Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πήρε μονοήμερη... για τις Άλπεις

Οπως προανέφερα, αυτό το θέμα θα μας απασχολεί για πολύ μεγάλο διάστημα, οπότε κάνω προσωρινά μια παύση προκειμένου να χαιρετίσω τη χθεσινή άφιξη στην Ελλάδα, ύστερα από δεκαήμερη παραμονή στο εξωτερικό, του προέδρου του κόμματος «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» Π. Καμμένου. Παρά το γεγονός ότι... άθλια δημοσιεύματα έφεραν τον πρόεδρο Πάνο να διάγει φτωχικές χειμερινές διακοπές στη δυσπρόσιτη Κουρσεβέλ των Γαλλικών Αλπεων, εγώ σπεύδω να υιοθετήσω τη δική του εκδοχή ότι επρόκειτο για... μονοήμερη, οικογενειακή εκδρομή.
Δέκα μείον μία (μονοήμερη) μας κάνουν εννέα. Τούτου δοθέντος, παραμένει το μυστήριο σε ποια κοινοβουλευτική αποστολή είχε αφιερώσει το εννιαήμερο ο πρόεδρος Πάνος.
Η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στην οποία απευθύνθηκα και η οποία, επιτέλους, με ενημέρωσε, υποστηρίζει ότι η άδεια που ζήτησε για απουσία στο εξωτερικό ήταν για μία ημέρα, την 21η Δεκεμβρίου, με το αιτιολογικό «αναγκαιότητα που απορρέει από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα».
Ζήτησα να μάθω εάν επρόκειτο για κοινοβουλευτική αποστολή, αν μετείχαν και άλλοι βουλευτές δηλαδή. Μου είπαν, «όχι». Ρώτησα επίσης εάν η Βουλή κάλυψε τα έξοδά του. Μου απάντησαν αρνητικά.
Εχουμε και λέμε λοιπόν: μια μονοήμερη στην Κουρσεβέλ (αυτή που αποτύπωσε φωτογραφικά η εφημερίδα «Παραπολιτικά»), συν μία ημέρα για τις αναγκαιότητες που απορρέουν από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, δύο ημέρες. Δέκα μείον δύο μάς κάνουν οκτώ. Οκτώ ημέρες μάς κάνουν μία ωραία εβδομάδα. Τι έκανε στα γαλλοελβετικά σύνορα ο πρόεδρος Πάνος επί μία εβδομάδα; Υποθέτω σήμερα που θα εμφανιστεί - θα μοιράσει λέει δώρα σε παιδάκια - θα δώσει μια εξήγηση. Πριν επιτεθεί στην κυβέρνηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, τους φτωχούς που υποφέρουν λόγω Μνημονίου, τον φόρο για τα ακίνητα ο οποίος δημεύει τις περιουσίες των Ελλήνων, τους χιλιάδες Ελληνες που αυτοκτονούν λόγω φτώχειας και, φυσικά, τους πλειστηριασμούς με τους οποίους η κυβέρνηση ξεσπιτώνει χιλιάδες οικογένειες. Ε, πρόεδρε;
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. Και όμως υπαρχουν αφελεις Ελληνες που τον ψηφίζουν. Επειδή θελουμε να τιμωρήσουμε τους κυβερνώντες , επιλέγουμε τους χειρότερους για αντιστάθμισμα. Η ψυχολογία του Ελληναρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά