Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Κηπευτικά - δηλητήριο από Ισπανία

Κηπευτικά - δηλητήριο από Ισπανία
Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς φαίνεται να εξαπλώνεται η επιδημία του βακτηρίου E.Coli (Escherichia Coli), που έχει προκαλέσει θανατηφόρα κρούσματα αιμολυτικού ουρολογικού συνδρόμου (ΑΟΣ) στη Γερμανία.
Υπ' αριθμόν ένα "ύποπτος" είναι μέχρι στιγμής εισαγόμενα αγγουράκια από την Ισπανία, ωστόσο οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και, σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.
  Όπωςέγινε γνωστό χθες, ο αριθμός των νεκρών στη Γερμανία έφτασε τους 10 ανάμεσα σε 300 συνολικά κρούσματα τα οποία πολλαπλασιάζονται καθημερινά, ενώ
το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών (ECDC) προειδοποίησε πως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιδημίες του είδους παγκοσμίως, προσθέτοντας πως "η πηγή μόλυνσης φαίνεται να είναι ακόμη ενεργή".
Εν τω μεταξύ, οι ισπανικές Αρχές έχουν αναστείλει τις δραστηριότητες δύο εταιρειών που διανέμουν αγγούρια και για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι εξήγαγαν προϊόντα μολυσμένα με το βακτηρίδιο, ωστόσο μέχρι χθες δεν είχαν δημοσιοποιηθεί τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών.
Ελεγχοι
Την ίδια ώρα, οι γερμανικές Αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν δείγματα μολυσμένων αγγουριών που εντόπισαν στην αγορά για να διαπιστώσουν εάν ήταν μολυσμένα εξαρχής ή αν αυτό συνέβη κατά τη μεταφορά τους στη χώρα. Οπως επεσήμαναν τα ΜΜΕ, εκτός από τη Γερμανία, κρούσματα έχουν καταγραφεί σε Σουηδία, Δανία, Βρετανία, Αυστρία, Ολλανδία και Γαλλία και σε όλες τις περιπτώσεις αφορούσαν σε πολίτες που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη Γερμανία.

Επιπλέον, οι υγειονομικές Αρχές στη Γερμανία συμβουλεύουν τους πολίτες να αποφεύγουν την κατανάλωση όχι μόνο αγγουριών, αλλά και ντομάτας και μαρουλιού για όσο διάστημα δεν έχει εντοπιστεί η πηγή της μόλυνσης, ενώ ορισμένα καταστήματα έχουν ήδη αποσύρει από τα ράφια τους τα εν λόγω προϊόντα, κυρίως αυτά που προέρχονται από την Ισπανία και έχουν τη σήμανση της "βιολογικής καλλιέργειας".
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας και Προστασίας του Καταναλωτή υπογράμμισε χθες πως "για όσο συνεχίζονται οι έρευνες, ισχύει γενική προειδοποίηση έναντι όλων των λαχανικών".
Σημειώνεται ότι πηγές του ελληνικού υπ. Γεωργίας και του ΕΦΕΤ επεσήμαιναν χθες πως η χώρα μας δεν εισάγει αγγούρια από την Ισπανία.
ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σε γυναίκες το 68% των κρουσμάτων

Oπως εξηγούν οι γιατροί, η μόλυνση με το βακτηρίδιο E.coli που παρατηρείται στη Γερμανία είναι κάθε άλλο παρά "συνήθης". Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων των υγειονομικών Αρχών, η μόλυνση με E.coli οφείλεται τις περισσότερες φορές σε κατανάλωση κρέατος που δεν έχει μαγειρευτεί καλά ή σε άλλα μολυσμένα τρόφιμα.
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η μόλυνση με E.coli είναι ακίνδυνη προκαλώντας μόνο γαστρεντερίτιδες.
Επιπλέον, κατά κανόνα, το σοβαρό αιμολυτικό ουρολιμικό σύνδρομο (AOΣ) εμφανίζεται κυρίως σε παιδιά κάτω των πέντε ετών. Αντίθετα με όσα έχουμε προαναφέρει, στο εν λόγω ξέσπασμα του βακτηριδίου E.Coli στη Γερμανία -το οποίο είναι και το σοβαρότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα-, τα περισσότερα κρούσματα ΑΟΣ (το 87% για την ακρίβεια) που καταγράφηκαν εντοπίστηκαν σε ενηλίκους, ενώ, και αυτό είναι άξιο προσοχής, το 68% εξ αυτών των κρουσμάτων αφορούν γυναίκες.
Οπως επισημαίνουν οι γιατροί, το ΑΟΣ επηρεάζει το αίμα, τα νεφρά και, σε σοβαρές περιπτώσεις, το κεντρικό νευρικό σύστημα και πρόκειται για σοβαρή ασθένεια που απαιτεί άμεση νοσηλεία σε νοσοκομείο.
ΙΣΠΑΝΙΑ
Ερευνες σε 2 αγροκτήματα

Δύο αγροκτήματα των επαρχιών της Αλμερία και της Μάλαγα, στη Νότια Ισπανία, βρίσκονται στο στόχαστρο των ερευνών στην υπόθεση των μολυσμένων προϊόντων με το βακτηρίδιο E.coli. Σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές τις Ισπανίας, έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες σε δείγματα του χώματος, του νερού άρδευσης και προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν για την καλλιέργεια αγγουριών στα δύο αυτά αγροκτήματα και τα αποτελέσματα αναμένονται από στιγμή σε στιγμή.
ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ-Έθνος

4 σχόλια:

  1. ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ;; ΚΑ ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ! ΕΟΚ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ;; ΤΩΡΑ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΠΕΙΡΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ...30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΜΕ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ! ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ ! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΜΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΚΚΕ. Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΞΑΘΛΙΩΘΟΎΜΕ
    ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟΙ ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΤΡΩΓΑΝ ΜΟΝΟ ΡΩΣΙΚΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝΩΝΥΜΟΙ 6.30 ΚΑΙ 6.37 ....ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΑΩ ΠΑΣΟ !! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά