Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η αποτυχία του Καραμανλή

Το νέο βιβλίο του επικοινωνιολόγου κ. Ι. Λούλη, με τον τίτλο «Ο δρόμος προς την άβυσσο», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Ο άλλοτε σύμβουλος του τέως Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή αναλύει στο βιβλίο του τις συνέπειες της κρίσης του κομματικού συστήματος: 1981-2011. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει τι αναφέρει για τους υπουργούς που θεωρεί υπεύθυνους ουσιαστικά για την αποτυχία της κυβέρνησης Καραμανλή, τους οποίους και φωτογραφίζει. Μερικά σημεία από το βιβλίο του κ. Λούλη είναι ενδεικτικά:




Στην Παιδεία, η αρμόδια υπουργός έκανε αλλαγές στα ΑΕΙ. Όμως, μέσα στο κλίμα παραλυσίας που δημιουργήθηκε στη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή, τα σημαντικά νομοθετήματα της Γιαννάκου έμειναν ουσιαστικά ανεφάρμοστα. Οι δυο υπουργοί Παιδείας που την αντικατέστησαν δεν μπήκαν «στη φωτιά» της υλοποίησης.

***

Η κατάσταση στην Υγεία ήταν ακόμα χειρότερη. O τομέας αυτός είχε κακοφορμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, διοικούμενος από μια αλυσίδα άτολμων υπουργών. Έτσι, στα προηγούμενα χρόνια της αποσύνθεσης της Υγείας προστέθηκαν και τα πεντέμισι χρόνια Καραμανλή, με αποτέλεσμα τα ήδη εκρηκτικά προβλήματα να γίνουν ακόμα πιο εκρηκτικά».

***

«Δεν προσελκύστηκαν νέοι τεχνοκράτες σε κρίσιμες θέσεις. Κομματικοί φίλοι διατήρησαν τις «καρέκλες» τους, μερικοί μάλιστα προήχθησαν. Ειδικά όταν άρχισε να διαφαίνεται πως η εξουσία γίνεται όλο και πιο φευγαλέα, οι κομματικές εξυπηρετήσεις εντάθηκαν με επιταχυνόμενους ρυθμούς».


***


«Ό υπουργός Οικονομικών πρότεινε άμεσα μέτρα (αυτό ισχυρίζεται ο ίδιος) και πως ο τότε πρωθυπουργός αμφιταλαντεύτηκε. Το τι διαμείφθηκε μεταξύ τους ουδείς το γνωρίζει. Ένα πάντως είναι ξεκάθαρο: Αν ο υπουργός Οικονομικών έκρινε πως έπρεπε να ληφθούν πρόσθετα σκληρά μέτρα και δεν εισακούστηκε, τότε όφειλε να παραιτηθεί». 

ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά