Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Πού να πάνε οι διαδηλωτές...;

Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΡΑ απασχόλησε μερικές χιλιάδες ανθρώπους που διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου και άλλους πέντε χιλιάδες αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν σταλεί από κάθε γωνιά της χώρας για να τους περιφρουρούν. Οπως υπολόγισα, σε κάθε ενάμιση διαδηλωτή αντιστοιχούσε ένας αστυνομικός. Κάτι αυτό, κάτι η εμφανής αμηχανία των διαδηλωτών - «καλά μαζευτήκαμε, τώρα πού πάμε» (Βελλίδειο κλειστό, απόντες Πρωθυπουργός και υπουργοί) - και η έλλειψη πολιτικού στόχου, το αποτέλεσμα ήταν η πόλη να γίνει θεατής μιας από τις πιο υποτονικές συγκεντρώσεις και πορείες που έχουν γίνει ποτέ σ' αυτήν.
ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ συνδικαλιστές μετά συγγενών και φίλων, άλλοι τόσοι στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο τίμησε με την παρουσία του ο «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή» πρόεδρος Αλέξης, καμιά χιλιάδα το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους με την πασιονάρια του Κόμματος Αλέκα και από κοντά δύο χιλιάδες οπαδοί του Ηρακλή που θέλουν, σώνει και καλά, να επιστρέψει η ομάδα «στα μεγάλα σαλόνια, ρε καρντάση»...
ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, μπαχαλάκηδες και λοιποί είχαν όρεξη. Μια «σκούπα» της Αστυνομίας που μάζεψε καμιά σαρανταριά από αυτούς προτού καν αρχίσουν την πορεία τους, σε συνδυασμό με την ασφυκτική παρουσία των ΜΑΤ παντού, περιόρισε τα επεισόδια γωνία Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας, και αυτό ήταν. Απολογισμός: μερικοί κάδοι καμένοι και πάνω από 30 συλλήψεις. 
Γ.Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

3 σχόλια:

  1. ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10000 ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ! Ο Κ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ;;;; ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ 2-3 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΛΕΕΙ ! ΜΠΡΑΒΟ !! ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΛΛΟΝ !! ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ! ΡΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ ΕΓΝΟΙΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΟΥΛΕΣ...ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΑΝΤΙΩΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά