Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέντευξη Νίκου Μπατσικανή

5 σχόλια:

  1. Είναι πολύ σημαντικό που η φωνή ενός ποιητή και δημιουργού συμπατριώτη μας θα ακουστεί στην άλλη μεριά της υφηλίου. Στις ημέρες μας κυριαρχεί η ευτέλεια, η εμπορικότητα και η απουσία ποιότητας. Προβάλλονται οι υπερφίαλοι και όσοι έχουν διαπλοκές και διασυνδέσεις με κυκλώματα. Ο Νίκος δίνει την δική του μάχη με όσα πιστεύει και όσα εκφράζει με τον λόγο του και αυτό είναι αρκετό. Ευελπιστώ πως θα'ρθει η στιγμή που τόσο ο Νίκος όσο και άλλοι άνθρωποι του είδους του θα καταξιωθούν, όπως τους πρέπει.
    Σάσα Βόρρη
    κοινωνιολόγος στην δευτεροβάθμια
    εκπαίδευση-συγγραφέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή συμπατριώτισσα.
    Nemo propheta in patria -> ουδείς προφήτης δεκτός εστίν εν τη πατρίδι αυτού, δηλ. ουδείς προφήτης στον τόπο του.
    Ο νοών...νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι, ουδείς προφήτης στον τόπο του... και να φανταστείτε πως στο ίντερνετ υπάρχουν χιλιάδες αναφορές για τον Μπατσικανή και την Βόρρη που οι περισσότερες λένε πως είναι από την Πελασγία. Το ίδιο έχω δει και σε γνωστές εφημερίδες των Αθηνών, ενώ προχθές είδα κι ένα κινέζικο περιοδικό να έχει τον Νίκο φωτογραφία και ποιήματά του μεταφρασμένα στα Κινέζικα και τα Αγγλικά, αλλά και το βιογραφικό του που γράφει πως είναι από την Πελασγία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευελπιστώ αυτή η 2ωρη συνέντευξη να μας ανοίξει τα μάτια και να καλύψει τις άγνωστες πτυχές του ελληνισμού, μέσα από την γλώσσα και την τέχνη, που ίσως για πολλούς παραμένουν θαμμένες στα έγκατα της γης!
    Εύχομαι καλή επιτυχία στον αγαπητό κύριο Νίκο Μπατσικανή, ο οποίος θα μας κρατήσει συντροφιά για ένα δίωρο και θα εκπροσωπήσει επάξια τους ανθρώπους των γραμμάτων και όχι μόνο. Καλή ακρόαση να έχουμε.

    Τ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά