Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Στον ΣΥΡΙΖΑ ανασταίνουν τη λούμπεν ψυχή τους


Η λούμπεν ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ αναδεύεται και προβάλει εκ νέου ενόψει των ευρωεκλογών, δημιουργώντας προϋποθέσεις έσχατης σύγκρουσης χωρίς αρχές. Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κεχαγιά (πρώην καλή δημοσιογράφος) κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι «Βάζει μπροστά τη Μαρέβα για να αποπροσανατολίσει από τα Τέμπη».

Τέτοια στρεψοδικία, κατ΄ εντολήν Κασσελάκη φυσικά, σημαίνει απουσία στοιχειώδους λογικής, υποτίμηση της κοινωνίας, και άγνοια των αιτιών που τους οδήγησαν στην πολιτική απαξία και την κατάρρευση του 17.8%.

Η πρώτη επίθεση στη Μαρέβα, την οποία δήθεν «βάζει μπροστά ο Μητσοτάκης», έγινε εντελώς ξαφνικά και αναίτια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με υστερική και εμπαθή ανάρτηση της βουλευτού Επικρατείας Ακρίτα που καταγγέλλει τη σύζυγο του Πρωθυπουργού για πολιτικό παραγοντισμό, σκοτεινές σχέσεις με επιχειρηματίες, χαριστικές συμβάσεις κλπ, ενώ εμπλέκει και το κομματικό χρέος της ΝΔ!

Και αυτό έγινε χωρίς να έχει προκύψει κάποιο καινούργιο γεγονός που θα δικαιολογούσε τη δημόσια ανάδειξή του. Ανακάτεμα του παλιού ιζήματος έκαναν, στη συσσώρευση του οποίου έχει επιδοθεί αόκνως επί χρόνια συριζαίος εκδότης, φίλος του Πολάκη: Τα σπίτια του Βολταίρου, τα 40 ακίνητα του Μητσοτάκη (ακίνητα, όχι σπίτια, εν αντιθέσει με τα 40 σπίτια του προκομένου νοικοκύρη Παπαδημούλη).

Η κα Γκραμπόφσκι, που κανιβαλίζεται όσο

καμία άλλη σύζυγος Πρωθυπουργού καθ΄ όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης, ενδεχομένως και σήμερα θα καταθέσει αγωγή σε βάρος της Ακρίτα για τη συκοφαντική της ανάρτηση. Ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα υποστηρίξει μέχρι τέλους τη σύζυγό του. Συμπλήρωσε ότι όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί του είναι ελεύθερος να το κάνει χωρίς να εμπλέκει την οικογένειά του. Γνωστοποίησε δε ότι θα παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο.

Σε αυτή τη δήλωση έγινε ερμηνεία ότι «βάζει μπροστά τη Μαρέβα για να ξεχαστούν τα Τέμπη». Για μια επίθεση στη Μαρέβα που μόνοι τους ξεκίνησαν οι κατά τα άλλα πρωτοκήρυκες του me too, με την πλέρια ευαισθησία στη γυναικεία αξιοπρέπεια. Η δε Ρένα Δούρου, γυναίκα και αυτή, υπερακόντισε απαλλακτικά στην Ακρίτα, γράφοντας ότι η επίθεση στη Μαρέβα ήταν… «έκφραση γνώμης»!

Μέχρι και ο Καρανίκας τους έκραξε, με ουσιώδη αριστερή λογική, αναρτώντας: «Ο μισογυνισμός μιας γυναίκας είναι χειρότερο φαινόμενο από τον σωβινισμό του άντρα φαλλοκράτη», για να εισπράξει την απορία Πολάκη: «Ποιος είναι ο μισογυνισμός Νίκο;». Ε ναι, στα βουνά του Ψηλορείτη κάποιοι Ντελικανήδες δεν γνωρίζουν τέτοιες αποχρώσεις εννοιών.

Εν τω μεταξύ η Ακρίτα επανερχόμενη με νέα ανάρτηση στην οποία προειδοποιεί «δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί», παρέθεσε ανάρτηση του δικηγόρου της ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του που θα εξετάσει ως μάρτυρα τον πρωθυπουργό «Για να υπενθυμίσουμε πάλι στους διεθνείς οργανισμούς και την Ε.Ε. την πολύπλοκη αντίληψη της Ελληνικής Εκτελεστικής Εξουσίας, για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το επίπεδο της διάκρισης των λειτουργιών στην Ελληνική Δημοκρατία».

Εντάξει, δικηγόρος είναι, άρα υπεράνω κριτικής από εμάς ως προς τα επιχειρήματα που επιστρατεύσει προκειμένου να υπηρετήσει τον πελάτη του. Ωστόσο διακρίνεται μια πολιτική στόχευση που αποσκοπεί σε προσπάθεια διεθνοποίησης του θέματος και έμμεσης παρεμβολής της Ε.Ε.

Δεν έπιασαν - τουλάχιστον στο εγχώριο κοινό - οι καταγγελίες στην Ευρώπη για push backs, η ελληνική «δολοφονία» στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ούτε έφερε δραματικές δημοσκοπικές αλλαγές η ευρωπαϊκή εργαλειοποίηση των Τεμπών, παρόλη την πάνδημη συγκίνηση της ελληνικής κοινωνίας. Οπότε το επόμενο βήμα θα είναι η καταγγελία της χώρας «στους διεθνείς οργανισμούς και την Ε.Ε. για τη Δικαιοσύνη».

Δεν αρνούμαστε ότι όλα αυτά μπορεί να προσθέσουν κάποια πενιχρά εκλογικά ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, τον κόσμο του life style ως υπέρτατη αξία, όπως και τον κόσμο της «ψέκας», ή της ανέφελης διασκέδασης. Και φυσικά τα μέλη της λοάτκι κοινότητας, φανερά η κρυφά.

Το πρόβλημά τους είναι ότι αυτά μπορεί να τους ανεβάσουν λίγο τα ποσοστά, αλλά δεν αρκούν για να τους προσδώσουν εικόνα κυβερνησιμότητας. Ελκύουν ψήφους αντίδρασης στο πολιτικό σύστημα, αλλά όχι συνειδητοποιημένης πολιτικής διαμαρτυρίας. Μόνοι τους μουτζουρώνουν την εικόνα κόμματος που θα μπορούσε να αποτελεί σοβαρή εγγύηση για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας.

Οι δε οπαδοί τους αντιδρούν με την ίδια οξύτητα και εχθροπάθεια, όπως το 2019 και το 2023. Μυαλό δεν βάζουν…

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. δεν βαζουν μυαλο τα ιδια εκαναν και ο κυριακος τους συνετριψε 5 φορες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά