τύπους που μοναδικό τους μέλημα είναι οι καρέκλες, η εκπλήρωση των προσωπικών τους φιλοδοξιών και οι ηγετικές τους προσδοκίες.

Για παράδειγμα, ρωτάς «πόσο αριστερός είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος;» Και η απάντηση απλή και κοφτή «όσο αριστερός είναι αυτός, άλλο τόσο είμαι εγώ αστροναύτης κανονικός». Μα γιατί; Επειδή μας πήρε τα φράγκα στην ψύχρα και επειδή όλοι αυτοί είναι πρωταθλητές στην κωλοτούμπα!

Για παράδειγμα ρωτάς «μα είναι δυνατόν να συμφιλιωθούν με την ανάδειξη του Κασσελάκη σε ρόλο αρχηγού;». Και η απάντηση απλή και κοφτή «μα αυτός ψηφίστηκε από την βάση την λαική επομένως αν από τις δημοκρατικές διαδικασίες προκύψει κάποιος με τον οποίο διαφωνώ, τότε στα παλιά μου τα παπούτσια η θέληση των οπαδών».

Τα συμπεράσματα πολλά. Όλο αυτό το σκηνικό το καλύτερο εφαλτήριο για την εκτόξευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ουρανό. Ολο αυτό το σκηνικό η καλύτερη απόδειξη περί του ουσιαστικού περιεχομένου μιας παράταξης που στα λόγια ισχυρίζεται πως είναι αριστερή.

Ολο αυτό το σκηνικό η απόλυτη εξήγηση των εκλογικών πανωλεθριών των Συριζαίων αρχηγών. Ολο αυτό το σκηνικό η καλύτερη, η πιο ευκρινής αξονική ακτινογραφία της πραγματικής ποιότητας πλήθους πρωτοκλασάτων στελεχών.

Και τέλος όλο αυτό το σκηνικό προκαλεί εκκωφαντική ρήση λαική. Στο άκουσμα Αριστερά, η αντίδραση μία και γνωστή: όπου φύγει φύγει!

 Δημ. Δανίκας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Κασσελάκης ένα μεγάλο μηδενικό .Χωρίς τον μηχανισμό του Τσίπρα δεν έβγαινε πρόεδρος. Και χωρίς στήριξη από υπερατλαντικούς παράγοντες. Είναι πρωτοφανές φιάσκο στην πολιτική ιστορία. Αλήθεια τι έκανε ο Τσίπρας ένα μήνα το καλοκαίρι στην Αμερική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΠΑΣΟΚ τρέχει μόνο του και έρχεται δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά