Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Στον δρόμο του Μαυρογιαλούρου

«Διόριζε και βασίλευε», όπως του προσάπτει η βουλευτής κυρία Φωτεινή Πιπιλή, ήταν το «δόγμα» του ρουσφετιού που ακολουθούσε ως υπουργός ο κ. Σ. Χατζηγάκης, εκπλήσσοντας με τις επιδόσεις του ακόμη και τους ίδιους τους νεοδημοκράτες συναδέλφους του. Άναυδοι, όπως υποστηρίζουν, παρακολούθησαν τις τελευταίες ημέρες, σε απευθείας σύνδεση, πώς: κομμώτριες, μακιγιέζ, ιδιοκτήτες μπαρ, βρεφοκόμοι, υπάλληλοι φαρμακείου, συντηρητές έργων τέχνης, ψυκτικοί, γυμναστές και πλήθος άλλων ατόμων, χωρίς τυπικά προσόντα και άνευ διαγωνισμού, μπόρεσαν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, σε προεκλογική περίοδο, να προσληφθούν στο Δημόσιο.

Η κυρία Πιπιλή δεν δίστασε να καταδικάσει την «πρακτική των Μαυρογιαλούρων του κάμπου, του βουνού και του Λεκανοπεδίου» όλων των κομμάτων, ζητώντας μάλιστα από την ηγεσία της ΝΔ να λάβει μέτρα.

Από τον κάμπο στα... ορεινά
Ο κ. Χατζηγάκης, 65 ετών, το μόνο που άλλαξε στην τακτική του μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των ρουσφετιών, ήταν να εγκαταλείψει το πρώτα έδρανα της Βουλής, όπου, ως παλαιότερος, καθόταν μαζί με τους κκ. Ι.Τραγάκη και Δ. Σιούφα, και να μετακομίσει στα ορεινά, πίσω από τις κολόνες εκεί όπου οι τηλεχειριζόμενες κάμερες της Βουλής δεν έχουν λήψη. Κατά τα άλλα, συνηθίζει να επισκέπτεται το γραφείο του στην οδό Καποδιστρίου, στο κέντρο των Τρικάλων, και να εξηγεί στους εκατοντάδες διορισμένους στην ΑΓΡΟΓΗ και στη Θέμιδα Κατασκευαστική ότι «το ΠαΣοΚ τούς αφήνει χωρίς δουλειά». Άλλωστε δεν είναι λίγοι στα Τρίκαλα που τον θεωρούν ως τον «δικό τους άνθρωπο», αφού πρόσφερε απλόχερα έμμισθες θέσεις στο Δημόσιο σε συμπατριώτες του, εγκαινίαζε με κάθε ευκαιρία έργα στον νομό του και διατηρούσε σχέσεις αλληλοβοήθειας και συμπαράστασης με τους «γαλάζιους» αγροτοσυνδικαλιστές του κάμπου.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι ο «γαλάζιος» αγροτοσυνδικαλιστής κ. Αθ. Κοκκινούλης τού συμπαρίσταται, λέγοντας ότι «πάντα οι αγρότες θα τον θυμούνται από τα 360 εκατ. ευρώ που τους έδωσε ως επιδοτήσεις το 2009». Το μοναδικό λάθος ίσως που του αναγνωρίζει είναι ότι περιφρόνησε τη γνωστή ρήση «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργεθητέντος», επισημαίνοντας ότι «διόριζε έναν και εκατό διαμαρτύρονταν ότι δεν τους διόρισε».

Του επέστρεψε το τζιπ ο Παλαιοκώστας

Oκ. Χατζηγάκης, συγγραφέας πολλών φιλοσοφικών βιβλίων, «κεντρώος», όπως αυτοαποκαλείται, παλαιός «αβερωφικός», πολιτικός φίλος του κ. Γ. Σουφλιά (κατηγορείται άλλωστε ότι διόρισε και τα δύο ανίψια του κ. Σουφλιά στην ΑΓΡΟΓΗ), υπουργός Γεωργίας και επί κυβερνήσεως του κ. Κ. Μητσοτάκη (θέση από την οποία παραιτήθηκε, καταγγέλλοντας τον τότε πρωθυπουργό για «άνομα συμφέροντα», όταν επιχείρησε να ιδιωτικοποιήσει τα δάση) ήταν αγαπητός στα Τρίκαλα, παρ΄ ότι δεν τα επισκεπτόταν συχνά. Ακόμη και ο περιβόητος για τις αποδράσεις του ληστής Β. Παλαιοκώστας τον συμπαθούσε. Του είχε κλέψει κάποτε το κόκκινο τζιπ Vitara και όταν ο Παλαιοκώστας άνοιξε το ντουλαπάκι και διαπίστωσε σε ποιον ανήκε τού το επέστρεψε!

Η βουλευτής του ΠαΣοΚ Τρικάλων κυρία Σούλα Μερεντίτη θυμάται «έναν τύπο, περίπου 55 χρόνων, που έβγαζε φωτογραφίες στους γάμους, φίλος του κ. Χατζηγάκη που βρέθηκε ξαφνικά με σπουδαία θέση στην ΑΓΡΟΓΗ». Οπως θυμάται και την κόρη του ενός αντιδημάρχου και τον γιο του άλλου αντιδημάρχου που επίσης βρέθηκαν στην ΑΓΡΟΓΗ. Οσον αφορά τους διορισμούς που έγιναν στην εταιρεία Θέμις Κατασκευαστική, η βουλευτής του ΠαΣοΚ αποκαλύπτει: «Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί διόρισε περίπου 80 άτομα από τα Τρίκαλα στην εταιρεία Θέμις Κατασκευαστική. Το Δικαστικό Μέγαρο είχε ολοκληρωθεί, οι φυλακές είχαν ανακαινισθεί και όμως ο υπουργός διόριζε. Δεν είχαν αντικείμενο εργασίας, περιφέρονταν ασκόπως στα Τρίκαλα, ώσπου ο Αντωνάκης τούς μάζεψε σε ένα γραφείο στο Δικαστικό Μέγαρο για να μην προκαλούν. Είπαν τότε ότι θα τους απασχολούσαν και για τη φρούρηση των κρατουμένων». Ο «Αντωνάκης», εξηγεί, ήταν ο κομματάρχης, «Μαυρογιαλούρος» και αυτός, της ΝΔ στα Τρίκαλα.

Οχι στην Κρήτη, ναι στη... φούγκα

O ίδιος ο κ. Χατζηγάκης διαψεύδει ότι έκανε ρουσφετολογικούς διορισμούς και οι προσλήψεις που έγιναν στην ΑΓΡΟΓΗ, παρ΄ ότι ήταν προεκλογική περίοδο (Αύγουστος μήνας), μεσούντος του καύσωνος και των δασικών πυρκαϊών, τους θεωρεί καθ΄ όλα νόμιμους. Και ας είχαν τότε διορισθεί 269 «γαλάζιοι» στην ΑΓΡΟΓΗ ανάμεσα στους οποίους και ο ιδιοκτήτης του μπαρ «Βaccara» στα Τρίκαλα. Ειδικά για τον τελευταίο ειπώθηκε από πολλούς ότι πιο συχνά τον έβλεπαν στο μπαρ του στα Τρίκαλα και όχι στην Κρήτη όπου υποτίθεται ότι είχε διορισθεί.

Οπως είναι ευνόητο την Κρήτη οι Τρικαλινοί που διορίστηκαν στην ΑΓΡΟΓΗ δεν την ήθελαν. Αν και ήταν υποχρεωτικό, βάσει του κανονισμού, να περάσουν από την Κρήτη, ουδείς ήθελε να πάει εκεί. Ούτε ο ιδιοκτήτης του μπαρ, αλλά ούτε και η 23χρονη Ε.Τ., η οποία όπως αποκαλύπτει η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή κατέθεσε και μήνυση γιατί «τόλμησαν» να τη μεταθέσουν στην Κρήτη. Η εν λόγω νεαρά, γεννηθείσα στα Τρίκαλα, είχε ως προσόν πρόσληψής της στην ΑΓΡΟΓΗ (έτσι τουλάχιστον παρουσιάστηκε στο βιογραφικό της) την επίδοσή της στη... φούγκα (fuga στα λατινικά σημαίνει «φυγή» από το ένα θέμα στο άλλο), σύνθεση δηλαδή για μικρή χορωδία. Ηθελε να παραμείνει στα Τρίκαλα, να διδάσκει φούγκα, να παρακολουθεί μαθήματα στο Ωδείο, να αμείβεται από την ΑΓΡΟΓΗ 1.700 ευρώ μηνιαίως! Στα βιογραφικά άλλωστε των νεοπροσληφθέντων, όπως τα παρουσίασε η κυβέρνηση, φαίνεται ότι και οι 269 δεν είχαν σχέση με επιστήμονες χαρτογράφους για τους οποίους υποτίθεται ότι έγινε ο διαγωνισμός. Πολλοί από τους προσληφθέντες ήταν απόφοιτοι Λυκείου και αρκετοί από αυτούς δήλωσαν στο βιογραφικό τους ως «άλλες δραστηριότητες» είτε το δίπλωμα ΙΧ τους είτε ότι είναι εθελόντριες του ΕΕΣ. Ορισμένοι δήλωσαν σκιτσογράφοι, άλλοι αγιογράφοι, ή βοηθοί μάνατζερ σε ξενοδοχειακή μονάδα. Οι περισσότεροι όμως είχαν ισχυρό χαρτί. Ήταν συγγενείς ή φίλοι «γαλάζιων» υπουργών και κυρίως η πλειοψηφία τους είχε καταγωγή τα Τρίκαλα, εκλογική περιφέρεια του πρώην υπουργού. Ετσι στην περίφημη λίστα που έδωσε η κυβέρνηση εμφανίζεται η κόρη του κ. Ν. Τσιαρτσώνη, ο υιός του πρώην γενικού γραμματέα κ. Σκιαδά, η ανιψιά του πρώην υπουργού κ. Β. Μαγγίνα, δύο ανίψια του πρώην υπουργού κ. Γ. Σουφλιά, ο οδηγός και η κόρη της γραμματέως του κ. Χατζηγάκη, ένα στέλεχος του γραφείου του κ. Ευ. Μπασιάκου και πολλοί άλλοι.

Τα «γαλάζια» παιδιά και τα 30 υπουργικά τηλέφωνα


Σε μπλόκο αγροτών στα Τέμπη προτού η ΝΔ πάρει την εξουσία
Κομβικό σημείο στην υπόθεση των διορισμών στην ΑΓΡΟΓΗ ήταν,όπως σήμερα αποκαλύπτεται,το γεγονός ότι ενώ η «δουλειά» έγινε (υποτίθεται) εν κρυπτώ μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο,στο αρμόδιο υπουργικό γραφείο έφθασαν περί τα 2.000 βιογραφικά.Ο αριθμός αυτός ίσως προκάλεσε πονοκέφαλο στον πρώην υπουργό και στην επιτροπή που είχε συστήσει για το ποιος θα έμενε απ΄ έξω.Γιατί και οι περισσότεροι από τους 2.000 είχαν και αυτοί «γαλάζιο» μέσον,όπως ειπώθηκε.Απλώς οι 269 που προσλήφθηκαν είχαν τελικά το πιο γερό «μέσον»...

Δεν ήταν όμως οι ρουσφετολογικοί διορισμοί που καταλογίζει η κυβέρνηση στον κ. Χατζηγάκη, ήταν και τα... κινητά τηλέφωνα. Αφού, όπως κατήγγειλε ο υφυπουργός κ. Μιχ. Καρχιμάκης, τα τελευταία τρία χρόνια οι λογαριασμοί τηλεφώνων (σταθερής τηλεφωνίας και κινητών) ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ, ο κ. Χατζηγάκης και οι συνεργάτες τους διέθεταν 30 κινητά, ένας λογαριασμός κινητού τηλεφώνου έφθασε τα 11.874 ευρώ. Επίσης βρέθηκαν λογαριασμοί τηλεφώνων από «090» (ροζ τηλέφωνα), ένας υπάλληλος των ΕΛΓΑ ελάμβανε μισθό 9.552 ευρώ, στο Αγροτικό Κανάλι δόθηκαν μισθοί ως και 75.000

ευρώ τον χρόνο, παρ΄ ότι ορισμένοι από τους προσληφθέντες εργάζονταν και στην ΕΡΤ. Ο κ. Χατζηγάκης μόλις προχθές μοίρασε τούς λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας σε μικρότερα ποσά, αλλά στοιχεία του υπουργείου αποδεικνύουν τεράστια ποσά που δόθηκαν σε τηλέφωνα. 

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά