Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Άντε να χαθείτε μίζεροι



Oι επαγγελματίες μίζεροι μας ζητούν να μην πανηγυρίζουμε για τη χθεσινή απόφαση. Πρώτα από όλα, ποιος πανηγυρίζει; Και δεν πανηγυρίζουμε γιατί όσο υπάρχουν γύρω μας όλοι αυτοί οι εξυπνάκηδες, όλα μπορούν να πάνε στραβά.
Για όσους παρακολουθήσαμε λεπτό προς λεπτό τη χθεσινή βραδιά, η Ελλάδα από τις 2 μέχρι 4 τα μεσάνυχτα βρισκόταν μια ανάσα από την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Ελπίζω να καταλαβαίνουμε όλοι πια τι σημαίνει αυτό.

Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από χθες;
Ναι ή Όχι; Καταφέραμε να μειώσουμε το χρέος χωρίς στην πράξη να χρεοκοπήσουμε; Πήραμε αυτό...



...που θέλαμε χωρίς να έχουμε πιάσει ούτε τους μισούς στόχους;

Τι ακριβώς περίμεναν; Η Ελλάδα που δεν μπορεί να τα βάλει ούτε με τους ιδιοκτήτες ταξί να φύγει χθες από τις Βρυξέλλες με καμιά 500αρια δις στην τσέπη; Η Ελλάδα που δεν διαθέτει μισθολόγιο, κτηματολόγιο και φοροεισπρακτικό μηχανισμό θα μπορούσε να έχει κερδίσει περισσότερα χθες;


Τι ζητάμε τέλος πάντων; Να σωθούμε επειδή είμαστε....γαμάτοι; Έτσι, αυτόματα; Δεν γίνεται να ζητάς να μην αλλάξει τίποτα αλλά και παράλληλα να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο οι Ευρωπαίοι! Έλεος! Όχι άλλη λεβεντομαγκιά! Όχι άλλη μιζέρια!


Δεν θα σωθούμε αν δεν αλλάξουμε μυαλά,
το μόνο σίγουρο....
parapolitiki.com

5 σχόλια:

  1. τοσα χρονια το ιδιο τροπαριο ! να γινουμε ευρωπαιοι και να αλαξουμε μυαλα ! ενα δεν καταλαβε ο αρθρογραφος του σχολιου . οτι στις συζητησεις δεν ειναι μονο το ελληνικο προβλημα αλλα το υπαρξιακο της εοκ και του ευρω ! η ευρωπη αγαπητε της παραπολιτικης δεν παραγει πλεον . μηπως ακουσες κατι για τον απεσταλμενο με την "λευκη" σημαια στην κινα ;; αλλα εσυ ξενυχτησες για το θεατρο και οχι για την ουσια ! ρε κατι επαγγελματιες αρθρογραφοι να σου πετυχει !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία,να μου εξηγήσετε πως γίνεται το χρέος να μειώνεται κατά 100 δις , όταν μας δίνουν δάνει 130 δις επιπλέον; Μήπως το χρέος αυξήθηκε άλλα 30 δις αντί να μειωθεί 100δις, αυτό γιατί δεν το λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΟ...
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΠΑΝ ΟΛΑΤΑΧΩΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ.ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΕΥΟΥΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να αφήσουμε λίγο τα κοματικά και να σκεφθούμε λογικά και αντικειμενικά σαν Ελληνες πολίτες και όχι με πελατιακές αντιλήψεις. Σήμερα η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία διεθνώς ως παράδειγμα χώρας προς αποφυγή. Φταίει η Ευρώπη, η Αμερική,η Κινα κλπ, γιαυτό? Εγω νομίζω πρώτα φταίμε εμείς. Για τις πολιτικές επιλογές μας, για τις πελατιακές μας σχέσεις, για το επίπεδο του πολιτισμού μας. Ακόμα και σήμερα που η Ελλάδα καταρέει εμείς προσπαθούμε να στηρίξουμε το Γιώργο, τον Αντώνη, τη Αλέκα, τον Αλέκο κλπ. Το ΠΑΣΟΚ θριαμβολογεί για τρίτη φορά!, Ο Σαμαράς θα αλλάξει τη συμφωνία!, όταν το χθεσινό φύλλο του DER SPIEGEL αποκαλούσε τηε ΜΕΡΚΕΛ " demolition lady " δηλ, μπουλντόζα. Η Μέρκελ καθήλωσε το διεθνές Τραπεζικό Σύστημα, αλλά μπροστά στο Σαμαρά θα καθήσει προσοχή και θα καλέσει σύνοδο κορυφής, να αλλάξει τη συμφωνία! Οσο για τους εκπροσώπους τις Αριστεράς, μοιάζουν σαν εκκρεμές. Μία θέλουν σβήσιμο του χρέους,και όταν γίνεται αυτό μερικώς, το θεωρούν πτώχευση, αλλά συγχρόνως το ΚΚΕ λέει να πτωχεύσει η Ελλάδα γιατί θα πτωχεύσει και η πλουτοκρατία! Δηλαδή μαζί με μένα και σένα θα πτωχεύσει και 0 Βαρδινογιάννης, ο Μυτιληναίος ! Οταν λοιπόν το σημερινό πολιτικό σύστημα περνάει αυτές τις ανοησίες στο λαό, και διαπιστώνει ότι τα κοματικά τους βελαέτια τις αποδέχονται γιατί αρχίζουν να αντιδικούν μεταξύ τους, τότε για μια ακόμα φορά είναι βέβαιοι οτι θα καθήσουν για μια ακόμα τετραετία στη βουλή με ότι αυτό συνεπάγεται. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτοί που διασφαλίζονται. Το σύστημα έχει συνέχεια. Ακολουθούν οι συνδικαλιστές, οι οποίοι κόπτονται για τα δίκαια του Ελληνα εργαζόμενου, αλλά αυτοί ποτέ δεν "χτύπησαν κάρτα στις επτά για να ξέρουν τι θα πεί δουλειά" , οι συντεχνίες που πότε δεν πλήρωσαν φόρους, αλλά όλως περιέργως με δηλομένα ετήσια πενιχρά εισοδήματα ζούν πολυτελώς, εκπαιδευτικούς φορώντας μαύρα περιβραχιόνια στη παρέλαση, αλλά για τα "μαύρα" των ιδιαίτερων φροντηστηρίων κουβέντα! Κατά την ταπεινή μου γνώμη όταν περάσουμε σε όλους αυτούς (πολιτικούς, συντεχνίες,επαγγελματικές ομάδες) το μήνημα ότι ο απλός πολίτης δεν αντέχει άλλο τον εμπαιγμό, τότε η Ελλάδα θα αλλάξει και θα ανακάμψει τάχιστα. Η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα, έχει ικανούς ανθρώπους(τυχαίο που οι Ελληνες του εξωτερικού κατέχουν ύψιστες θέσεις σε επιστημονικές κοινότητητες αλλά και σε γενικότερο επαγγελματικό επίπεδο) αλλά δυστυχώς το σημερινό εγκατεστημένο σύστημα διατηρείται γιατί έχει καταφέρει να αδρανοποιοίσει το ενεργό και ικανό προσωπικό της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά