Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Αλλάζουν όλα στο υπουργείο Υποδομών


Ριζική αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργίας του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προανήγγειλε χθες ο επικεφαλής του, κ. Δημήτρης Ρέππας.
Ειδικότερα, στις αρχές του 2010 θα είναι έτοιμο το σύστημα επιτελικής παρακολούθησης έργων μελετών και υπηρεσιών και θα προβλέπει αφενός την ανάρτηση στο διαδίκτυο του συνόλου των δεδομένων ενός έργου και αφετέρου “την παρακολούθηση και τη βελτιωτική παρέμβαση στην εξέλιξη συμβάσεων έργων και υπηρεσιών”.

Στο σύστημα δηλαδή θα εισάγονται και θα παρακολουθούνται σε τακτά διαστήματα, στην αρχή ανά τρίμηνο, μια σειρά πληροφοριών, εκ των οποίων οι βασικότερες είναι οι ακόλουθες:
- Θεσμικά στοιχεία για το έργο. Η προϊσταμένη αρχή, η  διευθύνουσα υπηρεσία, ο κύριος του έργου, ο υπεύθυνος του έργου.
- Βασικές ημερομηνίες, όπως η ημερομηνία δημοπράτησης, η ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, η συμβατική ημερομηνία περαίωσης.
- Οικονομικά στοιχεία, όπως προϋπολογισμός, συμβατικό ποσό, εγκεκριμένο ποσό τελευταίου συγκριτικού πίνακα, εκτιμώμενο τελικό ποσό.
- Η κατάσταση της σύμβασης, σε ποιο στάδιο δηλαδή, βρίσκεται η σύμβαση. Παραδείγματος χάρη είναι υπό δημοπράτηση, είναι προς ανάθεση, είναι σε εξέλιξη, είναι σε διακοπή, είναι σε βεβαίωση περαίωσης.
-Κωδικοποίηση που αναφέρεται στη ΣΑΕ, στη ΣΑΜ.
-Το έκτο και τελευταίο στοιχείο, το οποίο συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την ανάρτηση της ταυτότητας του κάθε έργου, είναι αυτό το οποίο αφορά γενικές πληροφορίες. Γενικές πληροφορίες για τον ανάδοχο, το πλήθος των εργολάβων, την ύπαρξη απόφασης περιβαλλοντικών όρων κλπ.
Νέο σύστημα ανάθεσης των δημόσιων έργων

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010 θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση με το σύνολο των ενδιαφερόμενων φορέων, προκειμένου να καθοριστούν οι βασικοί άξονες του νέου θεσμικού πλαισίου για τις μελέτες και τα δημόσια έργα. Η πρώτη φάση της διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιανουαρίου, η τελευταία τέλη Μαΐου 2010 και θα ακολουθήσει η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ψαλίδι στις αποδοχές των επικεφαλής των ΔΕΚΟ

Όπως ανέφερε ο κ. Ρέππας, το πλαίσιο των αποδοχών των νέων επικεφαλής των οργανισμών που βρίσκονται υπό την εποπτεία του υπουργείου Υποδομών (όπως Αττικό Μετρό κτλ) θα εξορθολογιστεί, ενώ θα εφαρμοστεί και πρόγραμμα μείωσης των δαπανών.

Παράλληλα, οι νέοι διοικούντες των ΔΕΚΟ θα γνωστοποιούν στο υπουργείο το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων αλλά και το πόθεν έσχες τους.  
“Η παραίτησή τους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη ανά πάσα στιγμή” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας.

Δημ. Δελεβέγκος, capital.gr
Σχόλια : Ένα από τα πιο έντιμα και ικανά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η χθεσινή του απόφαση για ακύρωση των διαγωνισμών για την επέκταση της Αττικής οδού καθώς και η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού αεροδρομίου Καστελλίου ενόχλησε τους "νταβατζήδες" εργολάβους .
Ο Δημήτρης ο Ρέππας οδοντίατρος το επάγγελμα άρχισε σιγά-σιγά να τους ξεδοντιάζει..

2 σχόλια:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά