Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Βουλευτής Καλοχαιρέτας. Ετελείωσε


Χαζεύοντας στο tik-tok, έπεσα πάνω στα αγροτικά του Κασσελάκη. Είδε φαίνεται στην τηλεόραση ότι υπάρχουν αγροτικά μπλόκα που οργανώνει το ΚΚΕ, θα διάβασε και την κριτική σε εφημερίδες και ιστοσελίδες ότι ο Σύριζα απουσιάζει από τις κινητοποιήσεις των αγροτών, οπότε σκέφτηκε ότι ήρθε η ώρα να κινηθεί. Και έφτιαξε ένα βιντεάκι που εύκολα θα μπορούσε να έχει τον γενικό τίτλο «όλα τα κιλά – όλα τα λεφτά». Εναλλακτικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και το «δώσε και σε μένα, μπάρμπα».

Ρίξτε του μια ματιά, έχει πολλή πλάκα. Μέσα σε 2.36’’ μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια, ενδεχομένως να φτάνει και το δισεκατομμύριο, έτσι για πλάκα. Καταργεί τον ειδικό φόρο στα

καύσιμα. Μειώνει τον ΦΠΑ στους αγρότες, στο ένα τέταρτο του σημερινού. Βάζει πλαφόν στο ρεύμα τους. Επιδοτεί λιπάσματα και ζωοτροφές. Βάζει πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών που εισάγουν και εμπορεύονται αγροτικά εφόδια.

Και να ‘ταν μόνο αυτά; Αποζημιώνει στο 100% ζωικό κεφάλαιο και καλλιέργειες. Αποζημιώνει πλήρως εξοπλισμούς, έγγειο κεφάλαιο και εγκαταστάσεις που επηρεάζονται από φυσικές καταστροφές. Φτιάχνει μέσα σε μια νύχτα όλα τα αντιπλυμμυρικά και αρδευτικά έργα στη Θεσσαλία. (Γιατί μόνο στη Θεσσαλία κι όχι σ’ όλη την αγροτική Ελλάδα; Δεν κατάλαβα.) Ρυθμίζει όλες τις οφειλές και τα δάνεια των αγροτών, ώστε να μην υπάρχουν αναγκαστικές ρευστοποιήσεις περιουσιών (έτσι λέει τους πλειστηριασμούς).

Αλλά πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα, ο Στέφανος Κασσελάκης επανασχεδιάζει την Κοινή Αγροτική Πολιτική, την περίφημη ΚΑΠ. Ναι, ναι, την επανασχεδιάζει μόνος του. Κοντολογίς, παίρνει την ενοποιημένη αγροτική πολιτική των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει προέλθει από χιλιάδες ώρες διαπραγματεύσεων και συμβιβασμών ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, την πετάει στο καλάθι των αχρήστων και φτιάχνει μια δική του, την οποία επιβάλλει με το στανιό σ’ όλη την Ευρώπη.

Με βάση την καινούρια Κασσελάκειο ΚΑΠ λοιπόν, δίνει ως αρχή στους Έλληνες αγρότες 240 εκατομμύρια ευρώ για τα πρώτα τους μικροέξοδα και βλέπουμε στη συνέχεια πόσα ακόμα θα τσεπώσουν. Όχι τίποτα άλλο, κατηγορούσαμε τον Στέφανο ότι δεν έχει πειστικές πολιτικές προτάσεις, αλλά ακολουθεί την πεπατημένη της λαϊκίστικης αντιπολίτευσης και της περιστασιακής καταγγελίας. Λάθος. Ολόκληρη ΚΑΠΚ επανασχεδιάζει μονάχος του, πως είναι δυνατόν να του ασκείται τέτοια κριτική;

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ πάντως μέσα από αυτά τα βιντεάκια με μελετημένα και κοστολογημένα μέτρα, αρχίζω να διακρίνω τα ψήγματα του κεντρικού προεκλογικού του συνθήματος με το οποίο ο Στέφανος θα σαρώσει στις ευρωεκλογές. «Βουλευτής Καλοχαιρέτας. Ετελείωσε.»

 Δ. Καμπουράκης-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Σημερα τον αμφισβητησε τον Κασσελακη και το δεξι χερι του Τσιπρα ο Νικος ο Παππας του εδωσε προθεσμια να σοβαρευτει εως τις ευρωεκλογες μετα παμε για αλλα και μονοψηφιο ποσοστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά