Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Το δάκτυλο και η ζοχάδα

Έλαβα προχθές –μάλλον από σπόντα- ένα mail που είχε τίτλο «διαδώστε το» κι αφορούσε μια πρόταση αντίδρασης σχετικά με το περιβόητο πλέον εξώφυλλο του FOCUS. Ηταν εύκολο να καταλάβει κανείς (από τις αλλεπάλληλες ενδείξεις αποστολής), ότι ο η ιδέα άρεσε σε μέρος των αποδεκτών και είχαν προσφερθεί να τη διαδώσουν.

Λόγω μιας έντονης δυσφορίας και δυσπιστίας που μου προκαλούν τα «chain emails» βάλθηκα να ψάξω λίγο παραπάνω το θέμα και να, τι βρήκα: Εμπνευστής (και συντάκτης;) φέρεται ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, στην ιστοσελίδα του οποίου όμως ουδέν σχετικό αναφέρεται. Πρωτοδημοσιεύθηκε με το όνομα του βουλευτή σε 2-3 site κι από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι.

Το κείμενο καλεί όσους θέλουν, να αντιγράψουν 2 γραμμές διατυπωμένες στα γερμανικά και να τις στείλουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του αρχισυντάκτη του περιοδικού. Για να μην υπάρχουν απορίες κι ερωτήσεις δίνεται η μετάφραση στα ελληνικά, ώστε να είναι ξεκάθαρο το αντικείμενο της διαμαρτυρίας: «Η χώρα που γέννησε τον Αδόλφο Χίτλερ, δεν επιτρέπεται να ομιλεί! Τουλάχιστον για τα επόμενα 1000 χρόνια! Να ντρέπεστε!».

Αρκετοί έχουν σπεύσει να σχολιάσουν (ανωνύμως) στα site όπου έχει αναδημοσιευθεί το κείμενο, ότι ο Χίτλερ γεννήθηκε στην Αυστρία κι όχι στη Γερμανία. Είναι μια ορθή ιστορικώς λεπτομέρεια, που όμως δεν φαίνεται ικανή να απαλύνει τη ζοχάδα * που έχει προκαλέσει το υψωμένο δάκτυλο του γνωστού εξωφύλλου.

(*) =αιμορροΐδα.
του Κώστα Μίντζηρα
www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά