Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Δώστε ονόματα




Mάχη κατά της φοροδιαφυγής κήρυξε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, βάζοντας στο στόχαστρο επαγγελματικές κατηγορίες που εμφανίζουν προκλητικά χαμηλά εισοδήματα.
Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στοιχεία για τα δηλωθέντα εισοδήματα γιατρών που έχουν έδρα στο Κολωνάκι και τα αποτελέσματα -όπως είπε- είναι χαρακτηριστικά του προβλήματος της φοροδιαφυγής: από 150 άτομα που έχουν ιατρείο στο Κολωνάκι τα 30 εμφανίζουν καθαρό ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, άλλα 30 άτομα εμφανίζουν καθαρό ετήσιο εισόδημα από 10.000 – 20.000 ευρώ, ενώ άλλα 30 άτομα από 20.000 – 30.000 ευρώ.
«Αυτά τα στοιχεία μας δείχνουν ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί με έδρα το Κολωνάκι έχουν μηνιαίο εισόδημα αντίστοιχο του κατώτερου μισθού. Αυτό δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» σημείωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι οι συγκεκριμένοι έλεγχοι βάσει των στοιχείων που διαθέτει η ΓΓΠΣ θα επεκταθούν και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ στο πλαίσιο της κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή θα ανοίξει και ο διάλογος για τα αναγκαία μέρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Εξάλλου, ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ότι φέτος ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο -1,3% του ΑΕΠ από 1,5% που είχε αρχικά προβλεφθεί.
Κύκλοι του υπουργείου οικονομικών διευκρίνισαν ότι στα σχέδια του υπουργού δεν είναι η επαναφορά αντικειμενικών κριτηρίων στον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος για επαγγελματίες, καθώς ο στόχος είναι να αποτυπώνονται στην φορολογική δήλωση εφεξής αναλυτικά τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία του φορολογούμενου.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν ότι θα υπάρξουν κι άλλες λίστες φοροφυγάδων χωρίς να αποκλείουν ακόμη και τη δημοσιοποίηση ονομάτων, μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, σε συνεννόηση πάντα με τις αρμόδιες αρχές.
Στ. Κράλογλου , capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά