Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Δημοσκοπήσεις: Εννέα κόμματα στη Βουλή Κοντά στο 40% ο δικομματισμός

Δύο δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν οι Κυριακάτικες εφημερίδες. Κοινή εκτίμηση ότι η επόμενη Βουλή θα έχει εννέα κόμματα, ενώ μειώνεται η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, τα οποία ωστόσο, συγκεντρώνουν από κοινού ποσοστό πάνω από το 40%.
«Metron Analysis» για το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής»
Στις 5,8 μονάδες καταγράφει τη διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, δημοσκόπηση της «Metron Analysis» που δημοσιεύει το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής». Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή η διαφορά είναι 3,7%.
Ειδικότερα, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή, συγκεντρώνει

20,8%, το ΠΑΣΟΚ 15% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 11,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,6%, ΚΚΕ 10,5%, ΔΗΜΑΡ 9%, Χρυσή Αυγή 5,5%, Οικολόγοι- Πράσινοι 4,6%, ΛΑΟΣ 3%, ΔΗΣΥ 2,1% και ΔΡΑΣΗ 2%.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, οι δυνάμεις καταγράφονται ως εξής: ΝΔ 13,4%, ΠΑΣΟΚ 9,7%, ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,9%, ΚΚΕ 6,8%, ΔΗΜΑΡ 5,8%, Χρυσή Αυγή 3,6%, Οικολόγοι- Πράσινοι 2,9%, ΛΑΟΣ 1,9%, ΔΗΣΥ 1,3% και ΔΡΑΣΗ 1,3%.


«ALCO» για το «Πρώτο Θέμα»
Με οκτώ μονάδες διαφορά, προηγείται η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «ALCO» για το «Πρώτο Θέμα». Στην πρόθεση ψήφου με αναποφάσιστους, άκυρα και αποχή, η διαφορά μειώνεται στο 6,7%.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 20,5%, το ΠΑΣΟΚ 13,8%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, η ΔΗΜΑΡ 6,75%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, η Χρυσή Αυγή 3%, ο ΛΑΟΣ 2,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,55%, η ΔΗΣΥ 2%, η Κοινωνική Συμφωνία 1,4% και το Αρμα Πολιτών 0,8%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 24%, ΠΑΣΟΚ 16%, ΚΚΕ 8,6%, ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ΔΗΜΑΡ 8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%, Χρυσή Αυγή 3,5%, ΛΑΟΣ 3,3%, Οικολόγοι- Πράσινοι 3%, ΔΗΣΥ 2,5%, Κοινωνική Συμφωνία 1,6%, ’Αρμα Πολιτών 1%.

 http://metarithmisi.gr

3 σχόλια:

  1. ποτε θα μας δειξουν τα αληθινα ποσοστα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ???????

    μηπως ειναι κοντα στο 7% ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!! Κοντά στο 40% ο δικομματιασμός!!!
    ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ!!! Να ήξεραν οι ταλαίπωροι δημοσκόποι πόσο πλάκα τους κάνει ο λαός...
    Και σας λέω ότι το πρόβλημα των δημοσκόπων δεν είναι τα "βρησίδια" που ακούν από τον κόσμο, αλλά ότι μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν δέχονται να απαντήσουν, θα απαντήσουν στις εκλογές!!!
    Και κάτι ακόμη, η αποχή αυτή την φορά ίσως μείνει στο ποσοστό των "εκλειπούντων" -δηλ στους πεθαμένους- που είναι ακόμη γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, με λίγα λόγια σ΄αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν "άπαντες"!!!
    Ώρε γλέντια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΟ -ΠΡΩΗΝ - ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΑΤΑ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΠΡΑΞΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ . ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ΣΥΖΥΓΙΚΟ ΚΑΥΓΑ ΚΑΙ...ΚΡΕΒΑΤΟΜΟΥΡΜΟΥΡΑ .ΟΤΑΝ ΣΤΟ...ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ -ΒΟΥΛΗ - ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΑ.....ΛΑΟΣ , ΧΡΥΣΗ ,ΚΑΜΕΝΙΟΣ ,ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ,ΣΤΟ...ΝΤΟΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΒΟΛΗ -, ΘΑΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑΧΟΥΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΚΑΥΓΑ .ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ Ο ...ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΤΑ...ΚΑΚΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΑΛΕΞΗΣ -ΑΛΕΚΑ .!!!!!! Χ.Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά