Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Η Ντόρα μιλάει για αυτό που συμβαίνει στο λιμάνι του Πειραιά

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Λοιπόν και σας το φυλάγαμε ως έκπληξη, η έκπληξη της ημέρας. Τώρα θα συνομιλήσουμε με ένα κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής σκηνής, που δεν είναι άλλο από τη Ντόρα, τη Ντόρα Μπακογιάννη.
Γ. ΔΗΜΗΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ: Καλημέρα κα Μπακογιάννη.
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Καλημέρα σας, τι κάνετε; Καλημέρα και στους ακροατές μας.
Γ. ΔΗΜΗΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ: Είστε καλά;
Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Έχουμε καιρό, πολύ καιρό να μιλήσουμε.
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Έχουμε όντως καιρό να μιλήσουμε.
Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Και έχω εδώ το Δημητρομανωλάκη που ωρύεται από το πρωί γιατί θέλει -λέει- να πάει με το αυτοκίνητό του, να το πάρει να πάει στην Κρήτη στα Χανιά και δεν μπορεί, μήπως έχετε κι εσείς το ίδιο πρόβλημα;
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Βερύκιε, κοιτάξτε, πέραν του αστείου, αυτό το οποίο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον Πειραιά είναι απαράδεκτο, σε μία φάση τεράστιας κρίσης, όταν προσπαθούμε και παλεύουμε να φέρουμε τον τελευταίο τουρίστα στην Ελλάδα για να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας στον τουρισμό, γιατί γι' αυτό μιλάμε.
Μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή η ελληνική τουριστική βιομηχανία, όπως την λέμε, είναι ο... τελευταίος κλάδος ο οποίος μπορεί να κρατήσει θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Είναι αδιανόητο να έχουμε πτώση στον τουρισμό και να υπάρχουν συνδικαλιστικοί παράγοντες και συνδικαλιστές οι οποίοι κόπτονται για τις θέσεις των εργαζομένων και από την άλλη μεριά να στερούν τη δυνατότητα μεταφοράς προς τα νησιά τουριστών Ελλήνων ή ξένων και αυτό να περνάει σαν μία καθημερινότητα. Έχουμε πάθει μιθριδατισμό σ’ αυτό τον τόπο. Έχουμε χάσει πλέον την αίσθηση της σοβαρότητας. Καλώ τη συνδικαλιστική ηγεσία του ΠΑΜΕ και το Κομμουνιστικό Κόμμα να συνειδητοποιήσει ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν τα προστατεύουμε οδηγώντας τους στην ανεργία. Και ξέρω ότι είναι πολύ βαριά κουβέντα αυτή την οποία λέω, αλλά πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε.
Αυτό δεν είναι συνδικαλισμός, αυτό δεν είναι υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα είναι -πώς να σας πω- ένα φυτίλι το οποίο βάζει φωτιά και δίνει την εικόνα μιας χώρας η οποία ενώ ελπίζει να έχει κάποιους πόρους από τον τουρισμό το τινάζει στον αέρα.
Γ. ΔΗΜΗΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ: Αυτό όμως δεν είναι λίγο σκληρό που λέτε κα Μπακογιάννη, δηλαδή μπορεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας που όλοι σέβονται τις απόψεις τους και ενδεχομένως ορισμένες φορές τις πιο ακραίες απόψεις, αλίμονο αν δεν υπήρχε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια.
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν είπα ποτέ ότι δεν πρέπει να υπάρχει το Κομμουνιστικό Κόμμα. Σέβομαι το Κομμουνιστικό Κόμμα και σέβομαι τις απόψεις του και σέβομαι και πάρα πολλά στελέχη του με τα οποία έχω και συνεργαστεί κατά διαστήματα, τα οποία δίνουν τη μάχη τους με βάση την ιδεολογία τους.
Λέω όμως ότι αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα οδηγεί ακριβώς στο αντίθετο αποτέλεσμα, οδηγεί ανθρώπους στην ανεργία, να το καταλάβουμε αυτό. Όταν σήμερα δεν υπάρχει μια μελέτη η οποία να μην δείχνει ότι κατά το Σεπτέμβριο ή ίσως και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από την ώρα που δεν θα υπάρχει τουριστική κίνηση κάποιοι άνθρωποι θα βρεθούν στο δρόμο από τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού, αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε.
Ας προφυλάξουμε, λοιπόν, δύο - τρεις τομείς της ελληνικής οικονομίας οι οποίοι ακόμα ενδεχομένως μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Εγώ δεν είπα, θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε; Να διαμαρτυρηθούμε. Θέλουμε να βγούμε στο δρόμο και να κάνουμε διαδήλωση; Να κάνουμε διαδήλωση. Αλλά θέλουμε από την άλλη μεριά να εμποδίσουμε τη λειτουργία του λιμανιού, να εμποδίσουμε τα καράβια να πάνε τους τουρίστες;
Έβλεπα εικόνες σήμερα το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά. Έλληνες οι οποίοι πάνε με κοινωνικό τουρισμό, ανθρώπους μεγάλης ηλικίας οι οποίοι καταφέρανε να έχουν τη δυνατότητα να πάνε μια εβδομάδα διακοπές και να φύγουν απ’ αυτή την ατμόσφαιρα της Αθήνας και μεγάλοι άνθρωποι οι οποίοι ταλαιπωριόντουσαν στο λιμάνι του Πειραιά.
Ποιοι ήταν αυτοί, εφοπλιστές ήταν, βιομήχανοι ήταν; Ήταν άνθρωποι οι οποίοι με τον κοινωνικό τουρισμό πάνε για μία εβδομάδα στο Νησί ή τουρίστες οι οποίοι θα έχουν μία εικόνα της χώρας μας, η οποία μας αδικεί, πώς να το κάνουμε.
Άρα υπάρχουν τρόποι να κάνεις το συνδικαλισμό σου, υπάρχουν τρόποι να εκφράσεις τη διαφωνία σου, υπάρχουν τρόποι να πεις ότι αδικείσαι, χωρίς όμως ταυτόχρονα να βάλεις μπουρλότο και στις θέσεις δουλειάς των υπολοίπων.
Ρ/Σ Θέμα 9,89

1 σχόλιο:

  1. 40 ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΕΜΜΙΣΘΑ ΜΕ ΚΟΝΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΑΣ ΑΛΕΚΑΣ ΔΙΑΛΥΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά