Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Χιούμορ


Θέλω να ελπίζω ότι μια κυβέρνηση που στέλνει επίσημη εκπροσώπηση στην ενθρόνιση του Πούτιν διακρίνεται από υψηλή αίσθηση του χιούμορ.

Υπό αυτή την έννοια δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί είναι τόσο αυστηρή με τον Κασσελάκη.

Ο άνθρωπος κάνει τουρνέ στην επαρχία.

Οταν λοιπόν μιλάει για υπουργούς που «σκοτώνουν παιδιά» προφανώς λέει καμία μπιπ για να περάσει η ώρα. Από αμφίβολη αίσθηση του χιούμορ ή ίσως επειδή νομίζει πως κάτι τέτοια θέλει να ακούσει το ακροατήριό του.

Διαφορετικά θα του πάρει την τηλεθέαση η Τσιμτσιλή.

Η άλλη εξήγηση είναι ότι ο Κασσελάκης κρύβει μέσα του μια μις Μαρπλ ή έναν επιθεωρητή Κλουζώ.

Κι έτσι ανέλαβε να εξιχνιάσει το μυστήριο των δολοφονημένων παιδιών με τη συνδρομή της Φάρλι. Εδώ περνάμε αισίως από την

Τσιμτσιλή στη Νικολούλη.

Ποιος υπουργός λοιπόν σκοτώνει τα παιδιά;

Θα δηλώσω ευθύς εξαρχής πως δεν έχω ιδέα. Αλλά μούφα στη μούφα μπορεί να είναι οιοσδήποτε. Από τον Σκέρτσο έως τη Δόμνα.

Οπως μούφα ήταν και η διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών ή το μπάζωμα στα Τέμπη ή τα βαγόνια που εξαερώθηκαν ή εξανεμίστηκαν ή κάτι τέτοιο.

Ασε που αν ο Κασσελάκης έχει δίκιο και οι υπουργοί σκοτώνουν τα παιδιά, πρέπει επειγόντως να προσδιοριστεί το φύλο των παιδιών.

Τι παιδιά σκοτώνουν οι υπουργοί; Αγόρια, κορίτσια ή κι από τα δύο;

Διότι αν είναι κορίτσια, τότε πρόκειται για σαφείς περιπτώσεις «κοριτσοκτονιών». Οι οποίες επιβάλλεται να αναγνωριστούν μαζί με τις  «γυναικοκτονίες».

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν προτιμώ την εξήγηση με τον Κασσελάκη που λέει καμία μπιπ να περάσει η ώρα.

Οχι μόνο επειδή δεν μου κάνει ο άνθρωπος για μις Μαρπλ που είναι πολύ αγγλική φιγούρα αλλά δεν τον έχω ούτε για επιθεωρητή Κλουζό.

Η ερμηνεία του Πίτερ Σέλερς ήταν νομίζω αξεπέραστη και είναι λάθος να τον συγκρίνουμε με τον Κασσελάκη. Ο αρχηγός δεν έχει το κωμικό στοιχείο που απαιτεί ο ρόλος. Κι άλλωστε δεν είναι η δουλειά του.

Κατόπιν όλων αυτών καταλήγω απλώς ότι είναι η κυβέρνηση που στερείται χιούμορ. Αν διέθετε, θα είχε στείλει τον Κασσελάκη να μας εκπροσωπήσει στην ενθρόνιση του Πούτιν.

Οι Ρώσοι είναι συνηθισμένοι στις μπιπ, τόσες ακούν κάθε μέρα από τον Πούτιν. Κι είμαι βέβαιος πως η παρουσία του Κασσελάκη δεν θα τους ξένιζε, το αντίθετο.

Ασε που ο αρχηγός θα μπορούσε να διαλευκάνει επιτόπου και ποιους σκοτώνει ο Πούτιν ή οι υπουργοί του.

«Έγκλημα στο Κρεμλίνο».

Τη σκόνη μας θα φάει η Νικολούλη.

 Γ. Πρετεντέρης-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά