Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ψάχνεται ακόμη ο «φυρερίσκος»

Πλήρως αποσταθεροποιημένος εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα ο «φυρερίσκος» της Χρυσής Αυγής. Τα έχει, μου λένε, κυριολεκτικά χαμένα, δεν ξέρει τι να πει και τι να κάνει, ενώ άρχισαν και οι πρώτες απειλές από βουλευτή του κόμματός του, για αποχώρηση: «Με νύχια και με δόντια τον κρατά» μου λένε, την ώρα που δεκάδες στελέχη στην περιφέρεια (Πάτρα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα και αλλού) που τον πίστεψαν φεύγουν ομαδικά από τη Χρυσή Αυγή. Στα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια (όπου ήταν ο ισχυρός πυρήνας των ταγμάτων εφόδου) κατέβηκαν νύκτωρ οι πινακίδες, ο μαίανδρος, οι σημαίες και τα γραφεία έκλεισαν. Ο κ. Μιχαλολιάκος πραγματοποιεί, μαθαίνω, καθημερινές συσκέψεις με τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα (δηλαδή όλους αυτούς του πρώην πορτιέρηδες νυκτερινών κέντρων) και με νομικούς για να δει πώς θα αντιμετωπίσει τη γενική κατακραυγή από την έως τώρα δράση της Χρυσής Αυγής.
Στο τραπέζι στα γραφεία στην οδό Δεληγιάννη έπεσαν πολλές προτάσεις. Από το να μηνύσουν κανάλια και δημοσιογράφους, έως να ζητήσουν να βγουν εκτός νόμου τα υπόλοιπα πολιτικά (κυρίως η ΝΔ και το ΠαΣοΚ) κόμματα για... εγκληματικές ή τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτή ήταν, μαθαίνω, πρόταση του (πολύ) κ. Ηλ. Κασιδιάρη. Υπήρξε όμως και άλλη πρόταση στον κ. Μιχαλολιάκο, να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές (και οι αναπληρωματικοί τους) ώστε να προκαλέσουν εκλογές.
Την πρόταση αυτή την έχουν διαδώσει παντού, έφτασε να σκεφτείτε και στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος βεβαίως απλώς την άκουσε. Μαθαίνω ότι αντίθετος με την πρόταση αυτή είναι ο κ. Κασιδιάρης, αλλά και ορισμένοι δικηγόροι που ανήκουν σε αυτό το εθνικιστικό μόρφωμα. Μάλιστα σε μία πρόσφατη ομιλία του ο κ. Κασιδιάρης είπε ότι τέτοια πράγματα με παραιτήσεις βουλευτών δεν μπορούν να γίνουν, αφού θα πρέπει εν συνεχεία να παραιτηθούν και οι αναπληρωματικοί τους: «Πράγμα λιγάκι δύσκολο» όπως είπε χαρακτηριστικά...
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά