Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Βρετανίας για πρώτη φορά από το 1978

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Βρετανίας κατά μία βαθμίδα προχώρησε o διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's, για πρώτη φορά από το 1978, λόγω αδυναμίας στις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας. Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν σχολίασε ότι η υποβάθμιση είναι ενδεικτική των προβλημάτων χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα του.

Ο οίκος Moody's υποβάθμισε τη Βρετανία από την υψηλότερη κατηγορία AAA σε Aa1, επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη αδυναμία της στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές. Προέβλεψε ότι η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα θα παραμείνει υποτονική τα επόμενα χρόνια.  
 
Ο Τζορτζ Όσμπορν δεσμεύτηκε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος που έχει ήδη μειώσει το έλλειμμα κατά 25%. 
 
Ο τομεάρχης Οικονομικών της αντιπολίτευσης, Έντ Μπωλς, έκανε λόγο για «ταπεινωτικό πλήγμα σε έναν πρωθυπουργό και έναν υπουργό Οικονομικών που λένε ότι η διατήρηση της Βρετανίας στην κατηγορία ΑΑΑ είναι τεστ για την οικονομική και πολιτική τους αξιοπιστία».
  http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά