Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Τα μέτρα φέρνουν νέα κοινωνική έκρηξη

Το στίγμα της νέας κοινωνικής αναταραχής που έρχεται μετά την ανακοίνωσης των κυβερνητικών μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δίνουν οι πρώτες αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι οποίες ετοιμάζουν απεργιακό μαραθώνιο εντός των επομένων ημερών.

Ήδη η ΑΔΕΔΥ τοποθετεί το συλλαλητήριο του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη ως την «πρώτη απάντηση» στα κυβερνητικά μέτρα, ενώ η ΓΣΕΕ δια του προέδρου της κ. Γ. Παναγόπουλου μιλάει για «οδοστρωτήρα μέτρων» που πλήττουν μονομερώς «μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους».
Να εντείνουμε τους αγώνες για να ανατρέψουμε «τις νέες κοινωνικά καταστροφικές επιλογές, που πέρα από τις επαχθείς επιπτώσεις στους εργαζόμενους, θα είναι επίσης δραματικές και στα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και τους πολίτες», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «βάρβαρα, νεοφιλελεύθερα και αντικοινωνικά μέτρα».
Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρεται στο «απειλητικό ύφος» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών και στον «οδοστρωτήρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ξεκινά και ποδοπατά εργατικά δικαιώματα, ενώ δεν ακουμπά πουθενά τους φοροκλέπτες, τους φοροδιαφεύγοντες και τους επιχειρηματίες που ευθύνονται γι´ αυτή την κρίση».

Προειδοποιεί μάλιστα την κυβέρνηση «να μην διανοηθεί να καταργήσει τη συλλογική προστασία και τις συλλογικές συμβάσεις που λειτουργού προστατευτικά για τα φτωχά στρώματα του πληθυσμού».
«Για επιπλέον μείωση των αμοιβών του δημοσίου τομέα κατά 40% μέσω του ενιαίου μισθολογίου, και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων», μιλάει ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκης, αλλά και «για μισθούς 300 ευρώ το μήνα στον ιδιωτικό τομέα με την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και την αντικατάστασή τους από επιχειρησιακές - ατομικές μαζί με την "νέα μόδα" της "αποκλειστικής οικονομικής ζώνης"».
Και προσθέτει: «πρόκειται για τα αποτελέσματα της αδιέξοδης και επικίνδυνης πολιτικής της κυβέρνησης, η οποίας θα πρέπει να ανατραπεί για να μην καταστεί η χώρα μας ως η μπανανία του Βαλκανικού νότου».
Κ.Παπαδής-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά