Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Το μεγάλο μπέρδεμα

Στο μεταξύ, το συριζοsite left.gr δημοσίευσε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι μεταξύ των συνέδρων. Τη διάβασα την έρευνα. Εννοείται ότι δεν θα μείνω στα στοιχεία που αναδεικνύει το site και προκαλούν διθυραμβικά σχόλια του είδους «ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του λαού». Θα ασχοληθώ με κάποια άλλα ευρήματα που σκοπίμως υποβαθμίζονται, και τα οποία αποδεικνύουν ότι ακόμη και ο στενός πυρήνας των οπαδών του - άμα είσαι σύνεδρος είσαι στενός πυρήνας, όπως και να 'χει - τα έχει χαμένα με τη γραμμή του κόμματος. Αναφέρω ενδεικτικά:
Ερωτώνται οι σύνεδροι για το πόσο ξεκάθαρες είναι οι θέσεις του κόμματος για την οικονομία και ειδικότερα για την έξοδο από την κρίση: 48% απαντάει ξεκάθαρες, 52% όχι. Χα!..
Ερωτώνται οι σύνεδροι για το πόσο ξεκάθαρες είναι οι θέσεις αναφορικά με την εξωτερική πολιτική: 41% απαντάει είναι ξεκάθαρες, 59% όχι! Ερωτώνται οι σύνεδροι για το πόσο ξεκάθαρες είναι οι θέσεις για την ευρωπαϊκή ενοποίηση (άλλο μαρτύριο): 47% απαντάει ξεκάθαρες, 53% όχι!
Με συγχωρείτε, αλλά αυτό δεν είναι «ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του λαού», είναι «ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του μπερδεμένου λαού»!
Το καλύτερο το άφησα, φυσικά, για το τέλος: Το κόμμα που υποτίθεται ότι κάνει άνοιγμα στην κοινωνία, που αγκαλιάζει αυτούς που έφυγαν από το ΠαΣοΚ και από αλλού, ξέρετε τι ποσοστό συνέδρων είχε από τα μέλη που γράφτηκαν μετά τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012; Μόλις 20%!!! Που σημαίνει ότι το υπόλοιπο 80% των συνέδρων προερχόταν από τον κομματικό σωλήνα - τις γνωστές κομματικές ίντριγκες, τόσο οικείες για τον χώρο. Τέλεια...
Γ.Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά