Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ο καθένας με το δίκιο του

Κατανοώ απόλυτα τον Σαμαρά που επιμένει να απορρίπτει τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Σε εκλογές πηγαίνει, να αυξήσει όσο γίνεται την περιορισμένη εκλογική ισχύ του επιδιώκει και να καταγράψει και εκλογικά τη δημοσκοπική πρωτιά του εύλογα φιλοδοξεί. Την αυτοδυναμία ούτε κι ο ίδιος πρέπει να την πιστεύει, οπότε ο βασικός στόχος του δεν είναι άλλος από τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, για να έχει τον κυρίαρχο λόγο την επομένη των εκλογών.
Κατανοώ, επίσης, και τη λογική του Παπουτσή. Από τη στιγμή που η εκλογή του νέου αρχηγού εναπόκειται στις προτιμήσεις των όσων φίλων και οπαδών του ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένοι να πάνε στην κάλπη, λογικό είναι να απευθύνεται στην κομματική νομιμοφροσύνη τους και στα αντινεοδημοκρατικά ανακλαστικά τους.
Κατανοώ, όμως, και
όλους όσοι, και από τις δύο πλευρές, μιλάνε για μετεκλογική συνεργασία. Δεν είναι ο μειωμένος κομματικός πατριωτισμός που τους σπρώχνει σ' αυτή την επιλογή. Μάλλον ο πολιτικός ρεαλισμός είναι που τους προσδιορίζει. Ξέρουν και οι μεν και οι δε πως η πολιτική που θα ακολουθήσει η όποια μετεκλογική κυβέρνηση είναι δεδομένη, κι ακόμη ξέρουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποδώσει η πολιτική αυτή είναι να έχει την ευρύτερη δυνατή στήριξη.
'Η -για να το δούμε κι από μια άλλη σκοπιά- είναι και το γεγονός πως αν δεν έχουμε νεοδημοκρατική αυτοδυναμία, τότε η κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των δύο είναι μονόδρομος. Είτε αυτό αρέσει, είτε όχι. Και όχι μόνο γιατί αυτό θα έχει αποφασίσει έμμεσα το εκλογικό σώμα, αλλά και γιατί οι διακηρύξεις και οι διαθέσεις των κομμάτων που δημοσκοπικά εμφανίζονται με σημαντικά ποσοστά δεν αφήνουν περιθώρια για τέτοιες προοπτικές.
Καλώς ή κακώς, τα χρόνια που έρχονται, η επόμενη τετραετία, δεν θα αφήνουν μεγάλα περιθώρια εφαρμογής κομματικών προγραμμάτων. Στη χειρότερη περίπτωση, η προσπάθεια θα αποτύχει. Στην καλύτερη, θα μας εξασφαλίσει ένα λειτουργικό κράτος με το οποίο θα μπορούμε να προσβλέπουμε σ' ένα καλύτερο αύριο. Γιατί, ας μη γελιόμαστε, αν δεν αποκτήσουμε αυτό το λειτουργικό κράτος, θα είναι αφελές ακόμη και να σκεφτόμαστε για επενδύσεις, οικονομική ανάκαμψη και -κάποτε- ευημερία.
Ερ. Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

3 σχόλια:

  1. Πρόταση: ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. να κατέβουν σε ενα ενιαίο ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες εκλογές, πολιτικές διαφορές δεν έχουν. Οι υπουργικές καρέκλες που τους χωρίζουν θα γεφυρωποιηθούν και ας ψάξουν για κυβερνητικό συνεταίρο μετά τις εκλογές.
    Εεε σας πήραμε χαμπάρι,ξύπνησαν τα κορόιδα!!!
    Δεν σας ενδιαφέρει η Πατρίδα.Η εξουσία και μόνο η εξουσία σας νοιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για δεστε που καταντησε τουτη η ερμη Χωρα μας! Πολιτικοι σαν τον κ. Παπουτση, που αν ειχε ιχνος ευθυξιας πανω του με τα οσα κακα εχει προξενησει στον τοπο μας θα πρεπε ναχει αυτοκτονησει τουλαχιστον τρεις φορες ως τωρα, να βρισκεται ακομα στο κεντρο της πολιτικης επικαιροτητας και ενδεχομενως μελλοντικα σαν προεδρος της ΝΔ να γινει το κλειδι
    για μια κυβερνηση συνεργασιας!!!
    Χαραλαμπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαράλαμπε
    Αν ο Παπουτσής έπρεπε να έχει αυτοκτονήσει τουλάχιστον τρεις φορές, ο Καραμανλής (ο μπούλης) και η παρέα του, πόσες χιλιάδες φορές θα έπρεπε να έχουν αυτοκτονήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά