Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

“Ρουκέτα” Προβόπουλου κατά Καραμανλή: Το ΔΝΤ είχε προειδοποιήσει από το 2008


Από τον Μάιο του 2008, ο Μπομπ Τράα, πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, είχε συντάξει έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία προειδοποιούσε ότι το χρέος κάθε μορφής του ελληνικού κράτους ήταν πάνω από το 800% του ΑΕΠ.
Αυτό αποκάλυψε ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, σημειώνοντας μάλιστα ότι «τον παρακαλέσαμε να μην το δημοσιεύσει γιατί θα γίνονταν χαμός». Ωστόσο, δεν διευκρίνισε «ποιοί» παρακάλεσαν τον Τράα.
Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας έκανε την αποκάλυψη- βόμβα από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ),
Όπως είπε «τον παρακαλέσαμε να μην το δημοσιεύσει γιατί θα γινόταν χαμός» και πρόσθεσε ότι «αυτή πάντως ήταν η πραγματικότητα και κάνανε ότι δεν την έβλεπαν».
Να σημειωθεί εδώ ότι στο συνολικό χρέος της τάξης του 800% του ΑΕΠ συνυπολογιστηκε το αναλογιστικό χρέος των ασφαλιστικών ταμείων που ήταν της τάξης του 400% του ΑΕΠ.
Ο κ. Προβοπουλος άσκησε επίσης δριμεία κριτική στο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από την αρχή της κρίσης, χαρακτηρίζοντάς το «τελείως λάθος», και εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, παρομοιάζοντας τη με «ναρκοπέδιο στο οποίο έχουμε κολλήσει».
Επιπλέον, ο κ. Προβόπουλος άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική συνεχούς αύξησης φόρων, τονίζοντας ότι «οι φόροι δεν φέρνουν την ανάπτυξη, αλλά οδηγούν την οικονομία σε ένα φαύλο κύκλο».
Τέλος ο πρώην Διοικητής της ΤτΕ ανέφερε, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, ότι «φυσικά και πέσαμε στα βράχια, καθώς η Ελλάδα ακολούθησε λανθασμένες πολιτικές από τη στιγμή που εισήλθε στην Ευρωζώνη».
 http://lykavitos.gr/

4 σχόλια:

  1. Γι αυτο δεν θελουν ν ακουσουν για εξεταστικη απ το 2002 μεχρι σημερα? Και η Ν.Δ αλλα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Να επιμεινει η Γεννηματα. Τα μεγαλυτερα λαμογια της περιοδου 2004-2009 και δυστυχως του 2012-2014 και 2015 εως σημερα θα μας τρελανουν. Θα βγουν πολλα ακομα. Ετσι δικαιωνεται καθημερινα ο Γιωργος Παπανδρεου. Mημως στην κυβερνηση του Κωστα Καραμανλη δεν συμμετειχαν ο σημερινος προεδρος της δημοκρατιας κ. Παυλοπουλος ο 800.000 μονιμοποιησεις και διορισμους και υπευθυνος για το καψιμο της αθηνας το 2008, αλλα και ο αλλος περιβοητος και μεγας λαικιστης που θησαυρισε απ το χρηματιστηριο και καταδικαστηκε για ολες τις ψευτικες καταγγελιες του, ο συνεργατης της αριστερης κυβερνησης, ο ακροδεξιος, ο ψεκασμενος κ. Καμμενος. Ο αλλος δε ο αδεκαστος ο Παπαγγελοπουλος που οποιον πρωην συναδελφο του ρωτησεις για το ποιον του φτυνει τον κορφο του. Τι αλισβεριση ειναι αυτο μεταξυ καραμανλικων και ψευτικης αριστερας. Που θα παει θα κατακατσει ο κουρνιαχτος και θα φανει τ ασκερι. Mονο που θα ειναι αργα για τον λαο, οπως κι αλλες φορες συνεβει και μας διδασκει η ιστορια. Mυαλο ομως δεν βαλλαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.
    ΓΙΩΡΓΟ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΕΚΑΝΕΣ ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΑΝΤΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν στόχευε τον ΣΥΡΙΖΑ αγαπητέ φίλε ο Παπανδρέου
      αλλά τους ψηφοφόρους που ήτανε δικοί του οι περισσότεροι και έφυγαν. Αυτό εγώ νομιζω

      Διαγραφή
  3. Ο Παπανδρεου στοχευει και στους ψηφοφορους του ΣΥΡΙΖΑ και στους ψηφοφορους του ΠΟΤΑMΙΟΥ αλλα και της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Νομιζετε οτι τον ενδιαφερουν οι ηγεσιες τους. Θα τα καταφερουν τελικα με τη φωφη να δωσουν μια νεα προοπτικη και ελπιδα στη χωρα μας. Ειναι οι μονοι που το μπορουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά