Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Μπορεί να αλλάξει κάτι η επιστολή Χειμάρα στον Υπουργό για τα διόδια Πελασγίας;

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, απέστειλε ο Νομάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Χειμάρας, την Τετάρτη σχετικά με τις κάρτες ελεύθερης διάβασης των δημοτών Πελασγίας από τον ομώνυμο σταθμό διοδίων στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ. Ο κ. Χειμάρας ζητά να συνεχιστεί η ισχύς του σημερινού καθεστώτος της ελεύθερης κάρτας διάβασης από τον ομώνυμο σταθμό διοδίων, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή του παράλληλου ASR 4 – 5, αφού δεν υπάρχει άλλος ασφαλής δρόμος διέλευσης και επικοινωνίας των δημοτών, παρά μόνο μέσω του ΠΑΘΕ για τα όμορα Δημοτικά Διαμερίσματα και τις καλλιεργούμενες εκτάσεις.
«Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι οι υπάρχουσες κάρτες ελεύθερης διέλευσης χορηγήθηκαν το έτος 2000, σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 21 του Ν. 2539/1997», τονίζει κλείνοντας η επιστολή αλλά κάπου εκεί ξεκινά το μπέρδεμα. Στις κάρτες αυτές δεν υπάρχει πουθενά σφραγίδα της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», συνεπώς η εταιρεία δεν τις αναγνωρίζει και ζητά από τους κατοίκους το αντίτιμο των 0,50 ευρώ. Το έτερο δυστύχημα για τους κατοίκους είναι αυτό που αναφέρει ο κ. Χειμάρας στο ξεκίνημα της επιστολής του, «η συνέπεια και η συνέχεια των κυβερνήσεων της χώρας».
Κι αυτό διότι η σημερινή κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τα όσα υπογράφηκαν μεταξύ του Γιώργου Σουφλιά, τότε Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και των νόμιμων εκπροσώπων της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», Λεωνίδα Μπόμπολα και Όλιβερ Βάγκνερ, την Πέμπτη 28-6-2007, όταν υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης του τμήματος ΠΑΘΕ Μαλιακός – Κλειδί, και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με τη σύμφωνη γνώμη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής Την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 25 (Διόδια – Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών), στην παράγραφο 25.4 περί απαλλαγής από διόδια η σύμβαση ρητά αναφέρει: «Εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής διοδίων οι εξής κατηγορίες οχημάτων: οχήματα ανήκοντα στην υπηρεσία ή σε εκπροσώπους της, αστυνομικά οχήματα, οχήματα πυροσβεστικής υπηρεσίας, οχήματα ανήκοντα στις ένοπλες δυνάμεις, ασθενοφόρα, οχήματα του παραχωρησιούχου, του κατασκευαστή και του υπεύθυνου λειτουργίας, εφόσον κινούνται στο ΚΕΠ για τους σκοπούς εκτέλεσης της σύμβασης».
paratiritisfthiotidas.gr

2 σχόλια:

  1. Καλά ρε ΧΕΙΜΑΡΑ τώρα το πήρες χαμπάρι για τα διόδια;
    Όταν ο φίλος σου και ΟΜΟΙΔΕΑΤΗΣ ΣΟΥ ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ υπόγραψε την ΣΥΜΒΑΣΗ γιατί τότε δεν διαμαρτηρήθηκες να μην την υπογράψει με τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ και να βγάλεις και τον κοσμο στον δρόμο;
    Εκανες την ΠΑΠΙΑ και το θυμήθηκες τώρα που έρχοντε οι εκλογές δεν πειράζει θα πάρεις ότι σου αξίζει....

    makis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο "επικρατεστερος" αιρετός Περιφερειαρχης... θα τα βάλει όλα σε σειρά...

    http://lamianews.blogspot.com/2010/02/blog-post_4871.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά