Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Η υπόσχεση Τσίπρα ότι θα γίνει Μητσοτάκης


 

Η ραγδαία αποσάθρωση του ΣΥΡΙΖΑ και η προοπτική ταχύτατης ισχυροποίησης του ΠΑΣΟΚ, συμπαρασύρουν και αλλάζουν τους ρυθμούς στην εν εξελίξει διαδικασία, «αναμόρφωσης» του προφίλ του κ. Τσίπρα. Τα στάδια του rebranding γίνονται λίγο πιο πυκνά και μάλλον πιο αγχώδη. Φαίνεται πως ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός και το περιβάλλον του, τείνουν να συμμεριστούν την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος και ο ρόλος του «απέχοντος» δεν του διασφαλίζει το ρόλο του πρωταγωνιστή στην αναβίωση της πληθυντικής Αριστεράς. Σενάριο στο οποίο εξακολουθούν να βάζουν τα λεφτά τους κύκλοι και κέντρα, που ζορίζονται από την ανελαστικότητα της επιτελικής διακυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Η εκδήλωση του Ινστιτούτου και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Τρίτης στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, σπονσονάρονται ως μια «πολιτική παρακαταθήκη για το μέλλον». Μια αχρείαστη υπερβολή, καθώς όσοι θα πάνε γνωρίζουν σε γενικές γραμμές τι περιμένουν να ακούσουν και από τον  κ. Τσίπρα και από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Λέγεται και γράφεται δε, ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα εμφανίσει μια πλήρη πρόταση ανάκαμψης και σύγκλισης με την Ευρώπη, υποδεικνύοντας έναν άλλο δρόμο, μέσω του οποίου θα οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη σύγκλιση με «το σκληρό πυρήνα της Ευρώπης». 

Ο πολιτικός, που στη νιότη του ανέβηκε στην εξουσία ως κακέκτυπο του Ανδρέα Παπανδρέου καταφερόμενος λόγω και έργω κατά της Ευρώπης, και του σκληρού πυρήνα της, και έβλεπε δελεαστικό προορισμό το…

ρωσικό επίνειο, επιδιώκει μεσήλικας πλέον, να επανέλθει ως… κακέκτυπο του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Θέτει, όπως και ο Κ.Μητσοτάκης, ως στόχο και πρόκληση της τρέχουσας δεκαετίας, τη σύγκλιση με την Ευρώπη!

Λέει, όπως ακριβώς και ο Κ.Μητσοτάκης, ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα εκείνα που έχουν παγκόσμια διάσταση.

Διαπιστώνει, όπως ο Κ. Μητσοτάκης, ότι με τις συνταγές που οδήγησαν στην κρίση δεν μπορεί παρά να επιστρέψεις στην κρίση!

Απόψε θα υποσχεθεί ότι μπορεί να γίνει Μητσοτάκης.

Θα υποσχεθεί ότι μπορεί να καλύψει το χάσμα με την Ευρώπη.Θα υποσχεθεί ανάπτυξη. Θα υποσχεθεί μια εντελώς διαφορετική αντίληψη για την πολιτική και το κράτος.

Θα εμφανιστούν μαζί του -  ως αξιόπιστοι μάρτυρες της νέας αξιοπιστίας του -  υπουργοί του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη. Έτσι διαφημίζονται από το Ιδρυμα Τσίπρα ο Νίκος Χριστουδουλάκης και η Λούκα Κατσέλη, που θα καθίσουν στο ίδιο στρογγυλό τραπέζι με τον Γιάννη Δραγασάκη.

Κατερ. Γαλανού-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά