Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΗ : Εντελβάις , ορχιδέες και ...κόπανοι


"Η υπόθεση της ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι γιορτή των ερωτευμένων, όλο λουλουδάκια, πουλάκια και τιτιβίσματα, όπως θέλετε να την παρουσιάσετε", αναφέρει σε ανοικτή του επιστολή απευθυνόμενος προς την κα Μπιρμπίλη, ο σύλλογος πτυχιούχων μηχανικών της ΔΕΗ.
Και καταλήγουν: "η ΔΕΗ και η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι εντελβάις και ορχιδέες, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και ο ελληνικός λαός δεν είναι αγρότες που μόνοι ψάχνουν. Και από σκληρό Rock αν χρειαστεί ξέρουμε και διδακτορικό του πεζοδρομίου αποκτούμε όταν έχουμε δίκιο. The Game is over κυρία υπουργέ"!


Ίσως τελικά το game να πρέπει όντως να τελειώσει! Όμως, όχι με τον τρόπο που φαντάζονται οι συνδικαλιστές! Οι πτυχιούχοι μηχανικοί της ΔΕΗ επιδεικνύουν βαθιά μαλάκυνση εγκεφάλου!Ο τόνος της ανοικτής τους επιστολής εκπλήσσει, τόσο για το ύφος και το ευτελές χιούμορ, όσο και για το βαθύτερο νόημα των λεγόμενών τους.



Η ΔΕΗ δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί την ύπαρξη των πτυχιούχων μηχανικών της. Ούτε και αποτελεί φέουδό τους! ΚΑι σίγουρα η ΔΕΗ δεν υπάρχει για να κρατά σε χαμηλά πληθυσμιακά επίπεδα τις περιοχές όπου υπάρχουν τα εργοστάσιά της. Γιατί, όπου υπάρχει εργοστάσιο της ΔΕΗ, οι άνθρωποι ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ! Οι πιο πλούσιοι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι ...οι παιδίατροι! Τα αιωρούμενα σωματίδια, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος είναι τέτοια, και τόσο θνησιγόνα, που το προσδόκιμο ζωής στις περιοχές αυτές ούτε καν ανακοινώνεται!


Ας μας το ανακοινώσουν οι "πτυχιούχοι μηχανικοί της ΔΕΗ" αυτό το προσδόκιμο. Για να έχουμε μια βάση συζήτησης! Ας μας εξηγήσουν τους θανάτους εκατοντάδων παιδιών ετησίως, λόγω της ρύπανσης της ατμόσφαιρας στην περιοχή τους. Στο βωμό του χρήματος, της εργασιακής σιγουριάς, υποθηκεύουν το μέλλον το δικό τους αλλά και των ίδιων τους των παιδιών! Είναι τόσο κοντόφθαλμοι, που για "μια χούφτα δολλάρια" κλείνουν τα μάτια σε πρακτικές τριτοκοσμικές και απάνθρωπες!


Συνήθως οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο στις διεκδικήσεις τους. Όχι εδώ όμως! Τι φοβούνται οι κύριοι αυτοί? Το "κόντεμα της ΔΕΗ"! Μην τυχόν και δοθεί προτεραιότητα σε άλλες πηγές ενέργειας, και μειωθεί η αναγκαιότητα της ΔΕΗ! Πρέπει δηλαδή ολόκληρη η χώρα να μείνει μόνο με τη ΔΕΗ, να παράγει ηλεκτρισμό από το βρωμο-λιγνίτη, μόνο και μόνο για να μη χάσουν τη δουλειά του κάποιοι "πτυχιούχοι μηχανικοί της ΔΕΗ"! Βρε, α σιχτίρ καραγκιόζηδες!


Και έχουν και το θράσος να απευθύνουν ανοιχτή επιστολή στην υπουργό, θέτοντας και deadlines! Η κουτοπονηριά, η ηλιθιότητα και η ιδιοτέλειά τους είναι απύθμενη!

Το ύφος της επιστολής είναι προσβλητικό. Απέναντι σε γυναίκα υπουργό, που ακόμη δεν έχει δώσει δείγματα γραφής, ούτε η προσβλητική και σεξιστική ειρωνεία, ούτε οι αιχμές έχουν - ακόμη τουλάχιστον - θέση. Όλες οι γυναίκες δεν είναι "γιορτή των ερωτευμένων", όπως νομίζουν οι "πτυχιούχοι μηχανικοί της ΔΕΗ"! Ούτε όποιος ενδιαφέρεται για περιβαλλοντικά ζητήματα είναι "ορχιδέες, πουλάκια και τιτιβίσματα"!


Είναι τόσο γελοία η επιστολή των μηχανικών, που αν δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα θα είχαν πάει σπίτι τους αμέσως! Την ίδια μέρα! Επωφελούμενoι όμως από την πουτάνα τη μονιμότητα του δημοσίου, πέρδονται λεκτικά ξερνώντας επάνω μας τη βαθιά τους ανοησία!


Αλλά φυσικά, που να σταθούν στον ιδιωτικό τομέα αυτοί οι κύριοι! Με τι αρχίδια? Το μόνο που ξέρουν είναι να κωλοβαρούν μέχρι να περάσει το μεροκάματο, με μοναδικό εργοδότη το κράτος. Εμάς όλους δηλαδή. Εμάς, που μας προσβάλλουν με μια αηδιαστική επιστολή, προπαγανδιστική και εμετική!


Είναι επόμενο η ΔΕΗ, με τέτοιους εγκεφάλους στα σπλάχνα της να πηγαίνει κατά διαόλου! Είναι επόμενο να πεθαίνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι για να συνεχίσουν να παίρνουν το μισθουδάκο τους οι εν λόγω κόπανοι!


Είναι καιρός να τελειώνει το παιχνίδι! Είναι καιρός να αλλάξουμε μυαλά, να αλλάξουμε πολιτικές. Όσοι δεν τό'χουν, είναι καιρός να αποχωρήσουν...
dimolog.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Πιστευω
    Πως πρεπει, να σοβαρευτειτε ολοι
    Αντε ολο τσαμπουκα, παρεξηγητε τα παντα, κατηγορητε τους παντες και τα καυτα καλοκαιρια μας ψησατε με τις ...αηδιες..διακοπη και διακοπη ,δεν ξεχναμε, ποσοι αρρωστοι σπιτι κινδυνευσαν ..ξερετε??μη τσαμπουκαλευεστε λοιπον ετσι,ολοι βγαινουμε στο πεζοδρομιο αμα τυχει μα με αξιοπρεπεια σε αξιοπρεπεις ..οχι μαγκες τσαμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά