Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Διόδια Πελασγίας





Στο Δήμαρχο μεταθέτει την ευθύνη της έκδοσης των νέων καρτών ελεύθερης διέλευσης διοδίων για τους πολίτες της Πελασγίας το YΠΕΧΩΔΕ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου. Με την ερώτησή της η βουλευτής είχε ζητήσει να πληροφορηθεί: «πότε πρόκειται να εγκριθούν οι αιτήσεις των κατοίκων της Πελασγίας για κάρτες ελεύθερης διέλευσης διοδίων»


Πιο συγκεκριμένα στην απάντησή του το ΥΠΕΧΩΔΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι δημότες Πελασγίας συνεχίζουν να διέρχονται ατελώς από το σταθμό διοδίων Πελασγίας με τη χρήση καρτών διέλευσης, που είχαν εκδοθεί προ 8ετίας και παρά το γεγονός ότι στην κυρωθείσα από τη Βουλή σχετική Σύμβαση Παραχώρησης, με την ψήφο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν προβλέπεται τέτοια εξαίρεση. Δεδομένου ότι υπάρχει μεν παράπλευρο δίκτυο, πλην όμως έχει ζητηθεί η βελτίωσή του στη συγκεκριμένη θέση και μέχρις ότου ολοκληρωθεί η βελτίωση αυτή *ο Δήμαρχος Πελασγίας, επικαιροποιώντας τον κατάλογο των δημοτών του, εκδίδει περί τις 400 νέες κάρτες διελεύσεως έτσι ώστε να εξυπηρετούνται ατελώς και οι υπόλοιποι δημότες Πελασγίας»


Σχολιάζοντας την απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ η κ. Αντωνίου αναφέρει: «Η απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι από κάθε άποψη απαράδεκτη. Πρώτον, εμπαίζονται οι πολίτες στο θέμα των καρτών ελεύθερης διέλευσης από τη στιγμή που το ΥΠΕΧΩΔΕ επικαλείται τη Σύμβαση Παραχώρησης για να πει ότι δεν προβλέπεται η έκδοση των καρτών. Δεν λέει όμως όλη την αλήθεια, ότι δηλαδή πριν από την επιβολή διοδίων θα πρέπει να διασφαλίζεται η τοπική επικοινωνία με παράπλευρο δίκτυο. Δεύτερον, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ προφανώς απευθύνεται σε πολίτες άλλου νομού όταν μας λέει ότι υφίσταται παράπλευρο δίκτυο το οποίο απλώς χρειάζεται βελτίωση, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι έτσι όπως είναι κατασκευασμένο το υφιστάμενο δίκτυο δεν είναι δυνατή η ενδοεπικοινωνία. Τέλος μας λέει ότι ο Δήμαρχος είναι αυτός ο οποίος θα δώσει τη χρήση των ελεύθερων καρτών. Επομένως, ας εξηγήσει ο Δήμαρχος, αφού του δίνει τέτοια δυνατότητα το ΥΠΕΧΩΔΕ, γιατί δεν το κάνει. Αυτό που προκύπτει πάντως σαν συμπέρασμα είναι ότι για μια ακόμη φορά η ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν αντιμετωπίζει τα σοβαρά ζητήματα που δημιουργούνται από την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου».



4 σχόλια:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά