Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Τι να πούμε ;

Λίγες ώρες πριν την αιματηρή ληστεία στην Σαλαμίνα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίαζε το σχέδιο του για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης προχωρεί στην δημιουργία κεντρικής υπηρεσίας για το οργανωμένο έγκλημα, ενώ παράλληλα προανήγγειλε την ενίσχυση των μέτρων, στις περιοχές όπου η εγκληματικότητα παρουσιάζει έξαρση, αλλά και την λειτουργία ηλεκτρονικού συστήματος που θα καταγράφει όλα τα εγκλήματα.

Η πρωτοφανής έκρηξη της εγκληματικότητας τους τελευταίους 9 μήνες προβληματίζει και απαιτεί νέα δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή της και στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι «δημιουργείται η νέα κεντρική αυτοτελής υπηρεσία καταπολέμησης του εγκλήματος και του οργανωμένου εγκλήματος». Σε ορισμένους τομείς μάλιστα, η εγκληματικότητα έχει ξεπεράσει ακόμη και το 50%. Το ποσοστό των ληστειών που καταγράφηκε ανέρχεται στο 43,6%, οι ληστείες σε σούπερ-μάρκετ στο 50%, ενώ σε τράπεζες στο 41,8%. Οι ανθρωποκτονίες και οι διαρρήξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 13%, ενώ η σεξουαλική εκμετάλλευση αυξήθηκε κατά 62,27%.

Το σχέδιο της νέας αντιεγκληματικής πολιτικής που παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αφορά την ενίσχυση 21 «καυτών ζωνών» της Αττικής. Στα συγκεκριμένα Αστυνομικά Τμήματα θα κληθούν να υπηρετήσουν περισσότεροι αστυνομικοί, που θα εξοπλιστούν με νέα και σύγχρονα μέσα. Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης «επιχειρούμε πολύ απλά πράγματα. Να δώσουμε στο Αστυνομικό Τμήμα την δυνατότητα να στελεχωθεί, να έχει ένα προσωπικό εκπαιδευμένο». Θα ενισχυθεί ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς» σε 18 Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, σε 6 της Θεσσαλονίκης και σε 21 της περιφέρειας. Στο εξής όλα τα εγκλήματα θα καταγράφονται ηλεκτρονικά. 


Μετά την ανακοίνωση των μέτρων  σήμερα ο Ριζοσπάστης  κυκλοφορεί με αυτό το πρωτοσέλιδο,
βλέπει χαφιέδες να στοχεύουν το λαϊκό κίνημα , εμείς τώρα τι να πούμε.......


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά