Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Πολάκης είναι φυσικός κληρονόμος του ΣΥΡΙΖΑ

Έχουν οι καιροί γυρίσματα, και η Ζανέτ Τσίπρα  έφτασε να χρησιμοποιεί εκφράσεις του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα για άλλους λόγους και με άλλη οπτική, αλλά η κατάληξη ίδια: Γράφει: «αυτό το πολιτικό μόρφωμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ κατά τη γνώμη μου τελείωσε. Ό,τι είχε να δώσει το έδωσε».
Και αφού αφήνει αιχμές για τον Κασσελάκη, καταλήγει ότι «χρειάζεται αναμόρφωση όλου του προοδευτικού χώρου»!
Όντως το μόρφωμα ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Εχθροπάθεια, ηθική φτήνια, τραμπουκισμό, μίσος,  έκπτωση δημοσίου λόγου και δημοσίου ήθους, επιθετική (δήθεν αντισυστημική) προσπάθεια  χειραγώγησης των θεσμών, στοχοποίηση αθώων, ανθρωποφαγία, παραχώρηση (ξεπούλημα στη γλώσσα τους)  της δημόσιας περιουσίας, χασούρα τουλάχιστον 100 δις από την εθνική οικονομία, και όλα όσα κατά καιρούς έχουμε περιγράψει, με αντίτιμο τον ιταμό χαρακτηρισμό ότι είμαστε «τσιράκια του Κούλη».
Το «μόρφωμα» δεν έγινε μόρφωμα επί Κασσελάκη. Εξέλεγξε πρόεδρο τον Στέφανο, ακριβώς επειδή ήταν μόρφωμα. Μια σύναξη ανθρώπων με απλοϊκή γνώση του πολυπαραγοντικού  περιβάλλοντος της παγκοσμιοποίησης, που στ’ αλήθεια νόμιζε ότι θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές. 
Ότι αρκεί η βουλησιαρχία του ηγέτη για να παρακάμψει το θεσμικό οικοδόμημα, τους κανόνες και τη γραφειοκρατία της Ε.Ε. και των ηγετών των χωρών μελών της.  

Που ένιωθε αυτοδικαίωση προβάλλοντας ένα μεταφυσικό «ηθικό πλεονέκτημα» κληροδοτημένο δήθεν από την ιστορία, το οποίο ουδείς άλλος τους το αναγνώριζε και το οποίο δε φιλοτιμήθηκαν να αποδείξουν. 

Μια σύναξη ανθρώπων, οι περισσότεροι  απόγονοι της γενιάς των ηττημένων, που έφεραν τα κειμήλια της οικογενειακής μνήμης ως τραύμα που ζητούσε εκδίκηση. Ένα είδος τρίτου γύρου. Το προσπάθησαν αλλά ήταν αρκετά λεπτεπίλεπτοι και καλομαθημένοι, μεγαλωμένοι στις ανέσεις της -και  δανεικής-  πασοκικής ευωχίας.
 
Γι’ αυτό και λύγισαν στην πρώτη στραβή. Καμία αποφασιστικότητα και ανθεκτικότητα σε σχέση με τους προγόνους τους, των οποίων θεωρούσαν εαυτούς συνέχεια, ως «Δρακογενιάς βλαστοί. Τιμονιέρηδες» που έγραφε και το μελίρρυτο ποίημα του Στέλιου Παππά, μπαμπά του κυρίου «13-0». 

Η πρωθυπουργική πολιτεία του  αδελφού της κας Ζανέτ δεν είχε καμία «ταξική μεροληψία», φράση που αρέσκονταν  να παπαγαλίζουν αυτάρεσκα στις συνεδριάσεις τους. Χωρίς σύγχρονη αριστερή κουλτούρα,  με στενότητα προβληματισμών, τα όρια  των οποίων ορίζονταν από τα όρια των απλοϊκών τους συνθημάτων.  

Υπό το βάρος της  άτακτης  χρεοκοπίας και της εξόδου  από το ευρώ (μέχρι και το ΚΚΕ δήλωνε δημοσίως ότι δεν την ήθελε, γιατί πρώτοι οι φτωχοί θα την πλήρωναν)  υπάκουσαν άγαρμπα και ασύντακτα στις προσταγές των δανειστών και το ένα δισ. του mail Χαρδούβελη (άντε δύο) έγινε οικονομική πανωλεθρία για τη χώρα. 

Και όταν ο λαός τους έδωσε πίστωση χρόνου με το 31% για να αναστοχαστούν, να ωριμάσουν και να ανασυνταχθούν, ανάλωσαν όλο τον χρόνο τους επιδιδόμενοι σε μια αντιμητσοτακική υστερία, νομίζοντας ότι έτσι κάνουν δυναμική αντιπολίτευση.
 
Η οποία υστερία ήταν και αντιπαραγωγική. Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πρωθυπουργική καταλληλότητα του  Μητσοτάκη και αυτοί χτυπούσαν γροθιά στο μαχαίρι, νομίζοντας ότι θα τον ρίξουν με το -εν τέλει χιουμοριστικό, ουδόλως πολιτικό και αναποτελεσματικό - σύνθημα «Μητσοτάκη γ@μιέσαι».  

Αυτή η απολίτικη αντιμητσοτακική υστερία προετοίμασε το έδαφος για την επικράτηση του Stefanos. Ήρθε από το πουθενά ως πολιτικός τουρίστας, και τους πήρε το κόμμα γιατί χτύπησε το ευαίσθητο νεύρο τους. Τους υποσχέθηκε ότι θα νικήσει τον Μητσοτάκη. 

Χωρίς κανένα πολιτικό εχέγγυο, χωρίς προϊστορία ένταξης στην Αριστερά, φιλελεύθερος και πρώην φαν του Μητσοτάκη, αλλά ένα ολόκληρο κόμμα του παραδόθηκε απνευστί! 

Ο Στέφανος χωρίς πολιτική παιδεία άρχισε να αντιπολιτεύεται με ρητορική Πολάκη. Όμως η χαριτόβρυτη εικόνα του δεν μπορεί να υποστηρίξει την επιθετική ρητορική του. 

Ο Πολάκης είναι ο πλέον κατάλληλος για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.  Διαθέτει το αναγκαίο μπρουτάλ ύφος και την εγγενή έφεση να βλέπει παντού  διαφθορά και διεφθαρμένους, τους οποίους ως αρχάγγελος της κάθαρσης θα καθαρίσει. 

Είναι ο καταλληλότερος να συσπειρώσει το λούμπεν κοινό του ΣΥΡΙΖΑ! Ο φυσικός κληρονόμος του μορφώματος που λέει η κα Ζανέτ. Αλλά αυτό είναι μόρφωμα που δημιούργησε ο Αλέξης. 

Όσο για την «αναμόρφωση του προοδευτικού χώρου», αυτή απαιτεί πολιτισμικά χαρακτηριστικά που μάλλον δεν μπορεί να αποκτήσει στα 50 του αυτός που δημιούργησε το μόρφωμα. 
 

Γ. Σιδέρης-liberal.gr

4 σχόλια:

  1. Στέφανε, έγινες διάσημος αυτό ήθελες, η προσπάθεια να γίνεις ευροβουλευτής ή βουλευτής απέτυχε, τώρα για τα επόμενα 3 χρόνια θα πρέπει να βάζεις το χέρι στην τσέπι για να συντηρείς τον Σύριζα, άφραγγος δεν είσαι αλλά δεν έχεις λεφτά για πέταμα, θα παρατήσεις τον Σύριζα θα κάνεις δικό σου κόμμα και μετά από 3 χρόνια θα σε ταίζει ο Ελληνικός λαός, θα κάνεις τον σύζυγο σου ευροβουλευτή, θα κουκουλώσεις τα 11 εκατ. που χρωστάς, θα νομιμοποιήσεις και την πισίνα. Αυτή είναι επένδυση λαμόγιο, με 2 ευρώ τα κατάφερες όλα αυτά. Την περίπτωσή σου δεν την χρεώνεται μόνο ο Σύριζα, αλλά όλο το Ελληνικό πολιτικό σύστημα, ακόμα και τα ΜΜΕ που σε άφησαν να αλωνίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΎΡΙΖΑ βιώνει την απόλυτη παρακμή και διάλυση. Το κόμμα της αριστεράς, έχει μπει σε ένα βαθύ καθοδικό κανάλι. Τίποτα δεν λέει να σταματήσει την τεράστια κατρακύλα που δεν έχει σταματημό. Αμφισβητούν κάποιοι τον ίδιο τον Κασελάκη, που εξελέγη πριν από ακριβώς έναν χρόνο. Την αρχηγεία διεκδικεί ο τοξικός και Μαρξιστής Πολάκης. Ένα πρόσωπο φαιδρό και επικίνδυνο. Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την πτώση του ΣΎΡΙΖΑ γιατί έχει τα δικά του εσωτερικά προβλήματα. Με πρόσωπα καρικατούρες σαν τον Δούκα και τον Ανδρουλάκη, να μην περιμένει τίποτα καλό. Συν όλων των άλλων έχει το βαρύ παρελθόν του με τα σκάνδαλα, τις μίζες και την μεγάλη υπερχρέωση της χώρας μας. Ωφελημένοι θα είναι το ΚΚΕ, η Λατινοπούλου και ο Βελόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα ζωντοβολα του συριζα ειναι ετοιμα να πουνε κατω ο κασσελακης ζητω ο πολακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν η απόφαση δικαίωνε τον Πολακη θα γράφατε φίλοι Συριζαίοι όσα γράφετε εναντίον της δικαιοσύνης? Όχι βέβαια, αυτός είναι ο λόγος που γίνεστε γελοίοι και ταυτίζεται τον εαυτό σας με τον συκοφάντη. Είναι αυτός και εσείς, που δεν ζητάτε την διαγραφή του Παπά που καταδικάστηκε με 13-0. Είναι αυτός και εσείς που ζητούσε να βάλουν φυλακή μερικούς για να κερδίσουν τις εκλογές ενώ γνώριζε ότι είναι αθώοι. Είναι αυτός και εσείς που γνωρίζετε πλέον τα έργα και της ημέρες του Παπαγκελοπουλου μετά τις αναφορές του Κοντονή για παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη. Είναι αυτός και εσείς που με τους νόμους ΣΥΡΙΖΑ άδειασαν οι φυλακές από τους βαριά εγκληματίες και όχι με επιλογή της δικαιοσύνης. Είστε εσείς που δέχεστε να σας σέρνει ένα κάρο γεμάτο σκατά μόνο και μόνο επειδή στην δημοκρατία την εξουσία αυτή την εποχή την έχει ο πολιτικός σας αντίπαλος. Και πως να φτιάξει το πολιτικό σύστημα όταν υπάρχουν πρόθυμοι να σέρνονται από τέτοια κάρα; Ο σεβασμός στον αντίπαλο ( όχι η συμφωνία) είναι προϋπόθεση για να σε σεβαστεί και να σε υπολογίσει η κοινωνία. Διαφορετικά απλά θα πουν, όλοι ίδιοι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά