Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Τι ξέρουμε για το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ έχει εκνευριστική στάση και με χαρά θα το εξηγήσουμε. Νομίζει ότι εκπροσωπεί περισσότερο κόσμο από όσους το ψηφίζουν. Θεωρεί ότι είναι ο αποκλειστικός εκφραστής της εργατιάς και της αγροτιάς. Περιφρονεί τις επιπτώσεις των αγώνων στην καθημερινότητα («δεν θα καθόμαστε να κλαίμε στα σπίτια μας»). Το ΠΑΜΕ θεωρεί λογικό να αποκλειστεί ο εθνικός οδικός άξονας από τα τρακτέρ ή να μην μπορούν να μετακινηθούν οι κάτοικοι των νησιών.
Το ΠΑΜΕ έχει κι άλλα στραβά. Είναι αδιάλλακτο. Όταν ληφθεί απόφαση για απεργία, ας πούμε στα καράβια, πάνε τα μέλη στις μπουκαπόρτες και δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει. Κι ας έχει ληφθεί μειοψηφικά η απόφαση. Επίσης κυκλοφορεί χώρια. Αλλού οι συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων, αλλού οι κόκκινοι. Θέλουν η παρουσία τους σε κάθε ενέργεια να είναι διακριτή.

Το ΠΑΜΕ έχει κι άλλο ένα συνήθειο. Παλιομοδίτικο. Κάνει περιφρούρηση. Κανείς δεν μπορεί να παρεισφρήσει στην ομάδα των πεφωτισμένων που διαμαρτύρονται, σε πορεία, σε συγκέντρωση, σε εκδήλωση. Είναι λοιπόν γνωστό τοις πάσι ότι το ΠΑΜΕ βάζει τις σοσιαλιστικές παρωπίδες του και βαδίζει μόνο του για την υλοποίηση του αναχρονιστικού οράματος. Βαδίζει μόνο του, συντεταγμένα. Βαδίζει ασκώντας απόλυτο έλεγχο στα μέλη του.

Το ΠΑΜΕ όχι μόνο αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τις ενέργειές του αλλά είναι πολύ υπερήφανο για όλες αυτές, ακόμη κι αν εκφράζουν μια μειονότητα, ακόμη κι αν εκνευρίζουν τον πολύ κόσμο. Ως εκ τούτου η καταγγελία του υπουργού Εργασίας, ότι δηλαδή μπήκαν εκπρόσωποι του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, έκαναν κατάληψη στο γραφείο του, δεν ταιριάζει με την εικόνα που έχουμε. Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από ζημιές που φέρεται να έκαναν οι συνδικαλιστές: αναποδογύρισαν έπιπλα, άδειασαν αρχεία στο πάτωμα, έσπασαν πόρτα.

Ο κ. Γ. Βρούτσης ο οποίος μίλησε για κατάληψη και επέτρεψε τη διαρροή των εικόνων, ισχυρίζεται ότι τα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία είναι γνωστά με τα ονόματά τους, είναι γνωστά για τη δράση τους, ξαφνικά άλλαξαν στρατηγική, δηλαδή εκεί που ήταν πολιτικά επιθετικοί, μετεξελίχθηκαν σε χούλιγκαν. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι οι ζημιές προκλήθηκαν από τις διμοιρίες ΜΑΤ που κλήθηκαν να τους πετάξουν έξω από το υπουργείο.

Καθένας μπορεί να πιστέψει ό,τι θέλει. Ίσως να λέει την αλήθεια ο υπουργός, ίσως να λέει την αλήθεια το ΠΑΜΕ. Απλώς βάσει βιογραφικών, επειδή είναι μικρός ο τόπος κι όλοι αναγνωριζόμαστε αναμεταξύ μας, θα πρέπει να καταγραφεί ότι το ΠΑΜΕ εκδίδει ανακοινώσεις που υποστηρίζουν τις πράξεις του. Δεν τις αρνιέται. Πιο πολύ ταιριάζει στο προφίλ του μια υπεροπτική ανακοίνωση «καλά κάναμε και τα σπάσαμε». Αλλά δεν συνηθίζει να τα σπάει και δεν συνηθίζει να παριστάνει το αθώο.

Τα ψέματα μπορούν να οδηγήσουν σε άσχημα παιχνίδια την πολιτική ζωή. Δεν ξέρουμε ποιος λέει ψέματα, ο υπουργός ή οι συνδικαλιστές; Όπως δεν θα ξέραμε ποιος λέει ψέματα αν έβγαιναν πανικόβλητοι από το υπουργείο οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και διέδιδαν «ο υπουργός κατέβασε το παντελόνι του και μας έδειξε τον πισινό του».
Λώρη Κέζα-ΤΟ ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. Δεν είμαι ουτε υπήρξα ποτέ μου ψηφοφόρος του ΚΚΕ.Αλλά στην προκειμένη περίπτωση του Βρούτση τείνω να πιστέψω την άποψη του ΠΑΜΕ,το οποίο έχει αποδείξει στην ιστορία του την πειθαρχεία στις συγκεντώσεις του και την περιφρούρηση στις πορείες του. Δεν έχω την ίδια εικόνα για την ιστορία της ΝΔ. Ιδίως απο την πορεία της κυβένησης και του Δενδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΣΥ ΕΚΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΑ 150 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΑΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ! ΚΑΙ ΣΥ ΕΚΕΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΤΟ ΛΑΔΙ 1,90 ΕΥΡΩ ! ΚΑΙ ΣΥ ΕΚΕΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 67 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά