Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Διαφορά φάσεως

Φαντασθείτε έναν άνδρα ο οποίος διαπιστώνει μια μέρα, βάσει αδιάσειστων στοιχείων, ότι η γυναίκα του τον απατά. Πληγώνεται, ο κόσμος του καταρρέει, αλλά για διαφόρους λόγους (φοβάται μη την χάσει, τα παιδιά είναι σε δύσκολη ηλικία κ.λπ.) αποφασίζει να το καταπιεί. Ετσι, εξακολουθεί να συμπεριφέρεται φυσιολογικά. Θυμώνει κάθε φορά που ακούει τον ήχο των SMS νυχτιάτικα από το κινητό της γυναίκας του, παριστάνει τον...
–καταλαβαίνετε ποιον– όποτε η γυναίκα του εξαφανίζεται το απόγευμα για ένα δίωρο. Παρόλα αυτά, κάνει υπομονή και συνεχίζει αγόγγυστα, ώσπου το εκτός γάμου ειδύλλιο της κυρίας φθάνει κάποτε στο τέλος του και ο σύζυγος, επιτέλους, την έχει πάλι δική του – ή, εν πάση περιπτώσει, έτσι νομίζει. Τα χρόνια περνούν, χωρίς ποτέ οι δυο τους να θίξουν το θέμα και, μια ωραία ημέρα, κάτι τον πιάνει τον σύζυγο και στα καλά καθούμενα, εκεί που τρώνε όλοι μαζί σαν οικογένεια, της σκάει μια ξεγυρισμένη μπούφλα και, ουρλιάζοντας, την κατηγορεί ότι υπήρξε άπιστη.
Μπορείτε να το φαντασθείτε; Ε, αν το μπορείτε, τότε τίποτε δεν σας εμποδίζει να καταλάβετε την ουσία του θέματος που άνοιξε ξαφνικά η Ν.Δ. ενθυμούμενη την απογραφή του Αλογοσκούφη! (Σαν τον Ραν Ταν Πλαν στο «Λούκυ Λουκ». Του πατάνε την ουρά στο πρώτο καρεδάκι της σελίδας κι αυτός σκούζει –«κάι, κάι»– στο τελευταίο...)
Στ. Κασιμάτης-Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. Ε... ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ,ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΥΡΙΟ
    ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά