Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία...


Κάτι που δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω είναι το εξής: Αν η ΝΔ κέρδιζε τις εκλογές σε πείσμα όλων των γκάλοπ τότε ο Καραμανλής τι θα έκανε; Δεν θα έπρεπε να ξαναπαραιτηθεί;; Αφού είχε την εξουσία με πολύ καλύτερους όρους από ότι το πιο θετικό φανταστικό σενάριο αυτών των εκλογών. Νομίζω λοιπόν ότι μας περνάνε για εντελώς ηλίθιους.

Και το λέω αυτό γιατί η ΝΔ κινδυνεύει να υποστεί τη μεγαλύτερη ήττα της από το 1981 και μετά. Τα δε εσωκομματικά κοράκια της εξουσίας είναι έτοιμα να κατασπαράξουν το πτώμα της ΝΔ στην προσπάθειά τους να ανέλθουν στην εξουσία....

Ζόρικα τα πράγματα. Η υστεροφημία κάποιων ανθρώπων πολλές φορές γράφεται με τα χειρότερα γράμματα. Η ΝΔ βράζει σαν καζάνι έτοιμο να σκάσει. Ο Καραμανλής παρόλα αυτά ακόμη χαίρεται που παραιτήθηκε παρά την βαριά ήττα και παρά την πιθανή διάλυση. Αρκεί που έφυγε η ευθύνη από πάνω του.

Στο μεταξύ οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ θα αναγκαστούν να γίνουν οι κακοί της υπόθεσης κληρονομώντας ανεπίλυτα προβλήματα τόσο στην οικονομία όσο και στα ελληνοτουρκικά. Νομίζω ότι ο Καραμανλής εστίασε στην οικονομία γιατί δεν ήθελε να θίξει ότι προβληματίζεται από αυτά που ακούει σε διάφορα κέντρα εξουσίας από εδώ και από εκεί σε σχέση και με τα ελληνοτουρκικά!

Δεν ανέφερε τίποτα γιατί αν έλεγε και για τα ελληνοτουρκικά και τις επικείμενες εξελίξεις με αυτά, όλοι θα τον έλεγαν δειλό. Οπότε εστίασε στην οικονομία. Εγώ νομίζω ότι ήθελε να φύγει πριν το φθινόπωρο για να αποφύγει και τα θέματα με τους ιούς της γρίπης....

Ο ΓΑΠ σίγουρα θα είναι καλύτερος στα εξωτερικά θέματα. Νομίζω όμως ότι για λόγους που δεν είναι της ώρας να συζητήσω δεν μπορεί να κάνει τίποτα στην οικονομία. Ακόμη και ένα θαύμα να συμβεί στην παγκόσμια οικονομία ακόμη και τότε δεν βλέπω να ξεκολλάμε.

Το επόμενο επεισόδιο του σίριαλ θα είναι ότι πολύ σύντομα θα φτάσουμε σε σημείο που για να μας χρηματοδοτήσουν θα πρέπει να κάνουμε περικοπές που θα στείλουν πολύ κόσμο στην κατάψυξη για καμιά δεκαετία τουλάχιστον. Μια με δύο γενιές είναι ξεγραμμένες. Το τι ακριβώς θα γίνει με τα ελληνοτουρκικά σε αυτό το πλαίσιο δεν ξέρω.

Πάντως τα πράγματα δεν μπορώ να τα φανταστώ χειρότερα. Αυτή λοιπόν δεν είναι νίκη για το ΠΑΣΟΚ, είναι μια μορφή καταδίκης παρέα με έναν λαό που θα υποφέρει όσο δεν μπορεί τώρα να φανταστεί.
greekrider.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά