Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Γιατί ο Σαμαράς δεν διαγράφει (προς το παρόν) τον Κυριάκο

Ισχυρές πιέσεις να προχωρήσει στη διαγραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη δέχθηκε όλες τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Οι αλλεπάλληλες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη εναντίον των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ και κυρίως η θέση του ότι θα ψήφιζε το Μεσοπρόθεσμο αν από την ψήφο του κρινόταν η τύχη του νόμου, προκάλεσε την οργή πολλών συναδέλφων του.
Στον 3ο όροφο της Συγγρού που βρίσκεται το γραφείο του κ. Σαμαρά. έφτασαν εισηγήσεις σκληροπυρηνικών στελεχών να «πάρει το κεφάλι» του Κυριάκου «για να ξεμπερδεύουμε με τους Μητσοτάκηδες», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν κάποιοι.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , στην παρούσα φάση, που δείχνει να
ισχυροποιείται εσωκομματικά και να παίρνει κεφάλι σε όλες τις δημοσκοπήσεις, θα μπορούσε θεωρητικά να προχωρήσει στην διαγραφή Μητσοτάκη. Όμως, όπως λένε άνθρωποι που συνομιλούν μαζί του, «όσο ο Κυριάκος ψηφίζει σύμφωνα με την κομματική γραμμή και σέβεται τις αποφάσεις του προέδρου δεν θα του κάνουμε τη χάρη να τον διαγράψουμε». Αυτή είναι η γραμμή που έχει επικρατήσει μέχρι αυτή την ώρα και αυτή θα συνεχίσει αν δεν υπάρχει κάποια νέα δημόσια τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη.
Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιεί τον Κυριάκο ως άλλοθι εσωκομματικής δημοκρατίας προκειμένου να συγκρατεί και μια ευρύτερη τάση πιο φιλελεύθερων στελεχών όπως ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Σωτήρης Χατζηγάκης κ.α.
Βεβαίως, δημοσιεύματα όπως το χθεσινό των New York Times κάθε άλλο παρά ευνοϊκό κλίμα δημιουργούν για τον κ. Μητσοτάκη στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Οι New York Τimes παρουσιάζουν τις προτάσεις Μητσοτάκη για τις περικοπές σειράς προνομίων των ελλήνων βουλευτών και τις αντιδράσεις που αυτές προκάλεσαν στους συναδέλφους του, σημειώνοντας πως «είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης τοποθετεί τον εαυτό του σαν τη ''νέα'' Νέα Δημοκρατία».
«Αυτό το μήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας δικηγόρος από το κόμμα της ΝΔ και ο γιος του πρώην πρωθυπουργού, προκάλεσε αναστάτωση όταν πρότεινε μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 από 300, την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, την κατάργηση του επιδόματος που λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές, τη κατάργηση της ασυλίας των υπουργών και των βουλευτών και το «άνοιγμα» των λογιστικών βιβλίων των κομμάτων. «Ο μέσος άνθρωπος της διπλανής πόρτας υποδέχθηκε την πρόταση μου πολύ θετικά, αλλά οι συνάδελφοί μου όχι τόσο θετικά'' δήλωσε ο σπουδαγμένος στο Χάρβαρντ, πρώην επιχειρηματίας σε εταιρία venture capital, κ. Μητσοτάκης που προφανώς τοποθετεί τον εαυτό στη «νέα» Νέα Δημοκρατία, ο οποίος επίσης ξεκάθαρα επέκρινε την σχεδόν απόλυτη άκαμπτη στάση του κόμματός του στα μέτρα λιτότητας. (Αν και ο ίδιος, επίσης, δήλωσε ότι σχεδιάζει να τα καταψηφίσει). «Υπάρχει ένα βασικό ζήτημα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Ζητήσαμε από τον κόσμο να υποβληθεί σε τεράστιες θυσίες που εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε» είπε για τους συναδέλφους του. « Αυτό είναι λάθος».
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά