Σε ενεργοποίηση και συνεργασία προκειμένου να στηριχθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας κάλεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη για το μέλλον του Πανεπιστημίου στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας.
Η κυρία Αντωνίου αφού επισήμανε τη μεγάλη σημασία της ίδρυσης του Πανεπιστημίου από το ΠΑΣΟΚ, επέκρινε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την εγκατάλειψη του ιδρύματος επί έξι χρόνια και κατηγόρησε το Νομάρχη Φθιώτιδας κ. Χειμάρα και το Δήμαρχο Λαμίας κ. Κοτρωνιά ότι υπήρξαν συνεργοί στην εγκατάλειψη, αφού δεν αντέδρασαν, δεν πίεσαν, δεν άσκησαν κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης του κόμματός τους, αλλά και δεν προχώρησαν σε κανένα σχεδιασμό για το μέλλον του Πανεπιστημίου.
Χαρακτηριστικά μάλιστα η κ. Αντωνίου υπενθύμισε ότι όταν η ίδια έθετε το ζήτημα της χωροθέτησης και της ένταξης του Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και κατά τις επισκέψεις των Υπουργών Παιδείας της ΝΔ στο νομό, δεν είχε καμία υποστήριξη από το Νομάρχη και το Δήμαρχο.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε επίσης και με τη διαπίστωση της Καθηγήτριας και μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου κ. Καραγκούνη, ότι το Πανεπιστήμιο δεν αγκαλιάστηκε τελικά από την τοπική κοινωνία όσο θα έπρεπε, σε αντίθεση με άλλα περιφερειακά Πανεπιστήμια, όπως αυτό της Πελοποννήσου, που ενώ ιδρύθηκε την ίδια περίοδο, είχε διαφορετική πορεία και σημαντική ανάπτυξη, λόγω της βοήθειας και της συνεργασίας των τοπικών φορέων.
Όσον αφορά τις συζητήσεις και τις αντιπαραθέσεις για τη σχέση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, η κ. Αντωνίου εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί να υπάρχει αντιπαλότητα ανάμεσα στα δύο ιδρύματα, αλλά χρειάζεται συνεργασία προκειμένου να εξελιχθούν και τα δύο.
Τέλος η κ. Αντωνίου αφού αναγνώρισε ότι το έργο που γίνεται σήμερα στο Πανεπιστήμιο είναι σημαντικό και ιδιαίτερα οι απόφοιτοι του Τμήματος της Λαμίας γίνονται δεκτοί για μεταπτυχιακά από σοβαρά ξένα Πανεπιστήμια, κάλεσε όλους τους φορείς να συνεργαστούν, ώστε να στηριχθούν τα υπάρχοντα τμήματα και να δημιουργηθούν νέα και χαρακτήρισε τη σύσκεψη ως μια σημαντική πρωτοβουλία διαβούλευσης.