Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Άντε στο καλό!

Κλείστε τα λιμάνια, στραγγαλίστε τον τουρισμό, βγάλτε τον αναπνευστήρα από τον ασθενή και αφήστε τον να αποθάνει. Χτες το κράτος αποφάσισε να κάνει τη δουλειά του. Για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό κι αφού η χώρα έχει δυσφημιστεί ακόμη περισσότερο από τις απερίσκεπτες ενέργειες των επαγγελματιών επαναστατών. Το αστείο πρέπει εδώ να τελειώσει. Κι όποιος δεν σέβεται τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας, ας πάει στο καλό, να βρει μία άλλη περισσότερο ανεκτική και φιλόξενη χώρα...

Αυτά που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα δεν έχουν γίνει σε άλλη χώρα του κόσμου. Συνδικαλιστές βγαίνουν ανοικτά και υβρίζουν την Δικαιοσύνη και δεν βρίσκεται ένας εισαγγελέας να τους τραβήξει το αυτί. Ένα μάτσο επαγγελματίες συνδικαλιστές κλείνουν λιμάνια και δρόμους και το κράτος παρακολουθεί με απάθεια την κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου.

Χτες υπήρξε μια πρόοδος. Οι λιμενικοί αποφάσισαν να κάνουν κάτι περισσότερο από το να είναι απλοί θεατές. Αν θέλανε, αν κάνανε σωστά τη δουλειά τους, όλα τα πλοία θα έφευγαν κανονικά, από τη στιγμή που δεν απεργούν οι εργαζόμενοι σε αυτά. Φτάσαμε  στο σημείο να παρακαλάμε για να γίνουν τα αυτονόητα.

Ας πάνε αυτοί οι παλικαράδες σε άλλη χώρα να κάνουν την επανάστασή τους. Και πριν βιαστούν κάποιοι να μας κατηγορήσουν για «αντικομουνισμό», ας σκεφτούν αν όλα όσα συμβαίνουν σήμερα θα μπορούσαν να συμβούν στη χώρα που αποτέλεσε το ιδανικό τους, στη Σοβιετική Ένωση. Αλλά κι ακόμη, ας απαντήσουν στο ερώτημα ποιος θίγεται με αυτή την αλλοπρόσαλλη τακτική τους: Ο διεθνής καπιταλισμός; Αμφιβάλλουμε! Αν κάποιος θίγεται είναι η ίδια η χώρα και ο τουρισμός της. Κτυπιέται  και η τελευταία ελπίδα να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με όρους αξιοπρέπειας αυτή την κρίση.

Νόμος δεν είναι ο δικός τους τσαμπουκάς. Κι οι νόμοι θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί απ’  όλους. Στο κάτω – κάτω της γραφής με βάση αυτό το Σύνταγμα και με αυτούς του νόμους που έχουμε μπορούν οι κύριοι αυτοί να εκφράζονται ελεύθερα. Δεν τους αρέσει; Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι΄ αυτό...

Είναι σεβαστό το δικαίωμα της απεργίας, εφόσον τηρείται η κείμενη νομοθεσία. Όπως σεβαστό είναι και το δικαίωμα της εργασίας. Ποιος, αλήθεια, τους έδωσε το δικαίωμα να παρανομούν; Από πού αντλούν αυτό το ατελείωτο θράσος;

Η ύπαρξη της αριστεράς είναι χρήσιμη για την κοινωνία. Είναι η άλλη άποψη, είναι ο αντίλογος που πρέπει να υπάρχει σε μία υγιή κατάσταση. Η διαφωνία είναι μέσα στο παιγνίδι του δημοκρατικού πολιτεύματος. Για να μπορεί, όμως, να λειτουργήσει το πολίτευμα, χρειάζεται όλοι να το σέβονται. Σε διαφορετική περίπτωση μιλάμε για την κατάλυσή του.

Θανάσης Μαυρίδης

www.capital.gr

3 σχόλια:

  1. ΕΛΛΑΣ Eλλήνων Δυνοπαθούντων καιΑναπολούντων
    ΕΛΛΑΣ με΄Ελληνες που αναπολούν περσινές ημέρες καλοκαιρινής "βαρβαροτητας".
    Με λιγότερο Σοσιαλισμό, περισσότερη Εθνική κυριαρχία, ελεύθερη μετάβαση στα Ελληνικά νησιά. Χωρίς Παπαρήγα σε ρόλο Λιμενάρχη να καθοριζεί δρομολόγια πλοίων.Με ευαισθητο τον νυν Προθυπουργο να δακρυζει στο λιμανι για τα δικαια των εργαζομενων και τη προασπιση αυτων.
    Με ληφθεντα τα
    επιδοματα της βάρβαρης Δεξιάς αντί των αυξήσεων που δικαιούντω οι εργαζόμενοι με συνταξιούχους που είχαν λάβει την επιστροφή ΛΑΦΚΑ δυστυχώς όχι εντόκος όπως επιθυμούσε το σοσιαλιστικό κίνημα που σε προυγούμενα έτη είχε φροντίσει να τους το παρακρατήσει.ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΠΟΛΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΚΟΠΗΘΕΝΤΩΝ να μη δουν περισσότερες καλύτερες ημέρες ούτε από τις εκατό αλλά προπάντων από τις τριακοσιες διακυβέρνησης των μη "βαρβάρων".Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους ήσαν κι΄αυτοί μια κάποια λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΦΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΕΤΕ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΝΤΑΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΔΕΞΙΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΜΕ; ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ...ΚΑΝΤΕ ΡΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν την καμήλα τελικά, νεοδημοκράτες και πασοκοι μόνο την καμπούρα των άλλων βλέπετε
    Κανείς δεν βλέπει ότι το φαγοπότι άρχισε από το ΠΑΣΟΚ και την σκυτάλη πείρε η ΝΔ ,ΜΑ ΤΟΣΟ ΖΩΑ είστε ;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά