Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Χιλιάδες "λαβράκια" στα δίχτυα του Υπουργείου Οικονομικών

Ακίνητα που ξεπερνούν σε αξία τα πέντε δισ. ευρώ έχουν στην κατοχή τους 26.165 φορολογούμενοι, οι οποίοι χρωστούν στην εφορία 520 εκατ. ευρώ! Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την διενέργεια ενός νέου ειδικού ελέγχου, που αφορά φορολογούμενους με σημαντικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ειδικής Επιτελικής Ομάδας Εργασίας, που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών  για τη μελέτη και δημιουργία σχεδίου εφαρμογής ηλεκτρονικών διασταυρώσεων.
 Ο νέος έλεγχος αφορά φορολογούμενους με σημαντικές ληξιπρόθεσμες οφειλές σε κεφάλαιο, που βεβαιώθηκαν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2009, και για τους οποίους δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο, σε συνδυασμό με την ακίνητη περιουσία τους. Σκοπός είναι να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς διαθέτουν ακίνητη περιουσία, ώστε να βοηθηθούν τα τμήματα δικαστικού των ΔΟΥ στην έγκαιρη λήψη μέτρων για την εξασφάλιση της είσπραξης του χρέους. Δεν μπορεί αυτά τα χρέη να είναι ανείσπρακτα και μάλιστα, από ανθρώπους οι οποίοι σαφέστατα έχουν την οικονομική δυνατότητα, πέρα από την υποχρέωση, να καταβάλλουν τα χρέη τους.
 Αυτή είναι μόνο η αρχή. Το ζητούμενο είναι να δημιουργηθούν εκείνες οι υποδομές, έτσι ώστε να μπορεί να «συλλαμβάνεται» αυτός ο οποίος φοροδιαφεύγει. Και επειδή αυτοί οι μηχανισμοί, επί πεντέμισι χρόνια, είχαν αδρανοποιηθεί, αν όχι καταργηθεί, από εδώ και πέρα στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε υποδομές και μηχανισμούς, έτσι ώστε να σταματήσει η ατιμωρησία αυτών που δεν καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους προς το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να ενισχυθούν με δίκαιο τρόπο τα δημόσια έσοδα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά