Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Φιτίλια


ΘΑ ΤΑ καταφέρει ο Τέλης Παυλίδης εκεί που απέτυχαν τόσοι άλλοι; Θα είναι αυτός που θα συμβάλει στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή; ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ χρόνου κορυφαίος υπουργός σχολίαζε κατ΄ ιδίαν- και με πολύ κυνισμό- τον ανασχηματισμό: «Έτσι όπως πάμε, μας βλέπω την άνοιξη να ψάχνουμε κάποιον να μας ρίξει...». Η παρατήρηση αφορούσε το χαμηλό ύψος του νέου υπουργικού σχήματος, ιδίως σε σχέση με το θεόρατο κύμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης. ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ, πρέπει κανείς να προσέχει τι εύχεται. Η Ν.Δ., που κράτησε την αναπνοή της στο θέμα του Βατοπεδίου, αντιμετωπίζει τώρα ξανά τα ίδια διλήμματα. Να προκαλέσει πάλι Εξεταστική; Αυτό όμως δεν είναι εύκολο: πρώτον, δεν υπάρχει πολιτικός χρόνος. Η κλεψύδρα ως τις ευρωεκλογές έχει λίγη άμμο. Θα ΄ναι δύσκολο να σβήσουν οι εντυπώσεις. Δεύτερον, ποιος έχει όρεξη να αρχίσουν ακροάσεις μαρτύρων πολιτικών, ακτοπλόων ή άλλων- και ποιος έχει στομάχι να αντέξει το άγχος μήπως η υπόθεση Παυλίδη επεκταθεί; Δηλαδή, μήπως έρθουν στο φως παράλληλες «διευθετήσεις» μεταξύ άλλων εφοπλιστών και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.

Ο ΦΟΒΟΣ φυλάει τα έρημα και δεν είναι τυχαίο. Ώς τώρα δεν υπήρξε ανακριτής που να στείλει στη Βουλή φάκελο με ενδείξεις για ποινική εμπλοκή κυβερνητικού στελέχους, ώστε να τίθεται ζήτημα ενεργοποίησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Η πίεση στον Παυλίδη δεν είναι πολιτική, αλλά νομική. Θα την αντέξει μόνος; Ή θα την επιστρέψει στη Ν.Δ.; Αυτό ενεργοποιεί το ρεφλέξ της κομματικής αλληλεγγύης. Πόσο εγγυημένη όμως είναι αυτή; Στις ψηφοφορίες για το Βατοπέδιο, η κυβέρνηση δεν το ρισκάρισε και σάλπισε αποχή της συμπολίτευσης. Ωστόσο, εκεί ο ανακριτής δεν είχε εξειδικεύσει ζήτημα ποινικής ευθύνης επί συγκεκριμένων προσώπων. Άρα υπήρχε φύλλο συκής. Τώρα η πλειοψηφία είναι γυμνή.

ΦΥΣΙΚΑ, ΑΝ σε ένα πράγμα είναι ικανή η διακυβέρνηση Καραμανλή, είναι στο κουκούλωμα. Ομόλογα, Ζίμενς και Βατοπέδιο βρίσκονται σε στάδιο προδικαστικής διερεύνησης. Με άλλα λόγια, αποτελούν βραδυφλεγείς βόμβες. Στην περίπτωση Παυλίδη το φιτίλι καίγεται. Περιμένει κανείς να δει πώς θα το αντιμετωπίσουν στη Ν.Δ.

ΕΚΤΟΣ ΑΝ βρήκαν, επιτέλους, κάποιον ή κάτι- να τους ρίξει...
Δ. Μητρόπουλος ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά