Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Φαρσοκωμωδία ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη


Χθες γράφαμε ότι ο Stefanos είναι ο άνθρωπος που διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό θεωρήθηκε δημοσιογραφική υπερβολή, ήρθε στη συνέχεια η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη να το επικυρώσει.

Με αφορμή τα καμώματα του Στέφανου που ρωτάει «αδιαμεσολάβητα» μέλη και φίλους για αλλαγή ονόματος και λογότυπου του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, επεσήμανε τον κίνδυνο διάλυσης το κόμματος.

Σε μια σκληρή ανάρτησή της εκφράζει την έκπληξή της για την πρωτοβουλία του σε θέματα που αφορούν στη δομή, στην ονομασία, στο λογότυπο, καθώς και στην πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Και ζητά την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου, «πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης», όπως γράφει.

Να σημειώσουμε ότι αυτά τα θεμελιακά ζητήματα σε ένα στοιχειωδώς σοβαρό πολιτικό κόμμα και με σοβαρό Πρόεδρο, θα έπρεπε να έχουν τεθεί κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου, ο οποίος προσφάτως υποτίθεται ότι ολοκληρώθηκε. Και όχι να έρχονται εντελώς στο «ξεκούδουνο» με μια

ουρανοκατέβατη «απανταχούσα» του αρχηγού, και μάλιστα πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, θέτοντας θέματα που το υπερβαίνουν χρονικά και ουσιαστικά, αφού δεν υπάρχουν στις προσυνεδριακές θέσεις που συζητήθηκαν.

Μετά την ανάρτηση της Γεροβασίλη, η οποία σημειωτέον είναι εκ των συνομιλητών του Τσίπρα, επήλθε μπαράζ αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα. Οι «Κασσελίστας» απαιτούν από την βουλευτή «να τους αδειάσει τη γωνιά» - γεγονός που δείχνει τον εκφυλισμό και την αποπολιτικοποίηση των οπαδών του.

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση της εξ ευωνύμων του Κασσελάκη, Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία φωτογράφισε την Γεροβασίλη ως φιλόδοξο «αρχηγίσκο» που προβάλει διαδικαστικές ενστάσεις, ενώ υπενθυμίζει ότι «δεν έχουν περάσει ούτε έξι μήνες από την εντολή των πολλών και απλών «ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ!» (τα κεφαλαία δικά της).

Φυσικά η Τζάκρη προσπαθώντας να δικαιώσει τα οφίτσια που έλαβε από τον Κασσελάκη (Γραμματέας Κ.Ο.) υπερθεματίζει δηλώνοντας «Στην προσπάθεια της αναζωογόνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε θα διστάσουμε να καινοτομήσουμε, να καταρρίψουμε δόγματα, να αλλάξουμε οι ίδιοι, να ανατρέψουμε ιεραρχίες».

Ωραία αυτά, αλλά εκείνο που παραβλέπει η ίδια και ο αρχηγός της, είναι πως αυτές οι ωραίες στοχεύσεις δεν μπορούν να αντιγράφουν αυτοκρατορικές συμπεριφορές εκείνων που κάποτε αποφάσιζαν «ελέω Θεού», ή δικτατορικές συμπεριφορές τριτοκοσμικών λαϊκιστών που αποφάσιζαν μόνοι τους «ελέω Λαού».

Δημοκρατία σημαίνει σεβασμός στις καταστατικές διαδικασίες (καθώς τα καταστατικά είναι τα εσωτερικά συντάγματα των κομμάτων). Σημαίνει αρθρωμένος διάλογος και θέσεις που θα διαμορφωθούν από τον αρχηγό με την συνεργασία, ή έστω την επίγνωσιν των ανώτατων κομματικών οργάνων, και επί των οποίων θα αποφανθούν τα μέλη μέσω των θεσμοθετημένων διαδικασιών, οι οποίες θα έχουν μορφοποιηθεί, ψηφιστεί, και άρα νομιμοποιηθεί, από το προηγούμενο συνέδριο.

Κομματική δημοκρατία δε σημαίνει ο αρχηγός να απευθύνεται στον λαό «του» αγνοώντας τα εκλεγμένα κομματικά όργανα. Άλλωστε, για να το κάνει θέλει ειδικά ηγετικά προσόντα που δεν τα έχει ο Στέφανος. Δεν είναι Περόν, δεν είναι Νάσερ, δεν είναι Αντρέας. Προσπαθεί να γίνει καρικατούρα τους. Αυτοσχεδιάζει χωρίς πολιτικό υπόβαθρο και αναστατώνει το κόμμα χωρίς λόγο. Γι’ αυτό και στο συνέδριο αναμένεται να επικρατήσει μπάχαλο.

Ήδη η πλειοψηφία των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, 17 από τα 21 μέλη, ζητούν την άμεση σύγκλιση του οργάνου σήμερα. Ο Νίκος Παππάς, εκ των επιτελών της νίκης του Στέφανου, δήλωσε ότι «το καταστατικό μας δεσμεύει όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο». Η Νοτοπούλου έκανε λόγο για «εργαλειοποίηση» των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από την ηγεσία, και ναρκοθέτηση του κλίματος, ενώ ο Πάνος Ρήγας, που έχει υπάρξει και κομματικός Γραμματέας μίλησε «για πρωτόγνωρες καταστάσεις και διαδικασίες».

Ο Χρήστος Σπίρτζης διέγνωσε οργανωτικό χάος, αποσυσπείρωση και περαιτέρω φθίνουσα πορεία, χωρίς σοβαρότητα. Κατέληξε λέγοντας πως είναι ασυνήθιστο και ταυτόχρονα τραγικό να μη γνωρίζουν το καταστατικό τα μέλη των καθοδηγητικών οργάνων που έχουν διακριτό ρόλο - δηλ. ο πρόεδρος (δεν είναι που δεν το γνωρίζει ο Στέφανος. Είναι που το γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του).

Υπέρ Κασσελάκη, εκτός από την Τζάκρη στάθηκαν η Νίνα Κασιμάτη και η γνωστή αντίπαλος του Μανόλη Κορρέ, αοιδός Ραλλία.

Φυσικά του Στέφανου δεν ιδρώνει το αυτί. Σε νέα απαντητική ανάρτησή του αναγνωρίζει ότι αυτό που κάνει «είναι κάτι ασυνήθιστο για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας», αλλά το κάνει «για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία». Και παρόλο τον εσωτερικό σεισμό, συνεχίζει να παροτρύνει μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο.

Αυτοί είναι, που θα έλεγε και ο Κουτσούμπας, αυτόν τον αρχηγό διάλεξαν. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να δούμε τις εργασίες του συνεδρίου σε livestreaming όπως είδαμε το προηγούμενο. Για να ευθυμήσουμε, αν όχι για αν γράψουμε τον επικήδειο του ΣΥΡΙΖΑ.

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Ήρθε από το Μαϊάμι, με τα καλοκαιρινά του ρούχα για διακοπές στην πατρίδα, άκουσε ότι βγαίνει στο σφυρί το κόμμα της Αριστεράς, άρεσε και στον Αλέξη γιατί μιλάει καλά Αγγλικά συγκινήθηκε, δεδομένου ότι κι ο ίδιος είναι Αριστερός(χα χα), έδωσε 2 Ευρώ και το αγόρασε.Τώρα ο άσχετος από πολιτική διαλύει αργά αλλά σταθερά τον Σύριζα με τον Τσίπρα να είναι εξαφανισμένος για την λάθος επιλογή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά