«Πώς είπατε; Ορίστε; Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;». Μην πάει ο νους σας στη λαϊκή αοιδό που έκανε σουξέ στις πίστες της παραλίας με αυτό το ρεφρέν. Εδώ μιλάμε για την Ντόρα Μπακογιάννη. Και αυτές οι λέξεις συμπυκνώνουν τη στάση της απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά. Η κυρία πιο εύκολα μπορεί να καταπιεί τον Ψηλορείτη, παρά να χωνέψει ότι ο σκοπός της ζωής της από εδώ και πέρα θα είναι να κάθεται στα κομματικά ακροατήρια και να τον χειροκροτεί. Και επιμένει να του στείλει μήνυμα ότι ο λογαριασμός είναι ανοιχτός. Τον περασμένο Νοέμβριο έχασε μάχη, όχι πόλεμο. Αυτό ακριβώς σημαίνει η απουσία της από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Σνομπάροντας τα όργανα σνομπάρεις και τον αρχηγό.
Άλλωστε, δεν είναι και το καλύτερό της η συναναστροφή με τον Αντώνη. Τον συνάντησε- συνέπεσε είναι ο ακριβής όρος στην κηδεία του Τζαννή Τζαννετάκη την περασμένη Τετάρτη. Αντήλλαξαν μόνο μια τυπική χειραψία. Υπό το καχύποπτο βλέμμα του Κ. Μητσοτάκη, που έμεινε και αυτή τη φορά μακριά από τον άνθρωπο που του κρατάει στην ομηρεία δύο παιδιά. Η ατμόσφαιρα της τελετής ταίριαζε απολύτως στα αισθήματα και τα συναισθήματα- αμοιβαίως.
Εν όψει του συνεδρίου, η άτυχη φιναλίστ του περασμένου Νοεμβρίου θέλει να υπογραμμίσει στη Ρηγίλλης: «Αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα». Αντίθετα από τον Βενιζέλο που έπαιξε, έχασε και υποτάχθηκε στο αποτέλεσμα του δικού του Νοέμβρη, το μάτι της είναι μονίμως καρφωμένο στην έξοδο. Σαν να λέει πως όταν η εδραίωση του Σαμαρά θα- της- γίνει ανυπόφορη, εκείνη δεν θα είναι εκεί για να βασανίζεται με τη σκέψη τι πήγε στραβά κι έχασε την παρτίδα που δεν χανόταν με τίποτε.
Πολλοί βρίσκουν τη στάση της Ντόρας ενταγμένη σε έναν πολιτικό σχεδιασμό, που επιδιώκει να μη νομιμοποιήσει η ίδια το υπό δημιουργία «καθεστώς Σαμαρά»- ακόμη και με κίνδυνο να βρεθεί εκτός Ν.Δ. Άλλοι κρίνουν ότι είναι απλώς μια συναισθηματική αντίδραση. Και θεωρούν ότι συνιστά μεγάλο λάθος. Όσο ήταν και η υπεροπτική προσχώρησή της στην ιδέα να εκλέγεται ο αρχηγός από τη βάση- παρότι δεν το προέβλεπε το Καταστατικό- που λανσάρισε πονηρά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μάλλον έχουν δίκιο. Γιατί, καθώς έλεγε ο Γκαίτε: «Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν μικρά λάθη».
Γ.Λακόπουλος-ΤΑ ΝΕΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.