Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος… ολέ!

Κόβουν την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ τα φαρμακεία από την 1η Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Αν νομίζετε ωστόσο ότι αυτό αποτελεί είδηση, είστε μακριά νυχτωμένοι.
Είδηση είναι κάποια από τα αιτήματα του ΠΦΣ. Όπως:

*Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ στο 0.6% του ΑΕΠ και άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΠΥ.

*Εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τραπεζικό δανεισμό των φαρμακείων και βελτίωση της ρευστότητάς τους.

*Τακτοποίηση των οφειλών του ΕΟΠΠΥ.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα.



Σύμφωνα με το πρώτο αίτημα, ένα συνδικαλιστικό σωματείο (ο ΠΦΣ) θεωρεί εντελώς λογικό να διατυπώσει ως απεργιακό αίτημα (όχι ως γνώμη σε κάποιον διάλογο) την αξίωσή του, να καθορίσει εκείνο το ύψος των κονδυλίων που ένα δυτικοευρωπαϊκό κράτος θα αποδώσει από τα δημόσια έσοδά του στον κρατικό φορέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και τον χρόνο που αυτά θα αποδοθούν.

Δηλαδή, μορφωμένοι επιστήμονες, δεν ντρέπονται να δημοσιεύουν στα ΜΜΕ την απόφασή τους να εκβιάζουν το κράτος, μέχρι αυτό να αποφασίσει ότι ακόμα και αν στα ταμεία του δεν υπάρχει μία, οι πρώτοι που πρέπει να εξοφληθούν είναι οι δικές τους επιχειρήσεις. Όποιος μου πει ότι ενδιαφέρονται για την οικονομική υγεία του ΕΟΠΠΥ, να έρθει αύριο με τον κηδεμόνα του!

Σύμφωνα με το δεύτερο αίτημα, κάποια ομάδα επιχειρήσεων εντός της χώρας, ζητά, όχι απλώς να τεθεί στη διάθεση όσων μελών της το επιθυμούν κάποιο έκτακτο τραπεζικό χρηματοδοτικό εργαλείο, αλλά να εγγυηθούμε όλοι εμείς οι έλληνες πολίτες (γιατί αυτό θα πει ελληνικό δημόσιο) ότι θα πληρώσουμε τα χρέη προς τις τράπεζες, όσων φαρμακοποιών, μία ωραία πρωία και για οποιονδήποτε λόγο, πουν… δεν πληρώνω - δεν πληρώνω!

Δηλαδή, μορφωμένοι επιστήμονες δεν διστάζουν να ταυτίσουν την συνδικαλιστική λογική τους με αυτήν των μαφιόζικων Ποδοσφαιρικών Α.Ε., που με αντίστοιχο εκβιασμό -την απειλή να εξαπολύσουν στους δρόμους το στρατό των αλητοφασιστών με καμένα μυαλά που διαθέτουν- καταφέρνουν κάθε τόσο να απαλλάσσονται από τα χρέη τους προς το κράτος, λέγοντας τσαχπίνικα… και πού είσαι, αγαπούλα… δεν πληρώνω ρε, δεν πληρώνω!

Σύμφωνα με το τρίτο αίτημα, η ικανοποίηση των προηγουμένων δύο, έχει σημασία μόνο για να ικανοποιηθεί αυτό. Να ικανοποιηθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα, ως σημαντικότερο και από το επίδομα ανεργίας, τις συντάξεις, τους μισθούς του δημοσίου και γενικά όλες τις κρατικές υποχρεώσεις, γι’ αυτό και ο, για πολλοστή φορά, εκβιασμός. Οι φαρμακοποιοί έχουν απόλυτο δίκιο να ζητούν τακτοποίηση των οφειλών του ΕΟΠΠΥ προς τις επιχειρήσεις τους. Δεν μπορεί ένα κράτος να λέει στους όποιους προμηθευτές του, δεν πληρώνω - δεν πληρώνω, και να μην κουνιέται φύλλο.

Αλλά ενώ πρόπερσι τέτοια εποχή, το κράτος τους χρωστούσε βερεσέδια πολύ μεγαλύτερου χρόνου, κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια και μάλιστα σε συνθήκες ακραίων δημοσιονομικών δυσκολιών, να τους χρωστάει σήμερα βερεσέδια δύο μηνών, δεδομένου ότι την Πέμπτη, 30 Αυγούστου, θα τους πιστωθούν τα χρέη του Μαΐου.

Δηλαδή, μορφωμένοι επιστήμονες δεν αναγνωρίζουν την τεράστια προσπάθεια που έγινε για λογαριασμό τους, ενώ δεν έβγαζαν κουβέντα τόσα χρόνια που το κράτος τους πλήρωνε με πολύ μεγαλύτερη καθυστέρηση, αρκεί που άφηνε τη μεν φαρμακευτική δαπάνη ανεξέλεγκτη, τη δε άδεια, αδαμαντωρυχείο και κληρονομικό δικαίωμα, συσσωρεύοντας στις τσέπες των επιχειρηματιών φαρμακοποιών χοντρό-πολύ χοντρό χρήμα.

Δεν απομένει παρά να κατέβουν, αγανακτισμένοι κι αυτοί, στο Σύνταγμα, με πανό που ενδεχομένως θα γράφουν πως νόμος είναι το δίκιο του φαρμακοποιού και σε κυριολεκτική μετάφραση, «ο θάνατός σου, η ζωή μου».

Ντροπή τους.

Θεόδωρος Ζαρέτος-http://metarithmisi.gr/

3 σχόλια:

  1. Κατάπτυστο άρθρο από κατευθυνόμενες πένες που αναπαράγονται για την δημιουργία κλίματος και αποπροσανατολισμού.

    Η άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ στο 0.6% του ΑΕΠ και άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΠΥ, το πρώτο αίτημα δηλαδή των φαρμακοποιών, είναι τα πάγια αιτήματα όλων των εμπλεκόμενων φορέων της υγείας για την βιωσιμότητα του ΕΟΠΠΥ.

    Οι δαπάνες κάλυψης του ΙΚΑ με περίπου 2.000.000 ασφαλισμένους, προ της δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ, ηταν 0,6% του ΑΕΠ.
    Μετά την δημιουργία του νέου ασφαλιστικού φορέα με 9.000.000 ασφαλισμένους παρέμεινε 0,6% παρόλο που μειώθηκε δραματικά το ΑΕΠ.
    Πρίν μερικούς μήνες λόγω τρόικας το ποσοστό αυτό διαμορφώθηκε στο 0,4% του ΑΕΠ,βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στον ΕΟΠΥΥ.

    Τώρα φταίνε οι φαρμακοποιοί για την καταστροφή που έφεραν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στον τομέα της υγείας και χωρίς καμία ντροπή οι χρόνιοι υποστηρικτές τους ανέλαβαν δράση για να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη(για πολλοστή φορά).

    Ντροπή τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΔΑΥΤΟΥΣ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ.
    ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΟΧΩΡΑ,ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ...ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ;; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ;; ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΖΑΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ''ΚΛΕΙΣΤΟ'' ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά