Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

«Βαθύ» και «ρηχό» ΠΑΣΟΚ… Κόψτε εδώ τη διχόνοια!


Παναγιώτης Γρηγορίου
Φυσικός – Φροντιστής
Η τομή αυτών των πολιτικών υποσυνόλων είναι το απειροσύνολο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που το θέλει ενωμένο. Το παλιό καθαρό ΠΑΣΟΚ, οι χιλιάδες ψηφοφόροι του, εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες, οι βιοπαλαιστές που «μάτωσαν» εθελοντικά χωρίς να ζητήσουν ποτέ αντάλλαγμα. Οι ταγοί της δημοκρατικής παράταξης που χτυπούσαν τις χαρμόσυνες καμπάνες στις νίκες του λαού με αρχηγό τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι «βαθύ» ΠΑΣΟΚ. «Βαθύ» ΠΑΣΟΚ είναι οι καρεκλοκένταυροι της Χαριλάου Τρικούπη. Οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί. Αυτοί που έδωσαν την αριστερή τους μάχη στον εκσυγχρονισμό και στο χρηματιστήριο. Αυτοί που συνέβαλαν στον ψεύτικο ρυθμό ανάπτυξης και χρέωσαν τα νοικοκυριά.
Τώρα αντιστέκονται πάλι ιδεολογικά στον Γιώργο Παπανδρέου γιατί τον στήριξαν για «Γιωργάκη» και δεν τους βγήκε. Γιατί θέλουν τα πανωτόκια τους. Πόσοι και ποιοι από ‘σας σύντροφοι συνταχθήκατε με τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη όταν είχε τα κότσια να τα βάλει με την ιδεολογική παρέκκλιση του ΠΑΣΟΚ; Πόσοι και ποιοι στηρίξατε τον Κώστα Σκανδαλίδη για το άρμα της κυβερνώσας αριστεράς; Δεν το κάνατε γιατί ήταν ξένο στα συμφέροντα του δικού σας αριστερού ιδεολογήματος; Γνωρίζατε ότι δεν θα τον είχατε στο χέρι; Γι’ αυτό ο κόσμος του κινήματος δεν σας θέλει πια και δεν σας πιστεύει. Σε λίγο δεν θα κουμαντάρετε ούτε την ψήφο της γυναίκα σας!
Δοκιμαστήκατε είκοσι χρόνια και περισσότερο. Εσάς αποδοκίμασε το 2004 ο ελληνικός λαός. Αφήστε τους νέους. Μην προδικάζετε ότι θα είναι σας εσάς τελικά. Κάνουν ό,τι λένε οι Βρυξέλες, εσείς τι κάνατε; Το νταβατζιλίκι σας στο ΠΑΣΟΚ τελείωσε! Είχατε τάξει σε πολλά λαμόγια καρέκλες και οφίτσια, Περιφερειάρχες, Γενικούς Γραμματείς, ΔΕΚΟ, με το αζημίωτο πάντα. Οι πιο πολλοί είστε και αγράμματοι πολιτικά.
Τι είναι όμως αυτό το ιντερνετικό κυβερνητικό, νέο ΠΑΣΟΚ; Αν είναι –θα δείξει- άξιοι πολίτες, ακαθαροί, αδιάφθοροι, ικανοί επιστήμονες που πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ που περιμένει ο καθαρός ψηφοφόρος είναι βέλτιστη επιλογή του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Ούτε ο γράφων, αλλά το σημαντικότερο, ούτε ο «λαουτζίκος» -άλλοι τον ονόμασαν έτσι- του κινήματος δεν έχουν κόμπλεξ  στις νέες ηλικίες, στα μεταπτυχιακά, στα πτυχία, στους πανεπιστημιακούς καθηγητές, στα ίδια του τα παιδιά. Έστω κι αν ποτέ δεν «μάτωσαν» για το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου, έστω κι αν τότε έκαναν διδακτορικά σε Αμερική και Ευρώπη, έστω κι αν μερικοί δεν είχαν τότε γεννηθεί. Αρκεί να έχουν δυναμική στα αυτιά του μυαλού τους και της ψυχής τους να αφουγκραστούν τα προβλήματα του τόπου. Γιατί άλλο οικονομικά ελλείμματα της χώρας, κατά τα κελεύσματα των Βρυξελών, κι άλλο το νοίκι των νοικοκυριών.
Ναι μεν αυτά αναφέρονται στις διδακτορικές εργασίες πολλών νέων κυβερνητικών στελεχών αλλά δεν αρκούν οι λογιστικές αναφορές και καταγραφές από μόνες τους να δώσουν λύση στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, σύμφωνα με την Υπουργό Λ. Κατσέλη. Ικανή και αναγκαία προϋπόθεση είναι τα στελέχη του νέου ΠΑΣΟΚ να έχουν στο πετσί τους, στην ψυχή τους βαθιά μέσα, την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη στο σήμερα. Να έχουν ιδεολογία ΠΑΣΟΚ που είναι μία και μοναδική: Ούτε παλαιά, ούτε βαθειά, ούτε ιμιτασιόν με επιφανειακό βάθος! Πρέπει το νέο ΠΑΣΟΚ να καταλάβει ότι οι Βρυξέλες απειλούν ουσιαστικά την εθνική μας κυριαρχία, επικαλούμενες το δημοσιονομικό μας πρόβλημα.
Ο κεντροδεξιός ευρωπαϊκός πυρήνας της ΕΕ τρελαίνεται με κάθε σοσιαλιστική ιδέα για κοινωνική πολιτική. Γι’ αυτό έβαλαν στόχο τον Γ. Παπανδρέου και επιχειρούν να τον τιμωρήσουν. Δεν πρέπει αυτοί οι μασόνοι να αφήσουν το σοσιαλιστικό κόμμα στην Ελλάδα, με αρχηγό τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, να προχωρήσει. Θέλουν να τον αναγκάσουν στη δική τους βρώμικη πολιτική της νεοφιλελεύθερης λιτότητας. Έτσι επιχειρούν να τον ταπεινώσουν, να τον «τελειώσουν» ώστε να μην σηκώσουν κοινωνικό κεφάλι κι άλλοι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές.
Ο Γιώργος Παπανδρέου όμως είναι παλιό και όχι «βαθύ» ΠΑΣΟΚ. Ούτε «ρηχό», ούτε νέο. Για να καταφέρει όμως αυτό το ΠΑΣΟΚ να μπορέσει να επιζήσει από το σκληρό μαρκάρισμα του «διευθυντηρίου των Βρυξελών», των «διεθνών κερδοσκόπων», μεταξύ των άλλων στον αγώνα που δίνει διακηρύσσοντάς τους περήφανα ότι «η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη φιλανθρωπίας, ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιρλανδία και δεν θα πτωχεύσει», διά στόματος Πρωθυπουργού. Θα πρέπει να κλείσει τα αυτιά του και στις σειρήνες του «αριστερόστροφου λαϊκισμού» του απύθμενου ΠΑΣΟΚ και να επιλέξει στρατηγικές κοινωνικού ρεαλισμού. Να μην βιαστεί στην άμεση αντιμετώπιση της κρίσης που διατάσει η Ευρώπη τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και να λάβει υπόψη τη Λ. Κατσέλη που διαμήνυσε στους Ευρωπαίους ότι: Αν δώσουμε το ένα χέρι στις αγορές σας θα μας κόψετε και το άλλο!
Έτσι ο Γ. Παπανδρέου έδειξε την προηγούμενη βδομάδα στους ευρωπαίους ότι δεν βιάζεται. Ότι έχει σοβαρό σχέδιο για να βγει η Ελλάδα από την δική της κρίση. Χωρίς πάγωμα μισθών και συντάξεων αλλά με πάταξη διαφθοράς και δίκαιη φορολόγηση, όπου θα ματώσουν αυτοί που πρέπει να ματώσουν. Τώρα βέβαια έχουμε υποχρέωση να κρατάμε και μια πισινή. Πάντα με δημιουργική αμφιβολία ας ανησυχούμε και λίγο για την ταχύτητα και την ευκολία που πείστηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι οικονομικοί θεσμικοί με τα μαγικά πράγματι χαρτιά του Γ. Παπανδρέου. Ας κρατάμε και ένα συγκρατημένο εφησυχασμό στις εγγυήσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκά Παπαδήμου, προς τους Ευρωπαίους για τα γενναία και δραστικά μέτρα που θα πάρει η ελληνική κυβέρνηση. Μήπως δεσμεύτηκε για κάποιο κρυφό πακέτο μέτρων που θα επιβαρυνθούν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι από άλλη πόρτα; Από λογιστικά αυτοί ξέρουν καλά!
Εύκολες λύσεις και συνταγές αγαπητοί σύντροφοι, παλαιοί και νέοι, δεν υπάρχουν. Γιούρι Γκέλερ στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν υπάρχει. Οφείλουμε όλοι να δώσουμε ως πολίτες, ως κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις, τον καλύτερο εαυτό μας. Τίμια και καθαρά, ανεξάρτητα από υπαρκτές διαφορές και διαφοροποιήσεις όσον αφορά τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων. Προς το σκοπό αυτό πρέπει α το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα να αποκτήσει ξανά συμπαγή –όσο γίνεται- αντοχή. Να πολεμήσει τα άρρωστα παλιά και να στηρίξει τα υγιή νέα. Να κάνει έλεγχο στην κυβέρνηση και εσωκομματική κριτική και να μην διαπλέκεται άλλο για τα κυβερνητικά οφίτσια. Ας μπει ένα τέλος στη διχόνοια. Όλοι ευθυνόμαστε. Ας κάνουμε αυστηρή αυτοκριτική. Όχι για τα παιδιά μας, αλλά για τη γενιά των παιδιών μας, ρε γαμώτο!
paratiritisfthiotidas.gr

1 σχόλιο:

  1. Σύντροφε καλά τα λες,αλλά το "βαθύ" και το "ρηχό" δεν έχει τελειωμό. Όταν το ΠΑΣΟΚ εκφράζεται στο νομό με τον "εργατοπατέρα" Δολιανίτη, καταλαβαίνεις τι θα πάθουν τα παιδιά των παιδιών μας, ρε γαμώτο. Θα τον αφήσουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά