Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Νέο μακελειό στο Βόλγκογκραντ από έκρηξη σε τρόλεϊ

Νέο μακελειό στο Βόλγκογκραντ από έκρηξη σε τρόλεϊ Νέα έκρηξη αυτή τη φορά σε τρόλεϊ συγκλόνισε σήμερα τη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ, με τουλάχιστον 15 νεκρούς, μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Η σημερινή έκρηξη έλαβε χώρα κοντά σε αγορά της πόλης το πρωί της Δευτέρας. Η περιοχή εκκενώθηκε και έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και σωστικά συνεργεία.
Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνική δικτύωσης δείχνουν ένα καμένο όχημα και πτώματα διαμελισμένα τριγύρω.
Παράλληλα, πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση δείχνουν ό,τι απέμεινε από το κατεστραμμένο μπλε και λευκό τρόλεϊ με την οροφή του να έχει αποσπαστεί από το υπόλοιπο όχημα και πτώματα και συντρίμμια σκορπισμένα στο δρόμο.
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία που διεξάγει τις
έρευνες ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, ο εκρηκτικός μηχανισμός κατά του τρόλεϊ πυροδοτήθηκε από άνδρα βομβιστή αυτοκτονίας, τμήματα του σώματος του οποίου περισυνελέγησαν και έχουν σταλεί στα εργαστήρια για γενετικές αναλύσεις.
Νέο μακελειό στο Βόλγκογκραντ από έκρηξη σε τρόλεϊ
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται και μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε ολόκληρη τη ρωσική επικράτεια, έπειτα από τις δύο πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του σιδηροδρομικού σταθμού, χθες, και του τρόλεϊ, σήμερα, στο Βόλγκογκραντ.
Νέο μακελειό στο Βόλγκογκραντ από έκρηξη σε τρόλεϊ
Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη σημερινή ή τη χθεσινή επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι από τη χθεσινή επίθεση 37 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Οι δύο αυτές επιθέσεις εντείνουν την ανησυχία, όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, σχετικά με την ασφάλεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 7 Φεβρουαρίου στο Σότσι που βρίσκεται σε απόσταση 690 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Βόλγκογκραντ.
Δράστης της χθεσινής επίθεσης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι μία γυναίκα, γεγονός που παραπέμπει ευθέως σε «μαύρη χήρα», ενώ οι ρωσικές αρχές θεωρούν την τρομοκρατική ενέργεια μία ακόμη στη σειρά του κύκλου βίας που έχει ανοίξει ενόψει των Χειμερινών Αγώνων του Σότσι (ξεκινούν σε έξι εβδομάδες).
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά