Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Τα μεγαλύτερα λάθη είναι του προπονητή

Πολύ σωστά, ο Οτο Ρεχάγκελ αναφέρθηκε σε λάθη που έγιναν και στοίχισαν την οδυνηρή ήττα από τη Νότια Κορέα το μεσημέρι του Σαββάτου στο Πορτ Ελίζαμπεθ. Αυτό όμως που δεν είπε ο Γερμανός ήταν πως πρώτος απ΄ όλους εκείνος ήταν που έκανε τραγικά λάθη.

Και δεν ήταν ούτε ένα ούτε δύο. Ηταν πολλά. Και τα λάθη δεν είναι μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Είναι κατ΄ εξακολούθηση από την ημέρα που η Εθνική μπήκε σε τροχιά Μουντιάλ. Από τις κλήσεις των ποδοσφαιριστών.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

ΣΕΪΤΑΡΙΔΗΣ
Από το 2004 η πορεία ήταν κατιούσα. Εφέτος τα παιχνίδια που έκανε με τον Παναθηναϊκό μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και αν η πρόσκλησή του στην Εθνική αποτέλεσε έκπληξη, η επιμονή του Ρεχάγκελ να τον χρησιμοποιήσει βασικό είναι έξω και πέρα από κάθε ποδοσφαιρική λογική.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΥΝΤΡΑ
Ποτέ μέχρι τώρα- με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Παραγουάη- οι δύο παίκτες δεν έχουν παίξει μαζί στο κέντρο της άμυνας. Είναι και οι δύο στόπερ, γρήγοροι (ειδικά ο Βύντρα) και επιρρεπείς στα λάθη. Του Βύντρα στοίχισαν το Σάββατο.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ
Είναι κρίμα κι άδικο, η ομάδα να πάσχει στη δεξιά πτέρυγα, να έχει χαφ που ούτε τρέχουν ούτε μαρκάρουν και ο Τοροσίδης να χαραμίζεται στην αριστερή πτέρυγα. Και αν δεν υπήρχε παίκτης εκεί, να πει κάποιος χαλάλι. Αλλά από τη στιγμή που υπάρχει ο Σπυρόπουλος...

ΓΚΕΚΑΣ
Οι πάντες μιλούσαν το τελευταίο διάστημα για το ατού της Εθνικής στις στημένες φάσεις. Το ερώτημα όμως είναι αμείλικτο. Με τον Γκέκα θα κέρδιζε στον αέρα του αλτικούς, δυνατούς και γρήγορους Κορεάτες; ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΤΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ
Να συμφωνήσουμε με τον Οτο Ρεχάγκελ πως ο Καραγκούνης ήταν κακός (δεν ήταν ο μόνος). Ομως, ποια λογική λέει πως βγάζω τον Καραγκούνη και βάζω έναν ανασταλτικό μέσο (Πατσατζόγλου); Τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα βρίσκεται πίσω στο σκορ με 1-0; Και από τη στιγμή που δεν μπήκε σε αυτό το παιχνίδι ο Νίνης, πότε θα χρησιμοποιηθεί; Μάλλον θα πρέπει να περιμένει τον επόμενο προπονητή της εθνικής ομάδας, ευελπιστώντας να μην έχει τα ίδια... κολλήματα με τον Γερμανό.

ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ
Κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει όσα έχει προσφέρει στην εθνική ομάδα. Η καριέρα του Αγγελου δεν είναι η αναμενόμενη. Δεν έχει στεριώσει σε ομάδα. Και μόνο στην Εθνική παίζει μπάλα. Ως πότε άραγε θα πρέπει ο Γερμανός, η Εθνική και το ελληνικό ποδόσφαιρο να ξεπληρώνουν τον Χαριστέα για όσα πρόσφερε το 2004;

ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ
Στο διάστημα που αγωνίσθηκε, εξέθεσε τον Ρεχάγκελ. Και έδειξε πως δικαιούταν θέση στο βασικό σχήμα περισσότερο και από τους τρεις επιθετικούς (Σαμαρά, Γκέκα, Χαριστέα) που ξεκίνησε ο Γερμανός.


Οι μονίμως ξεχασμένοι

Ο καθένας μπορεί να εκφράζει ερωτήματα και απορίες για το χάλι της Εθνικής. Μερικά από αυτά;

Α.Πώς μπορεί να μένει εκτός 11άδας ο κορυφαίος έλληνας αμυντικός Σωκράτης Παπασταθόπουλος;

Β.Πώς, επιτέλους, μπορεί να αιτιολογηθεί η μη συμμετοχή του καλύτερου και πλέον ταλαντούχου χαφ που διαθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο Σωτήρη Νίνη;

Γ.Πώς είναι δυνατόν στην ομάδα να μην αγωνίζεται ούτε ένας αριστεροπόδαρος;

Δ.Πώς είναι δυνατόν να χαραμίζεται αριστερά ο Τοροσίδης για να έχει θέση στην 11άδα ο Σεϊταρίδης και να μένει εκτός ο Σπυρόπουλος;

Τέλος, σε όλους εκείνους που αφοριστικά λένε «αυτό είναι το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου», η απάντηση είναι μία: Κανείς δεν μπορεί να συμφωνεί με τις κακές επιλογές και προπάντων την κάκιστη διαχείριση του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού από τον προπονητή. 

 www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά