Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Αθάνατη δεξιά, ξανά 0+0=14%


Μέτρα-σοκ ανακοίνωσε η κυβέρνηση με στόχο τη μείωση των δαπανών του Δημοσίου, επικαλούμενη την ανάγκη δραστικής μείωσης των δαπανών του Δημοσίου και την οικονομική κρίση.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν μηδενικές αυξήσεις ή εφάπαξ επιδόματα για τους δημοσίους υπαλλήλους, κλιμακωτό «κεφαλικό φόρο» για εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ και πάγωμα επιδομάτων, από τα οποία η κυβέρνηση ελπίζει να εξοικονομήσει 350 εκατ. ευρώ.

0% σε 478.000 υπαλλήλους

Δεν θα δοθεί αύξηση το 2009 στους δημοσίους υπαλλήλους με μεικτές αποδοχές πάνω από 1.700 ευρώ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της εισοδηματικής πολιτικής,

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 478.000 δημόσιοι υπάλληλοι αμείβονται με 1.700 ευρώ και άνω.

Το ίδιο -μηδενικές δηλαδή αυξήσεις- ισχύει και για τους δημόσιους λειτουργούς με ειδικά μισθολόγια όπως δικαστικοί, βουλευτές γιατροί, για τους οποίους πρόσφατα θεσπίστηκε νέο μισθολόγιο. Παράλληλα, παγώνουν για το 2009 τα πάσης φύσεως επιδόματα που λαμβάνουν οι παραπάνω κατηγορίες.

2 σχόλια:

  1. Είναι τελείως ηλίθια η κυβέρνηση εάν νομίζει ότι δίνοντας ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΥΞΗΣΗ στους μισθούς και τις συντάξεις θα βγάλει την χώρα από την κρίση. Ακούγεται προκλητικό, αλλά δυστυχώς είναι η μαύρη αλήθεια.

    Χρησιμοποιώντας τις αποτυχημένες "συνταγές" του ΔΝΤ ως άλλοθι για την κρίση, η κυβέρνηση υιοθετεί ουσιαστικά το χουντοφασιστικό δόγμα Μητσοτάκη "0+0=14%". Ταυτόχρονα, νομιμοποιεί την κρατική βία και καταστολή για την δήθεν αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων, τους οποίους γέννησε το ίδιο διευφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα της κερδοσκοπικής απληστίας. Με την επιβολή αλήστου μνήμης μέτρων που θυμίζουν άλλες εποχές, η κυβέρνηση στρέφεται με μένος εναντίον όλων όσων αντιστέκονται στην βάρβαρη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα του κεφαλαίου και των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και ο ΟΟΣΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα τι έχεις να πεις για όλα αυτά? Ευτυχώς που το αγγούρι είναι πράσινο για να μην ξεχνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά