Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Και μόλις τελείωσα… πρόωρα!


Οι πλάτες του πρώην body builder αρχηγού του ΛΑΟΣ δεν είναι αρκετές για να στηρίξουν την παραπαίουσα κυβέρνηση. Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε πως δεν θα τείνει χείρα βοηθείας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ «παραφυλάει» και η Νέα Δημοκρατία θα δει, κατά πάσα πιθανότητα, πρόωρο το τέλος της διακυβέρνησής της.


Ειρωνεία: Δεν θα προλάβει, όπως όλα δείχνουν, να ολοκληρώσει τη θητεία της και έχουμε ήδη μπουχτίσει από …έργα.


Μένουμε λοιπόν, να σιγοψελλίζουμε παραφρασμένους τους στίχους: «Έφυγες νωρίς και ούτε που πρόλαβες ν’ αρχίσεις» νέα σκάνδαλα, νέες «αρπαχτές» νέα φορολογικά «χαράτσια», νέες πολιτικές περιπέτειες. Κρίμα, γιατί είχες μέλλον…


Βέβαια, η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται και το συμπέρασμα δεν είναι …πρόωρο. Ήταν και το κλείσιμο της Βουλής, που έγινε, εσπευσμένα- άκομψα, το χαρακτηρίζουν κάποιοι, δικτατορικά, σχολιάζουν οι πιο θυμωμένοι. Η πρόωρη παύση των εργασιών του Κοινοβουλίου, υπήρξε απόρροια της ωριμασμένης απελπισίας που «κούρασε» τον πρωθυπουργό.


Έτσι είναι. Τα (γαλάζια) «παιδιά» σε κουράζουν, πόσο μάλλον, όταν είναι άτακτα, ζημιάρικα και έχουν βάλει στο «μάτι» το «βάζο με το μέλι».


Επειδή, λοιπόν «όποιος καίγεται στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι», φρόντισε η σύνθεση των θερινών τμημάτων της Βουλής να είναι τόσο «προσεγμένη», ώστε να προφυλάσσεται από πισώπλατα εσωκομματικά «χτυπήματα» μέσα στο κατακαλόκαιρο.


Αν τελικά το πρόωρο τέλος της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης θα είναι φθινοπωρινό, το πρόωρο τέλος μιας ένδοξης καριέρας έμελλε να γίνει καλοκαίρι. Ο ασπρόμαυρος Μάικλ Τζάκσον πλήρωσε το τίμημα της επιλογής του να γίνει κάποιος άλλος, όταν εκατομμύρια άλλοι, ονειρεύονταν να γίνουν εκείνος.


«Εκείνος ο ΜΜΕκράτορας, ο επιτυχημένος», οραματιζόταν να γίνει η Γιάννα Αγγελοπούλου, όταν αγόρασε τον Ελεύθερο Τύπο και έχτισε, ομολογουμένως με πολύ χρήμα, το όνειρό της. Δεν της «βγήκε» και οι λόγοι ήταν πολλοί. Το όνειρο έληξε πρόωρα και όπως συνηθίζεται, άδοξα. Ως large κυρία, επέλεξε να αποστομώσει τους «κακεντρεχείς» δωρίζοντας τους τίτλους των εφημερίδων στον προηγούμενο ιδιοκτήτη τους.


Ηθικό δίδαγμα: Φροντίζεις να έρχεσαι, να βλέπεις και να απέρχεσαι. Ακόμη και όταν η αποχώρηση πρέπει να γίνει πρόωρα, επιζητάς να γίνει τουλάχιστον αξιοπρεπώς.

www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά