Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Η ουσία των αποφάσεων
Για την επόμενη δεκαετία η διαχείριση του παλαιού χρέους και η πληρωμή των τοκοχρεολυσίων, αναλαμβάνεται από τα ευρωπαϊκά κράτη, μέσω του νέου πακέτου δανειοδότησης. Η Ελλάδα αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου και χωρίς δανεικά, την ικανοποίηση των εσωτερικών αναγκών σε δαπάνες και πληρωμές, κάθε είδους, (μισθοί, συντάξεις, επιχορηγήσεις κλπ).
Η υποχρέωση που ανέλαβε η χώρα είναι η παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων από τον αμέσως επόμενο χρόνο, κάτι το απαραίτητο και για την αυτοδύναμη διαχείριση των εσωτερικών υποθέσεων και για την έναρξη αποπληρωμής των παλαιών δανεικών.
Ο χρόνος της προσαρμογής επιμηκύνεται κατά πολύ, καθώς επίσης και οι όροι των νέων δανείων, εκτός του ό,τι προέρχονται από κράτη κι όχι από τον ιδιωτικό τομέα, έχουν μεγάλη περίοδο χάριτος και χαμηλότερο επιτόκιο.
Θεωρητικά, οι (καθ΄ όλα σφαγιαστικές), παρεμβάσεις, που έγιναν ως σήμερα και στον τομέα των δαπανών και (κυρίως) στον τομέα των εσόδων, φτάνουν για να

οδηγήσουν σε πλεονασματική (πρωτογενώς…) χρήση του 2012 και δημιουργούν τους όρους για ανάλογη πορεία και το 2013-14, με τη βασική, βέβαια, προϋπόθεση, πως θα υπάρξει αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων και θα προσεγγιστούν οι τεθέντες στόχοι.

Οι κίνδυνοι παραμονεύουν κι αφορούν και την ελαττωματικότητα των εφαρμοζόμενων συνταγών οικονομικής πολιτικής και των ανεπαρκειών του κυβερνητικού έργου. Η ύφεση και τα λάθη είναι που απειλούν την εξέλιξη και επισείουν το ενδεχόμενο νέων, περιοριστικών, μέτρων.

Το ανασκούμπωμα δύο κεντρικούς στόχους θα πρέπει νάχει : την εξομάλυνση των αδικιών που σημειώθηκαν στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν και στην δημιουργία των προϋποθέσεων για την έλευση της περιζήτητης ανάπτυξης. Για το πρώτο, «πεδίον δόξης λαμπρόν» το υπό διαμόρφωση νέο φορολογικό, ενώ για το δεύτερο η υλοποίηση των αποφασισθέντων διαρθρωτικών αλλαγών και η αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των, σχεδόν, χωρίς εθνική συμμετοχή, (πήγε στο μόλις 5%...), κονδυλίων του ΕΣΠΑ, που φτάνουν τα 15 δισ. €.
http://logoplokies.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΒΡΕ ΑΧΡΗΣΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ; ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΤΑ ΠΩΛΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ! ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΑΓΚΩΝΑΜΕ ΤΟ "ΤΥΡΙ" ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΦΑΚΑΣ ΤΩΡΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΜΕ ! ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!! ΠΡΙΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΚΠΛΑΓΗΚΑΜΕ !! ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ! ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΝΑΠΤΗΞΗ .....ΑΝΑΠΤΗΞΗ ,,,,,,ΑΝΑΠΤΗΞΗ ....ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ...ΨΕΜΑ ...ΨΕΜΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά