Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ουδείς μωρότερος των διδασκάλων, αν δεν υπήρχαν οι καθηγητές

[Ευχαριστούμε τον καλό φίλο του μπλογκ Π. για την επισήμανση του θέματος]

olme-

-

Τελικά δεν είναι τυχαίο που στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι φαλακροί. Είναι μάλιστα να απορείς που δεν έχουμε ακόμα περισσότερους. Διότι με αυτά που ζούμε, είναι δύσκολο να μην σου πέσουν τα μαλλιά.-

-H “ΛΕΥΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ”

Πριν λίγο καιρό, η ομοσπονδία ξενοδόχων έκανε την εξής πρόταση: Να καθιερωθεί η λεγόμενη “λευκή εβδομάδα”, δηλαδή 4 επιπλέον μέρες αργίας ετησίως μετά την Καθαρά Δευτέρα, ώστε τα σχολεία να παραμένουν κλειστά για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Με την πρόταση αυτή οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων, και ιδίως αυτοί της ηπειρωτικής Ελλάδας που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, πίστευαν ότι ίσως θα μπορούσαν να ανεβάσουν – έστω και λίγο – τις κρατήσεις, μετριάζοντας κάπως την οικονομική καταστροφή που βιώνουν λόγω μνημονίου.

Επιπλέον, πρότειναν και κάποια επιπλέον κίνητρα για οικογένειες που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν (π.χ. δωρεάν διαμονή για τα παιδιά κλπ). Σημειωτέον, ο θεσμός της λευκής εβδομάδας έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Η πρόταση ακούγεται λογική. Δεν έχει κανένα απολύτως κόστος και ίσως βοηθούσε, έστω και λίγο, την εσωτερική κατανάλωση.

Αμ δέ!

-

-ΔΟΕ/ΟΛΜΕ

Στη χώρα που ζούμε τίποτα δεν είναι λογικό. Ούτε το αυτονόητο. Διότι στη χώρα που ζούμε έχουμε στιβαρά συνδικαλιστικά όργανα, όχι μαλακίες.

Τα συνδικαλιστικά όργανα δασκάλων και καθηγητών εξέδωσαν μια ανακοίνωση-ποίημα στην οποία κατακεραυνώνουν την πρωτοβουλία των ιδιοκτητών καταλυμμάτων.

Για τους καθηγητές και τους δασκάλους, όλοι αυτοί που ζούνε από τον τουρισμό, δεν είναι συνάνθρωποι. Δεν είναι οι τα ξαδέρφια τους, οι θείοι τους, οι κουμπάροι τους. Δεν είναι οι γείτονές τους που ζουν τις ίδιες αγωνίες με την κρίση.

Για την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, οι χιλιάδες συνάνθρωποί μας που ζουν από τον τουρισμό είναι “μια επιχειρηματική ομάδα που θέλει να επέμβει στην εκπαιδευτική διαδικασία”. (!)

Για την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, η κυρά Μαρίκα που έχει 4 δωμάτια στο Κωλοβούνι και προσπαθεί να ζήσει από αυτά είναι μια καπιταλίστρια εντεταλμένη της ΕΕ που “προωθεί μια ξεκάθαρη κουλτούρα παρέμβασης των επιχειρήσεων στη ζωή του σχολείου“. Γιατί αυτή είναι η μόνη ένστασή τους. Καμμία άλλη.

Για τέτοιο μέγεθος μαλακίας μιλάμε. Άπειρο.

-

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Δεν ξέρω τί προτίθεται να κάνουν οι ξενοδόχοι σχετικά. Προτάσεις υπάρχουν πολλές.

Όπως για παράδειγμα, όταν κλείνουν δωμάτια σε δάσκαλους και καθηγητές να τους κάνουν ειδικές τιμές. Διπλάσιες.

Ή να φτύνουν στον καφέ τους.

Αν και υποθέτω οτι οι ξενοδόχοι δεν θα το κάνουν. Γιατί δεν είναι ούτε ΔΟΕ ούτε ΟΛΜΕ.

Η πλάκα είναι οτι την επόμενη φορά που δάσκαλοι και καθηγητές θα κάνουν μια απεργία θα ζητάνε “αλληλεγγύη” των κοινωνικών ομάδων.

Θα την έχουν σίγουρα. Με γιαούρτια.

-

ΥΓ1: Ναι, ΟΚ, δεν είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί ίδιοι. Είναι όμως η πλειοψηφία που ψηφίζει ακόμα αυτά τα σούργελα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Ας πρόσεχαν.

ΥΓ2: Ο τίτλος είναι μια – επιβεβλημένη – παράφραση του παλαιότερου και σοφού γνωμικού “Ουδείς μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι”

 http://amantomatimou.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά