Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Μια «μικρή» λεπτομέρεια


Καθημερινά τα σχόλια για την ανυπομονησία των «γαλάζιων στελεχών» προκειμένου να βρεθούν στις αγκαλιές του … κράτους!
Ανυπομονησία, προτάσεις και αυτοπροτάσεις , αξιολογήσεις και διάθεση για …προσφορά!
Γράφει σήμερα σε σχόλιο στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ο ΜΑΚ.:
«Σύσσωμοι οι γαλάζιοι Υπουργοί αλλά και πολλοί βουλευτές και στελέχη έχουν εισηγηθεί στο Πρωθυπουργικό Γραφείο ότι είναι αναγκαίο να «τρέξουν» πολύ γρήγορα οι αλλαγές»
Και παρακάτω:
«Υπάρχουν μάλιστα γαλάζια στελέχη που έχουν ειδοποιηθεί ότι έχουν «κλείσει» και τις επόμενες ημέρες αναλαμβάνουν υπηρεσία»
Τέτοια λοιπόν η ανυπομονησία…
Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια:
Η Κυβέρνηση είναι τρικομματική και η όποια επιλογή θα έχει τη σύμφωνη γνώμη και των τριών πολιτικών αρχηγών. Αυτή η «πολύ μικρή λεπτομέρεια» φαίνεται ότι έχει ξεχαστεί από τους αδημονούντες να …
προσφέρουν στην πατρίδα!
Στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Η νέα κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης θα είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή, λειτουργική και επιτελικού χαρακτήρα.
Δεν θα αποτελείται από «φέουδα» κομματικών επιρροών, θα λειτουργεί ενιαία, θα στηρίζεται στην διαφάνεια, στις προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων που την στηρίζουν και στη στελέχωση όλου του διοικητικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια
Υποθέτω ότι στα αξιοκρατικά κριτήρια δεν περιλαμβάνεται η κομματική ταυτότητα και η παλαιά λογική που ήθελε κάθε αποτυχημένο πολιτευτή να αξιοποιείται σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Υποθέτω…
Τώρα αν κάποιος αναρωτιέται για τη στάση του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παρά να ανατρέξει στη χθεσινή ομιλία του προέδρου του στην Κ.Ο.
«Υπάρχουν, όμως, κανόνες ως προς τη στελέχωση και τη λειτουργία του ευρύτερου κυβερνητικού και κρατικού μηχανισμού που πρέπει να  τηρούνται με αυστηρότητα. Δεν υπάρχουν κομματικά ή προσωπικά  φέουδα μέσα στην κυβέρνηση και  το κράτος.  Επιβάλλεται ο απόλυτος σεβασμός της νομιμότητας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας. Το αποδείξαμε.
Θα είμαστε πολύ επίμονοι και αυστηροί στα θέματα αυτά και κυρίως στην άμεση, ταχεία και αποτελεσματική προώθηση των προγραμματικών στόχων της κυβέρνησης.»
Οπότε η προσγείωση στην πραγματικότητα είναι μάλλον κάτι παραπάνω από απαραίτητη για όσους ονειρεύονται, σχεδιάζουν και προγραμματίζουν λογαριάζοντας χωρίς τους ξενοδόχους (τρείς σε αυτή την περίπτωση).
Έτσι για να μη μετατρέπονται οι επιθυμίες και οι υποσχέσεις σε … όνειρα θερινής νυκτός!
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΟΥΛΗΣ- http://ra64.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά