Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Αντιπολίτευση για τις… σπάθες και τα περίστροφα


Δεν βάζουν μυαλό. Το γεγονός ότι παρότι αντιπολίτευση έπεσαν από το 31,53% του 2019 στο 17,83% το 2023, δεν τους προβλημάτισε, ώστε να αναστοχασθούν, να εντοπίσουν τα λάθη της αντιπολιτευτικής τακτικής τους, και να μην τα επαναλάβουν.

Και παρότι πλέον στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Τσίπρας που ευνοούσε τέτοιες επιθετικές συμπεριφορές και αποδεχόταν την αντιπολίτευση με fake news, παρότι άλλαξαν ηγεσία, εξακολουθούν απτόητοι να αναπαράγουν τα fake news, στα οποία είναι εθισμένοι.

Επίμαχο σημείο αντιπολιτευτικής επίθεσης χθες ήταν μια δήλωση του πρώην υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου στον ΣΚΑΙ, ότι η συνθήκη της Λοζάνης είναι παρωχημένη «σε σχέση με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών».

Η Αυγή θεώρησε ότι η δήλωση ήταν κόντρα στην πάγιες ελληνικές θέσεις! Κατά την εφημερίδα, ο Συρίγος «σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα δήλωσε ότι δεν λέει ότι πρέπει να ξαναδούμε της συνθήκη της Λωζάνης αλλά ότι είναι παρωχημένο το να μιλάς για την αποστρατικοποίηση».

Το site του ΣΥΡΙΖΑ Left.gr πρόλαβε να αναδείξει τον Συρίγο ως

«Λαγό του Μητσοτάκη», και έκανε λόγο για «επικίνδυνες δηλώσεις για την εξωτερική πολιτική τη χώρας».

Το πιο τραγικό ήταν ότι την εμπροσθοφυλακή της παραχάραξης της δήλωσης Συρίγου αποτέλεσαν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο X (πρώην twitter) και ακολούθησε το κόμμα, παίρνοντας γραμμή από αυτά. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε τα τρολ, και αυτά με τη δυναμική τους και την υστερική προπαγάνδα τους παρεμβαίνουν στη γραμμή του κόμματος.

Να συμφωνήσουμε ότι η φράση «παρωχημένη η Λωζάνη» επικοινωνιακά ήταν αφελής, γιατί είναι η επιδίωξη του Ερντογάν και την είχε εκφράσει επί ΣΥΡΙΖΑ στο ελληνικό Προεδρικό Μέγαρο παρουσία του τότε Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου. Μόνο που ο Ερντογάν μιλάει για πλήρη αναθεώρηση, δηλαδή για κατάργηση.

Θα μπορούσε ο Συρίγος να είναι «λαγός» του Μητσοτάκη αν έθετε θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης. Και δεν προεικάζουμε τις όποιες προθέσεις Μητσοτάκη. Όμως από τα συμφραζόμενα Συρίγου δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Μίλησε ως καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και εξωτερικής πολιτικής, και εκείνο που είπε είναι αυτό που αναφέρει και η Αυγή. Ότι η ανάγνωση κάποιων άρθρων καταδεικνύει τον παρωχημένο χαρακτήρα της σε σχέση με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Ανέφερε ως παράδειγμα το άρθρο 6 της συνθήκης, που ορίζει ότι ο οπλισμός των «αστυνομικών» δυνάμεων στα νησιά (που μεταξύ μας είναι κοροϊδία να τις αποκαλούμε αστυνομικές) αποτελείται μόνο από… σπάθη, περίστροφο και ανά εκατό άνδρες, τέσσερα οπλοπολυβόλα (τύπου Λιούις που χρησιμοποιήθηκαν στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο).

Είναι απεικόνιση των οπλικών συστημάτων της εποχής που συνήφθη η Συνθήκη, το1923. Τα σύγχρονα όπλα με ακτίνα δράσης εκατοντάδων χιλιομέτρων έχουν αυτονοήτως καταστήσει παρωχημένο το εν λόγω άρθρο.

Αυτό είπε ο Συρίγος και πάντως η Τουρκία παρότι απορρίπτει τη συνθήκη υπεραμύνεται του συγκεκριμένου άρθρου, προκειμένου οι δυνάμεις των νησιών να εξοπλίζονται με… σπάθες και περίστροφα!

Η συνθήκη κατά τον Συρίγο έχει αξία ως προς το σήμερα, στα άρθρα που ορίζουν τα σύνορα Τουρκίας έναντι γειτονικών χωρών, και κάποια θεωρητική σημασία στο θέμα της παρουσίας των δύο μειονοτήτων (εικάζουμε θεωρητική αφού η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη ούτως ή άλλως εξανδραποδίστηκε).

Στον χορό μπήκε και ο γνωστός Ευάγγελος Αντώναρος που έγραψε «Όταν στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας -και μάλιστα με ειδικές γνώσεις- με την αυγή του 2024 χαρακτηρίζουν παρωχημένη τη Συνθήκη, έχει άδικο να πιστεύει κάποιος ότι το Μαξίμου είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες της κόλασης κάνοντας ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ το χατήρι του Ερντογάν;».

Βέβαια, θα έπρεπε να περιμένει την επίθεση ο καθηγητής. Αντιμετώπισε μια πρωινή τηλεοπτική εκπομπή (με όλη την ελαφρότητα που έχουν από τη φύση τους οι πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές) σαν πανεπιστημιακό αμφιθέατρο όπου διδάσκει επίδοξους διπλωμάτες.

Δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πούμε τι θα κάνει ο Μητσοτάκης με τους Τούρκους. Αλλά οι συγκεκριμένες δηλώσεις Συρίγου επουδενί τον φωτογραφίζουν ως «λαγό» του, ώστε να δικαιολογούν αντιπολίτευση και επί αυτού.

Στον ΣΥΡΙΖΑ που από άνετοι διεθνιστές γίνονται κατά περίπτωση λάβροι πατριώτες, δεν καταλαβαίνουν ότι εκτίθενται.

ΥΓ: Και ενώ είχε γραφτεί το κείμενο, ήρθε το tweet του Stefanos 11:35 το βράδυ (λογικό στο USA είναι απόγευμα) να δηλώσει ότι η «Πατριωτική Αριστερά» δε θα επιτρέψει παρέκκλιση ούτε κατά ένα εκατοστό». Και «όταν κάνεις τέτοιο δώρο στον Ερντογάν τα «δεν εννοούσα αυτό» περιττεύουν».

Ήταν δουλειά της υπεύθυνης τύπου Δώρας Αυγέρη να απαντήσει σε έναν βουλευτή. Όχι του αρχηγού. Αλλά ο αρχηγός φέρεται ως τρολ και αυτοί που είναι η δουλειά τους δεν τον προστατεύουν.

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Ρε...Σιδέρη το να είναι ο Συρίγος λαγός, σου πέρασε καθόλου απ το μυαλό; Αλλά ξέχασα, κουκιά τρως κουκιά μαρτυράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά