Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Πρόγραμμα


 

Φυσικά η κυβέρνηση μπορεί να πέσει αυτές τις μέρες από τους αγρότες, τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μπορεί όμως και να μη συμβεί τίποτα.

Ετσι ο Μητσοτάκης θα συνεχίσει να κυβερνάει περιμένοντας πότε ο Τεμπονέρας, ο Χριστοδουλάκης και η Αχτσιόγλου θα συνεννοηθούν να τον ρίξουν.

Αλλά ούτε αυτό είναι απλό.

Διότι δεν είναι καθόλου προφανές πως ό,τι συμφωνήσουν οι τρεις θα γίνει αποδεκτό από τους αρχηγούς τους, τον Κασσελάκη και τον Ανδρουλάκη.

Ο ένας φοβάται ότι θα τον φάει ο Τεμπονέρας. Ο άλλος υποψιάζεται τον Χριστοδουλάκη. Λίγο μπέρδεμα.

Ιδίως τώρα που ο Κασσελάκης εξήγγειλε στη Λάρισα ότι θα διαμορφώσει «ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα» (10/2).

Διότι η αλήθεια να λέγεται. Το πρόγραμμα λείπει.

Τι νόημα έχει να κερδίσει ο Κασσελάκης τον Μητσοτάκη και να βεβαιώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και μπορεί να ξανακυβερνήσει», αν δεν έχει κι ένα πρόγραμμα να κάνει τη δουλειά;

Ακόμη περισσότερο που το «πρόγραμμα Κασσελάκη» προβλέπει «την ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος» και «την ίδρυση Τράπεζας αγροτικών πιστώσεων».

Δεν ξέρω αν είναι κάτι σαν κουσούρι αλλά κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για κυβέρνηση θέλει να βάλει χέρι στις τράπεζες. Ενδεχομένως προτιμούν να

φτιάξουν τις δικές τους, μαζί με τη δική τους δικαιοσύνη που ετοιμάζει ο Πολάκης.

Να το δεχτώ. Από την άλλη πλευρά όμως πώς θα γίνει; Θα συνεννοηθούν ο Τεμπονέρας με την Αχτσιόγλου και τον Χριστοδουλάκη; Μόνοι τους ή θα ρωτήσουν και κανέναν άνθρωπο;

Διότι οι πληροφορίες από την πλευρά Ανδρουλάκη λένε ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει δεύτερο στις ευρωεκλογές και μετά βλέπουμε. Δηλαδή ζήσε Μάη μου…

Αλλωστε έως τις εκλογές που αλλάζουν κυβέρνηση έχουμε ακόμη τρία χρόνια και πέντε μήνες.

Πότε λοιπόν θα εφαρμόσει ο Κασσελάκης το πρόγραμμά του με τις τράπεζες; Πότε θα μοιράσει την αγροτική γη και τις πιστώσεις που υποσχέθηκε;

Φοβούμαι ότι θα έχουμε μια μικρή καθυστέρηση αλλά χαλάλι. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει.

Πάμε λοιπόν από την αρχή.

Δεν ξέρω αν θα ρίξουν τον Μητσοτάκη οι αγρότες, τα ομόφυλα ζευγάρια και τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Δεν ξέρω αν θα τον ρίξουν ο Τεμπονέρας και τα άλλα παιδιά που θα συζητήσουν αυτές τις μέρες το ζήτημα.

Δεν ξέρω καν αν θα επιστρέψει ο Τσίπρας να πέσουν τα τσιμέντα.

Αλλά αν συμβούν όλα τα παραπάνω κι όταν συμβούν, θα έχουμε τουλάχιστον έτοιμο το πρόγραμμα Κασσελάκη να ανασάνει η πατρίδα.

Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα τον Έλληνα πολίτη τον ενδιαφέρει πρωτίστως η οικονομία για να διασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή. Λίγο τον απασχολεί ο γάμος των gay, η αν οι αγρότες θα ρουφιξουν και άλλες επιδοτήσεις η αν θα γίνουν και ιδιωτικά Πανεπιστήμια . Ειναι θέματα που δεν τον αφορούν και δεν έχουν επίπτωση στη ζωή του.
    Απειλούν οι αγρότες ότι θα πεινάσουμε αν εγκαταλειψούν τα χωράφια. Κανείς δεν θα πεινάσει.
    Ότι παράγουν μπορεί να εισαχθούν και η χώρα θα εξοικονομήσει τα δισεκατομμύρια των επιδοτήσεων που δίνει κάθε χρόνο στους χειμωνιάτικους εκβιαστές με τα τρακτέρ τα οποία τα έχουν πάρει με επιδοτήσεις και τα έχει πληρώσει ο απλός Έλληνας πολίτης και τώρα τον απειλουν ότι δεν θα μπορεί να πάει στη δουλειά του, γιατί θα μπλοκάρουν τους δρόμους. Τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια υπάρχουν σε όλο το κόσμο, και όποιοι επικρίνουν την ποιότητα τους, δεν είδα κανένα να αμφισβητεί την αξία των ιδιωτικών Βουλγαρικών πτυχίων που κατέχουν Έλληνες φοιτητές και αναγνωριζονται πλήρως από την Ελλάδα και ΕΕ.
    Δεν είδα κανένα να διαναρτύρηται για τη λειτουργία χιλιάδων ιδιωτικών σχολείων που λειτουργούν στη Ελλάδα, και είναι ισότιμα των δημοσίων σχολειων. Έλεος με το κάρβουνο του ΚΚΕ. Και αυτό το παραμύθι με την παρεμβατικότητα της Εκκλησίας πρέπει να τελειώσει. Σεβαστή η θρησκευτική πίστη του κάθε πολίτη, και εκεί πρέπει να είναι το όριο του .Η Εκκλησία δεν πρέπει να εμπλέκεται στο τρόπο διοίκησης της χώρας. Δεν έχει εκλεχθεί από το λαό για να έχει λόγο στα δρώμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά