Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Παιδιά που δεν μεγάλωσαν

Από την Κυριακή, που παρουσιάσθηκε πανηγυρικά στο πανελλήνιον η «Δημοκρατική Συμμαχία», στη Ν.Δ. παίζεται ένα παιχνιδάκι άχαρο και ολότελα ανάξιο για ανθρώπους υποτίθεται σοβαρούς και υπεύθυνους. Μία μικρή ομάδα βουλευτών, που θεωρούνται ύποπτοι να αυτομολήσουν στην Ντόρα Μπακογιάννη, προκαλούν συστηματικά με δήθεν αθώες, υπαινικτικές δηλώσεις συμπαθείας προς το εγχείρημα της Ντόρας, αποφεύγοντας όμως να εκδηλώσουν ευθέως τη θέση τους. Κινούνται σκοπίμως στα όρια της γραμμής και το κάνουν επειδή επιδιώκουν να προκαλέσουν τη διαγραφή τους.
Η στάση τους -όπως εν τέλει όλα τα ανθρώπινα- είναι κατανοητή. Ενώπιον μιας κρίσιμης απόφασης για τη σταδιοδρομία τους, προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο που συνεπάγεται η μεταπήδηση. Αν η απόφασή τους αποβεί ολέθρια για τους ίδιους, να μπορούν τουλάχιστον να επικαλεσθούν ότι υποχρεώθηκαν από τις συνθήκες: «Δεν έφταιγα εγώ, οι άλλοι, οι κακοί με διέγραψαν». Με μια τέτοια παιδαριώδη δικαιολογία κάτω από τα σκέλια, ίσως κάποτε να μπορούν να επιστρέψουν στο κόμμα και τους ψηφοφόρους που άφησαν.
Είναι κρίμα ότι αυτοί οι βουλευτές δεν αντιλαμβάνονται ότι με τη δειλή στάση τους υπονομεύουν, κατ’ αρχάς, την υπευθυνότητά τους. Γιατί να εμπιστευθείς την πολιτική εκπροσώπησή σου σε κάποιον ο οποίος διστάζει να εκφράσει εντίμως το φρόνημά του; Σε τελευταία ανάλυση, όμως, υπονομεύουν και το ηθικό περιεχόμενο του εγχειρήματος στο οποίο σκέπτονται να μετάσχουν. Αν πρόκειται το νέο ξεκίνημα που επαγγέλλονται να έχει νόημα, αυτοί που είναι έτοιμοι να το επιχειρήσουν ας το αποδείξουν πρώτα με τη στάση τους. Ας πουν ευθέως σε τι διαφωνούν με τη Ν.Δ. του Α. Σαμαρά, σε τι συμφωνούν με την Ντόρα και ας πάνε «πέρα στην τιμή και την πεποίθησή τους». Αλλά από υποψήφιους σωτήρες που κοιτάζουν πρώτα να σωθούν, οι ίδιοι έχουμε μπουχτίσει!
Σ.Κασιμάτης-Καθημερινή 
φώτο:ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά